Karollinka 13.02.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Hydraulki proponuje nam zakup grzejników REGULUS, ponoc są najlepsze, cenowo sporo droższę od innych i stąd moje pytanie czy warto zapłacic więcej za te grzejniki, czy purmo, buderus sa gorsze?Domek ma 133 mkw, w wiatrołapie, kuchni i łazienkach bedzie podlogówka.Co sądzicie na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.02.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Hydraulki proponuje nam zakup grzejników REGULUS, ponoc są najlepsze, cenowo sporo droższę od innych i stąd moje pytanie czy warto zapłacic więcej za te grzejniki, czy purmo, buderus sa gorsze? Domek ma 133 mkw, w wiatrołapie, kuchni i łazienkach bedzie podlogówka. Co sądzicie na ten temat??? Wywołujesz wilka z lasu . W ogłoszeniach drobnych jest sporo o regulusach jak również w wątku "ogrzewanie podłogowe a mróz" czy jakoś. Moim zdaniem grzejnik to grzejnik, nie warto przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 13.02.2010 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 mi się też tak wydaje, partametry maja się zgadzać a firma dowolna jeśli w grę wchodzi cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 13.02.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Dobierz wpierw do rodzaju kotła (nisko czy wysoko temperaturowe), wielkości pomieszczenia a potem wybierz firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 13.02.2010 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 piec ma byc najprawdopodobniej takihttp://www.allegro.pl/item913310190_kotly_piec_piece_uks_19_kw_pompa_gratis_promocja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 13.02.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 A czy ktoś może łopatologicznie jakie to są grzejniki nisko a jakie wysoko temperaturowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 13.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 a ja teraz żałuję, że nie kupiłem aluminiowych. Może kiedyś będę zmieniał to będą właśnie aluminiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 14.02.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jeżeli masz kocioł kondensacyjny (gaz) to jego właściwa temp. pracy wynosi 50 st. C (-+5 st.C - przy takiej temp. ma kocioł najwyższą sprawność) i na taką temperaturę zasilania musisz dobrać wielkość grzejników. Jak masz kocioł na węgiel, drewno to temperatura zasilania wynosi 70 st. C i na taką obliczasz grzejniki. Tabele przeliczeniowe muszą być przy każdym grzejniku. Łopatologicznie mówiąc np. przy grzejnikach konwektorowych przy niższej temp. zasilania będzie grzejnik 3 - płytowy a przy temp. 70 st. C grzejnik 2-płytowy dla tego samego pomieszczenia. Polecam strony producentów grzejników gdzie masz przeliczniki przy doborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.02.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 A czy ktoś może łopatologicznie jakie to są grzejniki nisko a jakie wysoko temperaturowe Upraszczając to co napisał kaltam (a napisał prawdę) nie ma czegoś takiego jak grzejniki nisko, czy wysoko temperaturowe. Mogą to być takie same grzejniki tylko dla niskiej temp. zasilania muszą być odpowiednio większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts