Lukus 11.10.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Nasza dachówka to Rupp Ceramika Turmalin kolor antracyt. Mam nadzieje że jeżeli zdecydujesz sie na płaską dachówkę to masz kogoś kto ją dobrze ułoży bo ona nie wybacza błędów. U nas po roku dach się trochę pofalował i pewnie trzeba będzie wprowadzić jakieś korekty A tak z ciekawości czy dajecie dodatkowe murłaty na loggy, bo jak co to temat wydaje sie warty przemyślenia. Nam po roku z dachówką ugięły się dolne o jakieś 1,5 cm, i w związku z tym podparliśmy je pionowymi belkami wkomponowanymi w barieke bo dachówka sporo waży. (nie mam niestety zdjęć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_hubi 13.10.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Niestety to prawda, nasz wykonawca zaleca to samo. Dach nad loggią jest spory i bez dodatkowych podpór po jakimś czasie może być różnie. Też nam radzą, aby dać dodatkowe pionowe podpory, ale my kompletnie nie wiemy jak to będzie wyglądać, szkoda Lukus, że nie masz zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedgens 17.10.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Mam pytanie do tych co już wybrali (a najlepiej - uruchomili) ogrzewanie gazowe. Jakiej mocy kocioł wybraliście i jak się on sprawdza? Czy ktoś przeżył już cały sezon grzewczy? Mój instalator tradycyjnie proponuje moc 24kW, bo takie daje zawsze i jest dobrze Z projektu wynika 18kW i podobno już ten jest przewymiarowany. Większy kocioł to mniejszy zakres modulacji, a więc częstsze włączenia i wyłączenia, co powoduje większe spalanie i szybsze zużycie. Jaką wg. Was moc powinien mieć optymalny dla Promienia kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bella_la2 20.10.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 WitamMy uruchomiliśmy kocioł 24 kw i zobaczymy jak będzie się sprawdzał po pierwszych rachunkach tylko że my mamy nie ocieplony budynek, bedziemy ocieplac w przyszłym roku, nie chcemy zamykać wilgoci w termosie i dlatego zdecydowaliśmy się na wieksze koszty ale chcemy uniknąć tego co dzieje się praktycznie w każdym budynku za szybko docieplonym. Robiliśmy wyceny w różnych miejscach i każdy proponował 24 KW z uwagi na dużą kubaturę. Gdyby był za duży i wystarczyłby 18KW to powiedzcie mi jaki kocioł zamontować do domu o pow.80 m2. - 3KW? W projektach wszystko jest "wystarczające" aby zaniżyć koszty, patrzcie na rzut salonu w projekcie gdzie ustawiono narożnik- postawcie taki u siebie w salonie w tym miejscu., albo prysznic, umywalkę i wc w łazience na dole. Nie mozna do końca wszystkiego brac dosłownie, ale to jest moje zdanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropek1 21.10.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 witam,jestem na etapie adaptacji projektu Promień słońca:) mam w związku z tym pytanie. Czy jeśli pozostawię łazienkę na dole ( nie zmieniając jej wymiarów,ani nie wydłużając domu ) to czy faktycznie wejdzie tam prysznic,kibelek i umywalka? Na górze robimy jedną dużą łazienkę,więc niezbędny jest nam drugi prysznic na dole. Czy ktoś buduje się może w okolicach dolnego śląska? chętnie zobaczylibyśmy "na żywo" ten domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukus 22.10.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam Jakby kogoś interesowało dodaje zdjęcia barierek na loggy jakie sobie zrobiliśmy wraz z podpórkami w celu uniknięcia opadania dachu. o_O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresatp 05.12.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 witam, jestem na etapie adaptacji projektu Promień słońca:) mam w związku z tym pytanie. Czy jeśli pozostawię łazienkę na dole ( nie zmieniając jej wymiarów,ani nie wydłużając domu ) to czy faktycznie wejdzie tam prysznic,kibelek i umywalka? Na górze robimy jedną dużą łazienkę,więc niezbędny jest nam drugi prysznic na dole. Czy ktoś buduje się może w okolicach dolnego śląska? chętnie zobaczylibyśmy "na żywo" ten domek:) Witam, Wybudowaliśmy już ten domek, od kilku tygodni szczęśliwie mieszkamy . Łazienkę na dole robiliśmy wg. projektu i prysznic oraz kibelek, mała umywalka się zmieściły. Jedynie do prysznica musieliśmy zastosować drzwi łamane, a nie otwierane bo jest za wąsko. Jesteśmy z Dolnego Śląska - dom stoi w Legnicy także można zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kempess74 18.02.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam, teresatp, czy budowałaś wszystko zgodnie z projektem, czy nanosiłaś jakieś zmiany ? Cały czas zastanawiam się czy nie zrezygnować z gabinetu na dole. Czy możecie wstawić jakieś fotki "naszego" salonu ? Mile widziane także aranżacje kuchenno - łazienkowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_hubi 18.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Wracając do podpory na loggi można jeszcze tak: Czy ktoś ma jakieś nowe zdjęcia naszego "promienia" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackyy 05.03.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Wittam serdecznie Forumowiczów wypowiadających się w temacie tego pięknego projektu . Przyglądam się Promieniowi Słońca już od dłuższego czasu i do podjęcia decyzji pozostał mi jeden krok .. oberzenie na żywo już zbudowanego , choćby w stanie surowym . Czy któryś z Forumowiczów z okolic Lublina będzie tak uprzejmy i zezwoli na rzucenie okiem ? Widzę wpisy z Mielca , Wiązownej , Białej Podlaskiej . Jestem tak zdeterminowany że chętnie dojaę te 100parę km . Z góry dziękuję i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mętlikWgłowie 07.03.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Wittam serdecznie Forumowiczów wypowiadających się w temacie tego pięknego projektu . Przyglądam się Promieniowi Słońca już od dłuższego czasu i do podjęcia decyzji pozostał mi jeden krok .. oberzenie na żywo już zbudowanego , choćby w stanie surowym . Czy któryś z Forumowiczów z okolic Lublina będzie tak uprzejmy i zezwoli na rzucenie okiem ? Widzę wpisy z Mielca , Wiązownej , Białej Podlaskiej . Jestem tak zdeterminowany że chętnie dojaę te 100parę km . Z góry dziękuję i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_a 12.03.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam, czy mogę zapytać jakiej firmy jest brama. Właśnie jestem na etapie wyboru. Widze też że tak samo macie wysoko nadproże w garazu Jaki wymiar bramy zamawialiscie ? Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mętlikWgłowie 12.03.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam, czy mogę zapytać jakiej firmy jest brama. Właśnie jestem na etapie wyboru. Widze też że tak samo macie wysoko nadproże w garazu Jaki wymiar bramy zamawialiscie ? Z góry dzieki. Witam, brama firmy novoferm, a wymiary to 5000 / 2250:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jude23 13.03.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 witam my zamontowaliśmy bramę hormanna wymiar 4500/2250 jak narazie zadowolony postaram sie wstawić zdięcia pozdro jude23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jude23 13.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 http://www.fotosik.pl/moje_zdjecia.html tu są zdiecia ale nie wiem czy sie wczytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_hubi 20.04.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, Czy ktoś ma jakieś nowe zdjęcia "naszego promienia"? PozdrawiamAnia Edytowane 9 Maja 2013 przez ania_hubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedgens 14.05.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Cześć,Mam pytanie do tych, co zimę spędzili w Promieniu : czy grzejniki na poddaszu robiliście zgodnie z mocą określoną w projekcie, czy też zastosowaliście jakieś inne parametry? U mnie instalacja jest niskotemperaturowa, zatem grzejniki muszę dać przewymiarowane w stosunku do projektu. Jaką moc w [W] zastosowaliście u siebie i jak się ta konfiguracja sprawdziła w praktyce?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mętlikWgłowie 15.06.2013 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 takie tam a może ma ktoś zdjęcia łazienki na dole?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_hubi 13.07.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Witam Jakby kogoś interesowało dodaje zdjęcia barierek na loggy jakie sobie zrobiliśmy wraz z podpórkami w celu uniknięcia opadania dachu. o_O[ATTACH=CONFIG]143644[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]143645[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]143646[/ATTACH] Witam, jeśli mogę zapytać jaka jest to barierka, wygląda bardzo fajnie, więc bardzo proszę o informację z czego jest wykonana. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukus 15.07.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 WitamBarierki są metalowe o przekroju prostokąta w kolorze czarnym wypalane w piecu. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts