MalinaJ 12.04.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś z Was buduje Promień słońca w mazowieckim i byłaby możliwość obejrzenia domu na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pommada 13.04.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Tak - jedna duża sugestia - wybierz inną wersje projekt - dokładnie M75 C Co zmieniłem: - wydłużyłem garaż - wydłużyłem salon i gabinet (trudno było fajny narożnik dopasować) - połączyłem łazienki na górze - zlikwidowałem kominek Co bym zmienił: - zlikwidował duży balkon - zmniejszył drzwi do gabinetu - dołożył dodatkowe drzwi z kotłowni na zewnątrz Ogólnie to jest ok. Świetna jadalnia, duży salon. Dziecko ma swój kąt z zabawkami w miejscu gdzie był kominek. Góry oprócz łazienki nie używamy. Złamałem nogę i przez to prace wykończeniowe zastopowały. Ale dzięki temu spędzam dużo czasu w domu Jeszcze jedna rzecz - budynek ma oszałamiająca akustykę - siedzą przed tv dokładnie wszystko słyszę co się dzieje w kuchni. Na zmianę projektu to już za późno, bo na dniach wylewaja nam strop. Z czego budowaliscie? Nasze zmiany - powiekszenie wiatrolapu (z polowy tego zadaszenia) - przeniesienie drzwi do garażu do nowego wiatrolapu - drzwi z kotlowni na zewnątrz - lilwidacja spizarki i generalnie trochę przesunięte ściany na dole - likwidacja gabinetu i powiększenie salonu - zmiana wymiaru wszystkich okien -likwidacja loggy i balonów - i kanal w garażu A na górze w planach -powiekszenie wiekszej łazienki i zrobienie tam pralni - zrobienie garderoby przy duzej sypialni -zamienienie pralni z projektu na maly gabinet Chcieliśmy poszerzać schody ale nam sie koncepcja zmienila Wesołych Świąt Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 07.06.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Jaki kominek z płaszczem wodnym wybrać do projektu M75a Promień słońca - wariant I? https://goo.gl/z62gTA Zapraszamy do miesięcznika MURATOR 04/2017- dział "instalacje i wyposażenie". Marcin Dąbrowski poprosił kilka firm o przedstawienie propozycji. http://murator.pl/instalacje/kominek-do-ogrzewania_3527.html Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Projekty Gotowe MURATOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikamonika 30.06.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Witajcie, czy ktoś z Was mógłby pochwalić sięwykończona kuchnią (super, jeśli nie jest przeprojektowana) i łazienką na górze (fajnie jeśli byłaby połączona z tą należącą do sypialni) i w ogóle wykończonymi wnętrzami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxiucb 30.06.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Ja dopiero zaczynał [obecnie koniec stanu zero] ale też chętnie pooglądam Fajnie jakby się ktoś podzielił z woj śląskiego namiarami na dobre ekipy, które robiły prąd, kanalizacje, wodę, co, gładzie, gaz, sufity podwieszane itp. Dużo ludzi do pobudowało i przestali pisać = wątek umarł Dodatkowo mam pytanie do osób, które ogrzewają gazem. Okno na taras u mnie będzie miało 2,1m i chciałem je z tzw "niskim progiem" ale okazuje się, że w takiej konfiguracji zamiast 3 uszczelek na progu jest jedna co dużo pogarsza współczynnik przenikalności cieplnej Macie te drzwi z progiem? Ma ktoś doświadczenie przy ogrzewaniu z takim niskim progiem? Edytowane 30 Czerwca 2017 przez maxiucb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełM85 18.07.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Witam, Czy ktoś mógłby pochwalić się wykończony domem, szczególnie chodzi mi o parter?Email: [email protected] /Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxiucb 18.06.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Mam pytanie do osób, które mają loggie. Jak ją wykańczaliście? Chodzi mi o front, jeśli ocieplę ścianę 15cm styropianem + tynk to ta część wystaje poza balustradę. Co na to pod balustradą kładliście? Płytki? Jakaś blacha? Jakieś propozycje? Pomysły? Będę wdzięczny. W temacie już nikt nic nie pisze ale może akurat ktoś coś zaproponuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola0730 05.11.2018 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Witajcie, jestem na etapie adaptacji projektu - niestety toaleta na dole mnie przerasta - zastanawiał się ktoś nad powiększeniem jej o kawałek kotłowni ??Bardzo proszę o pomoc, jak poradziliście sobie z tematem ciasnej łazienki :/ może ktoś podesłac może zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxiucb 06.11.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Witajcie, jestem na etapie adaptacji projektu - niestety toaleta na dole mnie przerasta - zastanawiał się ktoś nad powiększeniem jej o kawałek kotłowni ?? Bardzo proszę o pomoc, jak poradziliście sobie z tematem ciasnej łazienki :/ może ktoś podesłac może zdjęcia ? Ja schody mam od salonu a łazienkę od garażu. Była mała więc poszerzyłem ją "wchodząc" jakieś 0,5m w garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts