emano 14.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam mam pytanie czy na wymiane okien stare drewniane na pcv wraz ze zmiana otworu okiennego na mniejsze sa potrzbne jakies specjalne zgody? pozatym chcialbym dach na garazu przeznaczyc na taras jest to ok 70m2 wiedz uwazam ze warto tym bardziej iz poprzedni wlasciciele juz zaczeli szykowac mocowania pod barierki ale zakonczyli na etapie polozenia papy na dachu i niewiem czy moge nato robic wylewke betonowa i klasc plytki czy moze macie jakies inne propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 14.02.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 http://www.gunb.gov.pl/dzia%B3a/pliki/w11.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emano 14.02.2010 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 wiiliam wielkie dzieki za pomoc co prawda niepocieszylo mnie to zabardzo ale co zrobic takie zycie Zastanawiam sie czy jest jakies wyjscie ztej sytulacj poniewaz mam jedno wielkie okno balkonowe ktore chcialem zastapic zwyklym oknem + drzwi balkonowe 80 a wtej chwili sa 4x80 w dodatku drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek2006 15.02.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ztego co mi wiadomo jak wykonuje remonty rożnych domów to nie ma problemu mój kolega osobiscie rozbudował dom o pow 60 m2 do 150 m2 i tyle razy co z nim rozmawiałem na ten temat to nic nie wspominał o problemach rozbudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek2006 15.02.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 tak wymiana okien to powinien byc pikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 15.02.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jeżeli nie macie Państwo w sąsiedztwie albo dalej gorliwego opiekuna który mógłby donieść to sprawa Wam się uda.Chyba że remont jest w miejscu naocznie widocznym przy głównej ulicy lub innego centrum to też jest ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emano 16.02.2010 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 a czy moze mi ktos podpowiedziec cos w temacie tarasu bo ztym tez leze calkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek2006 17.02.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 jezeli taras nie bedzie zabudowany to nie powinno byc problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emano 17.02.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 nie taras jest niezabudowany i narazie nic niewskazuje zeby sie to zmienilo lecz ostatnio moja pani wspomina ze plytki na tarasie to nie bo moze byc zbyt slizgo dlatego szukam jakiejs alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 17.02.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 jezeli taras nie bedzie zabudowany to nie powinno byc problemu Bez różnicy czy zabudowany, czy nie. Potrzebne jest pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek2006 17.02.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 ja osobiscie położył bym płytki teraz jest tyle do wyboru i o róznych strukturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haineken 17.02.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 jezeli taras nie bedzie zabudowany to nie powinno byc problemu Bez różnicy czy zabudowany, czy nie. Potrzebne jest pozwolenie na budowę. Masz styczność z inspektorami budowlanymi ? Zastanawiam się jak to wygląda. Przychodzi inspektor, widzi taras którego nie ma na planach i bez wahania nakazuje 50 tys kary ? Czy najpierw informuje że to jest nielegalne i zaleca zgłoszenie budowy itd. Wiem że to zależy od człowieka-inspektora ale jak jest zazwyczaj ?Jeżeli rozbiorę nielegalny taras grozi mi kara 50 tys ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 17.02.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Jeżeli rozbiorę nielegalny taras grozi mi kara 50 tys ? Pozdrawiam Nie. Jeśli rozbierzesz to jeśli nie byłeś wcześniej karalny z tytułu PB to możesz liczyć się z 500-1000zł grzywny. 50 000 to opłata legalizacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emano 17.02.2010 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 e to przepraszam to zeby na dachu ( garazu ) wylac posadzke i polozyc plytki oraz zrobic sobie plotek (barjerke ) musze miec pozwolenia tak jak juz pisalem na poczatku dom jest juz uzytkowany i generalnie tam juz poprzedni wlasciciele zaczynali dzialac w kierunku tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emano 20.02.2010 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 tak czyli tematy okien i tarasow mam zamkniety ale zato pojawia sie kolejna sprawa a minaowicie sufity na parterze jest na calej dlugosci tj. ok 5-6 m srodkiem zaniżony o jakie 3-5 cm w stosunku do brzegów poprostu ktos kto stawial ten dom za szybko pozbył sie legarów natomiast na piętrze problem z pękajacym tynkiem pytanie skówać calość czy tylko miejsca z pęknięciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek2006 21.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 JAK POMIESZCZENIE JEST WYSOKIE TO LEPIEJ JEST ZROBIC SUFIT Z K.GMOŻNA PO SKUWAĆ MIEJSCAMI POŁOŻYC SIATKE NA CAŁOSCI I UZUPEŁNIC TYNKIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emano 21.02.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 pomieszczenia ok 2.57 i 2.68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek2006 21.02.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 sufit z k.g to jest 4,2 cm grubosci lepiej wykonac z k.g niz sie meczyc z skuwaniem i pózniej tynkowaniem to tylko ubedzie z wysokosci około 5 - 6 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts