Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posadzka łazienkowa

sam_naprawiam

Recommended Posts

Witam , zabieram się za remont łazienki i powiem szczerze , że nie potrafię rozwiązać jednego problemu.

Mieszkanie , a co za tym idzie łazienka znajduje się w kamienicy . Dotychczas "posiadałem" w w/w kratkę ściekową w posadzce :D . Likwiduję to rozwiązanie i muszę wypoziomować podłogę , gdzie pomiędzy najniższym a najwyższym punktem jest blisko 4 cm różnicy. Wylewka samopoziomująca odpada , czym zlikwidować różnicę poziomów ?

Mieszkanie , a co za tym idzie łazienka znajduje się w kamienicy . Dotychczas "posiadałem" w w/w kratkę ściekową w posadzce :D . Likwiduję to rozwiązanie.

Administracja / wspólnota zgadza się na taki pomysł ? Kratka zabezpiecza twój "tyłek" gdy pęknie ci wężyk, zatka zawór w spłuczce albo rozcieknie pralka. Czyli chcesz zmienić lepsze na gorsze.

Gość ANSEXXX
dokładnie zgadzam sie z przedmówcą lecz samo zastosowanie wyjścia scieku mona zastosować z połączeniem brodzika wanny ,więc może byś podał fotkęę aby niepotrzebnie pisać o tych domyśleniach

Gość ANSEXXX
więc wszystko wyjaśnione spokojnie możesz robić tylko dziwi mnie o dlacz\ego chcesz równać spadek pod brodzikiem ? a jeżeli chcesz to zrobić przy brodziku to zrob szaluneczek z dwoch desek wypoziomuj posadzkę ale powinieneś zostawić minimalny spadek mimo tego ze nie chcesz 1cm na metrze i zastosuj to beton posadzkowy ale pierw daj folie w płynie pod brodzik obowiązkowo i pod płytki także wraz ze scianami 2cm

• 2 weeks później...