franta 05.03.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wielkie dzięki za poradę.Jak się z tym uporam wkleję jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.03.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wielkie dzięki za poradę. Jak się z tym uporam wkleję jakieś fotki. Trzymam kciuki! Zapewne to wiesz, ale napiszę tak na wszelki wypadek: ogrzewanie podłogowe musi być wyłączone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franta 05.03.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Tak wygląda moja mozaika z otoczaków zaraz po jej stworzeniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3225ddd8f2e3a46d.html Na resztę trzeba jeszcze trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.03.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Tak wygląda moja mozaika z otoczaków zaraz po jej stworzeniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3225ddd8f2e3a46d.html Na resztę trzeba jeszcze trochę poczekać. Franta, na zdjęciu wygląda jakby one były ułożone na środku podłogi, beż żadnych płytek czy drewna wokół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franta 06.03.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 bo to na razie własna produkcja "płytki" z otoczaków :) Kupiłem na allegro czarne otoczaki i bawiłem się z przyklejaniem do siatki. Mam zamiar ułożyć je później w kabinie prysznicowej i zafugować. Zobaczymy co z tego wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 06.09.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 http://a.imageshack.us/img196/829/dsc07268c.jpg http://a.imageshack.us/img821/3025/dsc07281.jpg http://a.imageshack.us/img175/7104/dsc07273h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 20.02.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) aniaibartek napisz proszę jak robiliście te kamyczki. Są zalane żywicą, jaką? Czy może być na ogrzewaniu podłogowym? I jaką mają grubość, nie wystają poza płytki, czy w tym miejscu może jest niżej podłoga, tak żeby nie wystawały? I jeszcze co pod tymi kamyczkami leży na betonie, a może nic nie ma? Edytowane 20 Lutego 2011 przez Klodziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 20.02.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ja tak samo dołączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 20.02.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Klodziki i pawed2otoczaki są zaimpregnowane i zalane żywicą, odpowiednią na ogrzewanie podłogowe, bo podłogówkę mamy w całym domu.Kamyki dobieraliśmy tak, żeby nie wystawały ponad płytki.Mamy je również na całej długości korytarza, ale tam zalane żywicą tylko do połowy kamyków, przez co fajnie je czuć pod stopami:) Zapraszam do naszego dziennika, znajdziecie tam wszystkie szczegóły i opis co po kolei:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.02.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ania i Bartek super pomysł, szkoda że nie zrobiłam u siebie, rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.02.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dzięki! Nam tez się podoba. Pracochłonne, ale liczy się efekt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 21.02.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ja się zastanawiam czy dać takie ciemne te kamyczki, jak ma rasia czy takie jasne, podłoga to woodentic beige, ale w domu będzie sporo szarości. aniaibartek kamyczki kupowaliście na siatce czy luzem, może gdzieś w necie? Na allegro znalazłam fajne, dobrane grubością, tylko nie wiem właśnie jaki kolor http://allegro.pl/dekor-mozaika-otoczaki-amber-10x100-cm-i1455563490.html http://allegro.pl/dekor-mozaika-otoczaki-czarna-perla-10x100-cm-i1455563491.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 21.02.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 aniaibartek przeczytałam Twój przepis na kamyczki, zapisałam i dziękuje bardzo Tylko dalej nad kolorem myślę, bo i te i te mi się bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.02.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Nasze otoczaki kupowaliśmy na allegro od uzytkownika belegance, odrywaliśmy każdy kamień po kolei z siatki i segregowaliśmy zwracając uwagę na wysokość i "płaskość". Kupione otoczaki były zupełnie białe! Zresztą to widać na ostatnim zdjęciu powyżej. Po zaimpregnowaniu nabrały rumieńców:) A po zalaniu odcienie się nieco wyrównały. Klodziki jak chcecie je ułożyć? Oddzielając różne płytki, czy np. wzdłuż korytarza? Wybór koloru uzależniłabym od wystroju całego wnętrza. Jeśli podłoga ma być tym mocnym akcentem, a ściany, drzwi tłem, to połączyłabym beige woodentica z tymi czarnymi otoczakami. A jeśli podłoga ma być tłem - pozostałabym w jednolitych kolorach.A pytam o to gdzie chcecie je położyć, bo można np. pomiędzy te jasne wcisnąć jedną czarną perłę, taki pieprzyk:) Macie może zdjęcia pomieszczenia gdzie planujecie otoczaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.02.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 A tak poza tym z Wrocławia do nas nie jest daleko:) Możemy się pochwalić kamykami na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 22.02.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Hej, ooo Aniu dziękujemy za zaproszenie, a gdzie to dokładnie? Dom parterowy, cała otwarta część, czyli kuchnia, jadalnia, salon i hol to woodentic beige, i właśnie tymi kamyczkami chciałam oddzielić kuchnię od jadalni, może wiatrołap od holu no i część sypialnianą (czyli część korytarza gdzie są sypialnie. Kolory w domu to biel, drewno, szarości, drzwi i okna ciemny orzech, meble szare na połysk może z górnymi szafkami czarnymi bądź bakłażan na połysk, narożnik skórzany chyba też antracyt, grafit. obudowa kominka płaska, czarny granit star galaxy. To tak mniej więcej Zdjęcia nie mam, bo kafle jeszcze nie położone. Rzut parteru http://images43.fotosik.pl/317/0156b6387b2c8eb2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 07.03.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Klodziki skoro macie tyle szarości we wnętrzu i beżowy woodentic, to kamyki dałabym ciemne, grafitowe. Będą kontrastowały z płytkami, ale nawiązywały do mebli na połysk i narożnika.Najlepiej zrobić próbę - macie już kupione płytki? Ułóżcie jasne i ciemne kamienie, choćby z pola, przy płytkach i już to da jakiś pogląd.Zresztą w większości dobrych salonów z płytkami znajdziecie i woodentica i otoczaki na siatce, wystarczy tam porównać, które zestawienie bardziej Wam odpowiada:) Namiary na nasz domek na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.03.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Mój brodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 07.03.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Liwko od dawna jestem zachwycona Twoim brodzikiem:) Wyszło pięknie i naturalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 09.03.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dziękuje za PW, i kamyczki chyba tak, będą ciemne jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts