kazny 29.02.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Ja niesyty nie pomogę. Sporo pozmienialiśmy w porównaniu do oryginalnego projektu i u nas układ łazienka - schody jest inny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speaker200888 29.02.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Ja niesyty nie pomogę. Sporo pozmienialiśmy w porównaniu do oryginalnego projektu i u nas układ łazienka - schody jest inny. Pozdrawiam Ok interesuje mnie własnie zdjęcia z oryginalnego projektu lub też z ewentualnymi modyfikacjami na wzór oryginału. I jeszcze ten dach, bo to teraz dla nas najważniejsza sprawa jak robiliście dach i jakie były koszta? 1.Deskowaliście, kładliście pape? Czy tak jak w projekcie sama membrana? 2. Ile wyniosła was sama wierzba z robocizną i membraną? 3. ile z papą i deskowaniem? 4. Ile wyniosła was dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazny 29.02.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 My dach tez mamay większy ( jak zresztą cały dom ) Ale koszty miej więcej były takie: 1. Dawaliśmy deskowanie pełne i na to membranę.2. Dachówka z oknami i rynnami ok 25 000. 3. Robocizna za deskowanie, komin i dachówkę - 16 000.4. Membrana ok 1 600.5. Deski i więźba coś około 13 000, ale w tym tez jest materiał na mały budynek gospodarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 01.03.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 My dach tez mamay większy ( jak zresztą cały dom ) Ale koszty miej więcej były takie: 1. Dawaliśmy deskowanie pełne i na to membranę. 2. Dachówka z oknami i rynnami ok 25 000. 3. Robocizna za deskowanie, komin i dachówkę - 16 000. 4. Membrana ok 1 600. 5. Deski i więźba coś około 13 000, ale w tym tez jest materiał na mały budynek gospodarczy. Nam wyszło podobnie - Drewno 9 tysięcy - Dachówka razem z rynnami i oknami dachowymi 17000 - Dawaliśmy pełne deskowanie i papa - Dach na gotowo to mniej więcej 30 zł za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 06.03.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 To może jeszcze ktoś podpowie ile was kosztowała elektryka w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazny 10.03.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Ja jestem umówiony na 45 pln za punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 13.03.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Cześć, Witam wszystkich formumowiczów. Jesteśmy zainteresowani min. projektem "Promień słońca" M75a. Czy ktoś w okolicach Wrocławia wybudował ten dom i nie ma nic przeciwko, aby pokazać nam, jak prezentuje się on w rzeczywistości? Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 06.04.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Nikt nic nie pisze więc ja się pochwalę - szambo mi dzisiaj wkopali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speaker200888 14.04.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Nikt nic nie pisze więc ja się pochwalę - szambo mi dzisiaj wkopali ! A mi dach wczoraj skonczyli a szambo zwykłe? eko? czy jakie? Wstawiajcie zdjęcia aktualnych prac itp... bo można od niektórych coś podpatrzeć a inni od nas wkońcu to ten sam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 16.04.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 szambo szczelne, betonowe, 10m^3. Pokaz zdjecia dachu - ja szamba nie pokaze - cale zakopane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 08.05.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy może ktoś się pochwalić zdjęciem łazienki na dole? jak tam rozmieściliście oświetlenie pod tymi nierównym sufitem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
missborys 29.05.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) Nikt nic nie pisze więc ja się pochwalę - szambo mi dzisiaj wkopali ! Witam Wszystkich! Czy ktoś obecnie jeszcze buduje ten dom? My w Niepołomicach k.Krakowa. Właśnie kupiliśmy ten projekt, ale po przeczytaniu forum trochę opadły nam skrzydła... Dach i strop do przeprojektowania? Wprowadzamy zmiany, głównie wysnute właśnie z tego forum: 1.likwidacja gabinetu 2.likwidacja prysznica na dole (poszerzamy i otwieramy schody, likwidujemy ścianki wokół nich i nad nimi) 3.likwidacja loggi, bo w moim odczuciu to góralski przystanek autobusowy, a z forum wnoszę, że w dodatku z walącym się dachem;) 4. przesunięcie pokoju nad garażem w stronę dawnej loggi,co pozwala na powiększenie jednej łazienki i zrobienie dwóch łazienek ogólnodostępnych (mam dość ciągłej kolejki pod drzwiami) 5.likwacja balkonu z elewacji bocznej (4 metry od granicy działki to żadna atrakcja) 6.zmieniamy wymiary wszystkich okien, bo te projekcie to jakiś żart;) Czy ktoś buduje teraz ten dom i chciałby się wymienić doświadczeniami?? A może ktoś zechciałby swój pokazać? Pozdrawiam serdecznie, Kasia Edytowane 29 Maja 2016 przez missborys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 03.06.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 hej, Ja jeszcze buduje promień i mam szczerą nadzieję, że skończę jak najszybciej. 1. Gabinetu nie likwidowałem - z żoną często pracujemy w domu i musimy mieć do tego pomieszczenie2. Prawda, że schody są wąskie - zobaczyliśmy to dopiero po wybudowaniu ich - ale prysznica na dole bym nie likwidował.3. W tym momencie też bym zlikwidował ten duży balkon - niestety trochę za późno.6. Okna w projekcie są dostosowane do okien drewnianych - dlatego mają specyficzne wymiary. Wyslij mi maila na prv to dostaniesz kilka zdjęć z naszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pommada 14.06.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Witam serdecznie, wraz z mężem zastanawiamy się nad budową domu PS. Czy aktualnie ktoś buduje ten domek i chciałby wymieniać się doswiadczeniami. Oraz czy ktoś, kto już wybudował będzie tak miły i umozliwi nam obejrzenie gotowego domu? Jesteśmy z Lublina, ale w ciagu najbliższego tygodnia jesteśmy w stanie podjechać do krakowa, dabrowy g. Katowic.Będę niezmiernie wdzięczna za kontaktPozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pommada 14.06.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Poprawny mail[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 31.07.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Rada dla budujących Promień - nadproże w garażu nie jest zbyt wysokie i mogą być trudności w montowaniu bramy garażowej - lepiej jest zwiększyć wysokość nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.ow 16.08.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 I tu jeszcze kilka [ATTACH=CONFIG]139325[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139326[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139327[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139328[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139329[/ATTACH] Super realizacja, czy ktoś jeszcze zrealizował Promień słońca i pochwali się zakończoną budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speaker200888 25.08.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Mógłby właśnie ktoś wrzucić pare zdjęć lub nawet nagrać filmik na którym będzie widać cały dom od wewnątrz, taka przechadzka po domu z kamerką? Jesteśmy nadal w trakcie budowy i nadal nie rozwiązaliśmy wielu napotkanych problemów a miło byłoby zobaczyć jak inni sobie z tym poradzili. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxiucb 04.09.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Witam wszystkich budujących promień słońca Z żoną byliśmy właśnie u projektanta i na podstawie Promienia Słońca ma zrobić dla nas nowy projekt. Nasze zmiany: 1. Parter - działka ma 20m szerokości, jeśli będzie się dało likwidujemy wszystkie okna z prawej strony i mamy możliwość o 1m poszerzyć dom - w kotłowni będzie wydzielone pomieszczenie gospodarcze - salon łączymy z pokojem i mamy salon o jakim marzymy - likwidujemy taras z lewej strony - zamieniamy schody z łazienką 2. Poddasze - likwidujemy balkony z lewej strony i z tyłu - pokój z logią przenosimy na tył domu a pralnia z pokojem do przodu [lustrzane odbicie] - logie robimy zarówno nad garażem jak i z tyłu domu ale będą miały myślę z 1m szerokości - robimy 1 dużą łazienkę - likwidujemy wszystkie możliwe okna dachowe - zostaną prawdopodobnie tylko w łazience Mam jeszcze tydzień na zastanowienie się i mam do osób, które już wybudowały pytania: - jakiej szerokości schody macie? Pomierzyłem gdzie mogłem i wychodzi mi 105cm z poręczą będą akuratne? - myślimy o 1 dużych drzwiach przesuwnych takich w granicach 2,10-2,70m wyjściowych tarasowych - ma ktoś takie? Jak się sprawują? - dach - ciągle się waham - dachówka ceramiczna czy blachodachówka? Dachówka wyjdzie zdecydowanie drożej niż blachodachówka ale jest ładniejsza. Wszyscy znajomi mają blachodachówkę, w rodzinie też i nikt nie narzeka. - strych - do suszenia ubrań korzystacie z pralnio-suszarni? czy korzystacie ze strychu? Jeśli tak to jakie macie schody na strych - murowane czy strychowe opuszczane z sufitu? nie wyobrażam sobie, że żona chodzi po opuszczanych schodach z praniem na strych... - strych - całość macie na jętkach i obite płytami osb? nie robiliście wylewanej płyty? pytam z ciekawości czy jeszcze ktoś tak robi. Byłem w górach ostatnio i tam właśnie tak budują - podobno ze względu na wiatr. Wtedy dom jest cięższy i wymaga wzmocnień. Z góry dzięki za odpowiedzi Może ktoś pozwoli na obejrzenie gotowego domu? Widziałem, że były tu osoby, które budowały w Mysłowicach czy Dąbrowie Górniczej. Jestem z Jaworzna i chętnie nawet z zewnątrz zobaczę Jeśli, ktoś jest chętny proszę o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedgens 04.09.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Do tych co jeszcze nie wybudowali : pomyślcie o poszerzeniu bramy garażowej. Spokojnie wejdzie 4,75m a nawet 5m - taka szerokość pozwoli na wygodne parkowanie 2 samochodów, a optycznie też raczej będzie wyglądała lepiej. Weźcie pod uwagę, że światło bramy po obrobieniu szpalety styropianem zwęża się dodatkowo o jakieś 10 cm. Z perspektywy czasu oceniam, że pozostawienie bramy takiej jak w projekcie, było moim największym błędem w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts