Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MONTREAL II DCP 180a - budujemy

Recommended Posts

TEMAT OKIEN CD.

Po długi weekendzie namysłów od rana postanowiłam wziąć w swoje ręce sprawę z tymi nieszczęsnymi oknami. Wykonałam telefon do producenta aby przedstawić mu swoje spostrzeżenia, i co usłyszałam:

- odnośnie kolorów osłon do zawiasów i suwanki, "że niema w kolorze srebrnym" chyba jakaś bujda, sprawdzę to u producenta okuć dodam, że nasze okna mają okucia aubi-siegenia,

- czekają na szybę, jak tylko dostaną przyjadą na montaż i wyregulują wszystkie okna,

- a w odpowiedzi na to, że okno "pracuje" usłyszałam, że to przez to, że są tak wielkie, więc zażądałam zaświadczenia, że okna spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa,

zobaczymy co z tego wyniknie jak sami przyjadą je regulować i wyjaśniać wszystkie niedociągnięcia

gdybym miała wybierać jeszcze raz napewno wybrałabym innego producenta okien, cóż uparłam się na okna profilu Rehau Brillant Designe, tego naszego producenta polecili mi z samej centrali Rehau tylko nie bardzo wiem teraz dlaczego skoro to takie papraki???

Oby ten temat szybko zakończył się dlanas pomyślnie.

• 2 months później...

Po długiej przerwie temat okien prawie zakończony, czekamy tylko na nowe osłonki, za które sami zapłacimy..!!!

Elektryka prawie zakończona,

instalacja wod -kan powstaje,

stelaże go wc i bidetu zamontowane,

woda do domu podciągnięta,

skrzynka elektryczna powstała przy granicy - czekamy na podłączenie

wykorytowano i utwardzono 100 mb działki pod drogę, którą zrobimy sobie na naszej działce

podmurówka betonowa i słupki pod ogrodzenie w ilości 240mb powstało, na pozostałych 100mb będą stemple do czasu powstania ogrodzenia docelowego

w najbliższych planach:

- rozciągaznie siatki i zamknięcie ogrodzenia

- niwelacja terenu

- instalacja odkurzacza centralnego

- wytynkowanie narazie tylko garażu poto by w końcu zamontować bramę, która już dawno czeka

- czekanie na przypływ większej gotówki - a to pewnie potrwa ... :-(

• 4 months później...

Po dłuuugiej przerwie postanowiłam co nieco napisać o postępach na budowie, tak więc:

- instalacja wod kan zakończona,

- siatka na ogrodzenie rozciągnięta, brakuje bram i ogrodzenia od ulicy

- elektryka zakończona?? prawie bo ciągle mamy prąd budowlany, Pan elektryk nie wystawił zaświadczenia niezbędnego abyśmy mogli podłączyć się do docelowej skrzynki elektrycznej (nawiasem mówiąc elektrykę roił nam "znajomy" więc mamy jak mamy)

- nieco zniwelowaliśmy teren a jest tego blisko pół hektara,

- utwardziliśmy sobie swoją prywatną drogę w ilości 120mb,

a i najważniejsze mamy tynki :-) jest pięknie (jak dla nas)

na więcej środków finansowych nie wystarczyło :-( więc trzeba było podjąć decyzję czyli jak ja to nazywam dożywocie - KREDYT

i tak czekamy już od trzech tygodni na decyzję.

• 2 years później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...