MacSzu 27.09.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Witam, ja juz powoli załatwiam formalności i będe budował promień słońca mam tylko pytanie, gdzie Państwo budujecie swój dom? I czy jest podjechać i zobaczyć na żywo dom?? z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazny 30.09.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Witam. My budujemy pod Ostrołęką. Jesteśmy właśnie na etapie dachu (więźba gotowa czeka na deskowanie i dachówkę). Nasz promień słońca jest większy od oryginału ze zmianami, które są widoczne kilka postów wyżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 05.10.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam w grupie budujących promień! My budujemy w Milanówku (woj. Maz) i jesteśmy na etapie dachu - drewno zamówione i ruszamy pod koniec października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazny 14.10.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witam. Poniżej załączam kilka fotek naszej wersji Promienia Słońca. W tym roku jeszcze dachówka i wyrównanie terenu i zapadamy w sen zimowy Pozdrawiam wszystkich budujących i przymierzających się do tej wielkiej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 16.10.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Widzę, że trochę zmieniliście w projekcie Nie wiem czy czytaliście wcześniejsze wypowiedzi budujących "Promień" ale dużo osób zdecydowało się na dodatkowe podparcie dachu - z przodu bod balkonem. Ponoć były przypadki, że dach zaczął opadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazny 19.10.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Troszkę zmian było. Teraz Promień jest zdecydowanie większy Zastanawiałem się nad tymi podporami, które według mnie psują wygląd domu, rozmawiałem też z osobami wykonującymi dach i kierownikiem budowy. Daliśmy dodatkowo jętki i mamy nadzieję że nic nie będzie się działo. Jeżeli chciałoby się dawać takie podpory w tym miejscu to teoretycznie powinno dać się je na wszystkich trzech szczytach, przecież tam też nie ma żadnego podparcia. Zobaczymy jak wszystko będzie pracowało, jeżeli będzie działo się coś niepokojącego to wtedy rozważymy inne opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedgens 19.10.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Mój dach ma ponad 4 lata, żadnych podpór nie dawałem, dołożyłem natomiast jętki nad loggią. Dach przeżył orkan Ksawery i kilka wichur, które wywracały drzewa na sąsiednich ulicach, więc zakładam że został dobrze przeliczony przez konstruktora. Zatem w mojej opinii - wyluzujcie z tymi podporami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr789 20.10.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Troszkę zmian było. Teraz Promień jest zdecydowanie większy Zastanawiałem się nad tymi podporami, które według mnie psują wygląd domu, rozmawiałem też z osobami wykonującymi dach i kierownikiem budowy. Daliśmy dodatkowo jętki i mamy nadzieję że nic nie będzie się działo. Jeżeli chciałoby się dawać takie podpory w tym miejscu to teoretycznie powinno dać się je na wszystkich trzech szczytach, przecież tam też nie ma żadnego podparcia. Zobaczymy jak wszystko będzie pracowało, jeżeli będzie działo się coś niepokojącego to wtedy rozważymy inne opcje. Witam A czy zmienialiście przekrój krokiew na loggia, czy są takie jak w projekcie 130x220 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 26.10.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Dobrze wiedzieć, że dach wytrzymał U nas też zrezygnowaliśmy z podpór (przynajmniej na czas zimy), zobaczymy jak to będzie wyglądało jak dach będzie gotowy. hedgens - czym wykańczaliście dach - blacho dachówka czy ceramika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedgens 26.10.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Dachówka ceramiczna na membranie dachowej, ale szczerze mówiąc gdybym robił jeszcze raz, to poważnie zastanowiłbym się, czy nie dać pod spód staromodnego deskowania i papy. To rozwiązanie dużo wytrzymalsze mechanicznie i taka np.kuna nie ma jak się wówczas zagnieździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 01.11.2015 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 My zdecydowaliśmy się na pełne deskowanie, pape oraz blachodachówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta2015 11.12.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) witam wszystkichzastanawiamy się nad budową domu promień słońca, czy jest tu ktoś z woj. świętokrzyskiego kto buduje ten dom aby móc zobaczyc na żywo jak wygląda budowa?? ponadto mam kilka pytań:- czy schody w wersji pierwotnej sa wąskie- czy łazienki na poddaszu i parterze są małe czy wręcz przeciwnie- czy ktoś z was zrezygnował z loggi?pzdr;) Edytowane 11 Grudnia 2015 przez aneta2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 18.12.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 - schody nie są wąski (ale też nie są przesadnie szerokie)- łazienki są małe - ta na dole jest mikroskopijna. Na górze połączyliśmy dwie w jedną ale i tak jest mała. - nie wiem czemu chciałabyś zrezygnować z loggi - my nawet uważamy, że jest za mała. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BC. 22.12.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Od 2 lat w Promieniu Słońca - wersja 75a lustrzana. Projekt bez żadnych istotnych modyfikacji. Konstrukcja dachu wyliczona przez architekta - nic się nie wygina, nie trzeba podpierać. Wszystkie widziane przeze mnie na powyższym forum "usprawnienia" typu jętki i podpory oszpecają dom i nie mają sensu - miejcie litość dla tego ładnego projektu. Łazienka na dole malutka ale wystarcza. Łazienka na górze (po połączeniu dwóch z projektu) duża i łatwa do aranżacji. Dzięki zastosowaniu rekuperacji mogliśmy zrezygnować z dwóch kominów! (kocioł z zamkniętą komorą spalania i koncentrycznym kanałem nawiewno-wywiewnym przez ścianę kotłowni pozwoliłby na eliminację ostatniego komina). Z kominka w salonie z radością zrezygnowaliśmy. Podnieśliśmy ściankę kolankową poddasza o jeden max (ok. 24cm) co nie wpłynęło na proporcje domu a poprawiło możliwości aranżacji poddasza. Okna dachowe potrzebne jedynie w pralni i łazience (chyba że ktoś lubi bębnienie deszczu lub saunę w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 22.12.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 BC. - a możesz pokazać zdjęcia jak urządziliście łazienkę na górze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BC. 22.12.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 BC. - a możesz pokazać zdjęcia jak urządziliście łazienkę na górze ? A proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 22.12.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 A proszę bardzo: [ATTACH=CONFIG]341248[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]341249[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]341250[/ATTACH] dzięki, bardzo ładnie to u Ciebie wygląda. Z żoną myśleliśmy, żeby bardzo podobnie zrobić. Chcemy przenieść sedes w miejsce gdzie masz grzejnik i rezygnacja z bidetu. Jak masz wolną chwilę to bardzo chętnie obejrzę resztę zdjęć domu pzdr c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta2015 28.12.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 witamjak_kolwiek myslelismy na rezygnacja z loggi, poniewaz czytalam tutaj na forum ze potrzebne sa dodatkowe podpory nad nia aby nic nie stalo sie z dachem ( nie opadal) ponadto chcialam zapytac o garaz a konkretnie czy z racji tego ze jest on dwustanowiskowy i w bryle budynku nie sprawia ze jest on na pierwszym planie ?? ( czy na pierwszy rzut oka nie sprawia wrazenia ze garaz odgrywa najwiéksza role i wyglada jak duzy garaz z przodu a nie dom??) pzdr;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 03.01.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 witam jak_kolwiek myslelismy na rezygnacja z loggi, poniewaz czytalam tutaj na forum ze potrzebne sa dodatkowe podpory nad nia aby nic nie stalo sie z dachem ( nie opadal) ponadto chcialam zapytac o garaz a konkretnie czy z racji tego ze jest on dwustanowiskowy i w bryle budynku nie sprawia ze jest on na pierwszym planie ?? ( czy na pierwszy rzut oka nie sprawia wrazenia ze garaz odgrywa najwiéksza role i wyglada jak duzy garaz z przodu a nie dom??) pzdr;) Jeżeli chodzi o loggie to cofnij się kilka wypowiedzi wcześniej - użytkownik budynku mówi, że nic mu nie opada W przypadku garażu nie odniosłem takiego wrażenia. Jak mi podasz maila to wyśle, Ci kilka zdjęć "naszego" budynku, które znalazłem w sieci i sama to ocenisz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 07.01.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Czy ktoś z was robił ogrzewanie podłogowe? Jeżeli tak to chętnie bym się dowiedział jaka grubość podłogi wyszła (z podziałem na poszczególne warstwy). Jakiś rysunek techniczny (przekrój) też byłby mile widziany. Niedługo czeka mnie montaż okien i drzwi balkonowych i nie wiem na jaką wysokość podnieść próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts