Whitemag 15.02.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Cenne rady, Piwopijco. Podniosę jeszcze kwestię ocieplenia ścian.... broń Was wszystkich przed styropianem... udusi dom, nie będzie już tego przyjemnego, wcześniej opisanego, cichego oddechu domu. Jeśli chodzi o podłogówkę... choroby krążeniowe gwarantowane, nie wspominając o stałocieplności organizmu, której procesy są sabotowane przez ciepłą podłogę...nogi przestają oddawać ciepło... Aha, najważniejsze.... słaba dynamika instalacji, czyli raczej dla osób w podeszłym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 15.02.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jestem Za mili panowie Dołączę mostki , są super ,szczególnie przy parapecie w kuchni pięknie 'dogadują się' z pochłaniaczem Jednak myślę,że pochłaniacz to zbytek ,wystarczy ładna kratka i cóg będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 15.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam w tym temacie chciałabym poruszyć temat podłogówek. Najbardziej liczę na opinie osób, które mają w swoich domach podłogówkę. Chciałabym wiedzieć jakie podłogi kładziecie na podłogówkę. Czy podłogówka jest w całym domku czy tylko jej części? Za praszam do wspólnej wymiany doświadczeń. Jeszcze jedna cenna rada Ja mam kudłatego psa i biedak troszkę cierpi. Szuka zimniejszego miejsca . Tam gdzie się kładzie to znaczy, że fachowcy dali ciała A tak już poważnie to warto o tym pomyśleć jeżeli się chce mieć psa w domu Jakiś mały kwadracik bez podłogówki. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 15.02.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Trochę satyry nie zaszkodzi . Ale życie nie jest czarno-białe. Każdy przypadek jest inny. Nie wszedzie dobrym rozwiązaniem jest podłogówka, PC, solary, elektrownie wiatrowe, domy pasywne. Nie gardźmy tymi, co wybierają troche inaczej. To, że ktoś nie ma PC nie znaczy, że będzie palił śmieciami . Ja na przykład mam PC, ale twierdzę, że równie dobrze sprawdziłby się piec elektryczny (do mojej podłogówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 16.02.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Mnie osobiscie nie chodzilo o wyszydzenie innych rozwiazan, ale zwrocenie uwagi na podstawowe pytania i zagadnienia zwiazane z budowa. Zartobliwie moze zabrzmialo to , ale zwroc uwage, ze to sa powazne problemy inwestorow, ktorzy dopiero rozpoczynaja Swoja droge z budowa. Warto na starcie obalic kilka mitow zeby mieli juz latwiej w rozmowach z wykonawcami i nie dawali sie naciagac sprzedawcom lub wykonawcom-partaczom. Na wspomniane powyzej punkty warto spojzec nieco dokladniej a nie jak to niestety zwykle bywa po macoszemu - to sa wazne rzeczy. W domach coraz "cieplejszych" zwracamy uwage na grubosc ocieplenia a zapominamy czesto o prawidlowej i skutecznej wentylacji, bez wzgledu na to czy bedzie mechaniczna czy grawitacyjna, musi byc skuteczna. To samo dotyczy mostkow, wydawalo by sie ze takie male to nie zaszkodza, a tutaj okazuje sie ze to one zaczynaja grac pierwsze skrzypce w wychladzaniu domu Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 16.02.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 To kobieta ,która nauczyła się na tym forum Mostki , niby nic ? ale jednak duży problem. Przy zakładaniu okien, mówiłam ,może jeszcze tu i tam dodać! Wszyscy ''specjaliści'',gdybym nie była kobietą to by się trochę zastanowili Jednak na przekór Kobiecie , co ona tam wie ??? Robiąc wylwewke na system instalacji podłogowej, przy ścianach wewnetrznych kładli estertczną taśmę izolacyjną( 0,5) W moim mniemaniu należało położyć styropian 3-5 lub więcej na całym wewnęcznym obrysie ,by powstała ; wanna'' Tego nie zrobili , BO co tam ona wie! Teraz jak mieszkam, wiem,że to ja miałam rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_73 17.02.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Robiąc wylwewke na system instalacji podłogowej, przy ścianach wewnetrznych kładli estertczną taśmę izolacyjną( 0,5) W moim mniemaniu należało położyć styropian 3-5 lub więcej na całym wewnęcznym obrysie ,by powstała ; wanna'' Tego nie zrobili , BO co tam ona wie! Teraz jak mieszkam, wiem,że to ja miałam rację Powiem szczerze ze też sie nad tym zastanawiam - moze nie od razu 5 ale 2-3 cm styro tam gdzie wylewka styka sie z ściana zewnętrzną ? poza efektem dyletacji uzyskaćmozna jakąś izolacje od chłodnej ściany - tylko czy aby jest to rozsądne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts