daroo00 14.02.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam,jestem nowy na forum i jeśli coś napiszę nie tak to proszę o wyrozumienie. Chciałbym dowiedzieć się ile orientacyjnie może kosztować przebudowa dachu płaskiego w domu parterowym (dach pokryty papą) na dach spadowy (2 lub 4 spady). Wymiary domu to 10m na 11m. Oczywiście chciałbym aby poddasze było zaadoptowane na pomieszczenie mieszkalne. Głównie chodzi mi o koszt materiałów oraz robocizny. Czy starą papę na dachu i spad, który teraz jest należy usunąć czy można na tym zrobić podłogę? Nie mogę zdecydować się pomiędzy blacho dachówką a dachówką... Jakieś sugestie i porady... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 14.02.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Myślę, że koszt pozwolenia na budowę, materiałów (dachówka) i robocizny powinien zmieścić się w 100 000zł. Co do podłogi to oczywiście można zrobić wyrównanie schodkowo styropianem i na to wylewkę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroo00 14.02.2010 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Tylko z tym pozwoleniem i projektami to jest tak że dom jest parterowy a na projekcie jest piętrowy ze strychem. No i jak w takim przypadku wygląda sytuacja. Dodam jeszcze że układ pomieszczeń w domu jest inny niż na planie. Dom budowany był jakieś 30 lat temu i niestety ma taki stan dokumentacji :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 15.02.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 W takim razie nie chwal się tamtym projektem. Lepiej jest wydac pieniądze na inwentaryzację stanu obecnego oraz opinię o stanie technicznym budynku niż na legalizację budynku, który zapewne nie miał odbioru (bo miałbyś zmiany naniesione w projekcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSLAWEK 19.02.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam,dołańczam się do tematu,może ktoś zna cenę takiej inwentaryzaci i opinii stanu techncznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.03.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Myślę, że koszt pozwolenia na budowę, materiałów (dachówka) i robocizny powinien zmieścić się w 100 000zł. Co do podłogi to oczywiście można zrobić wyrównanie schodkowo styropianem i na to wylewkę, Czy w tej kwocie mamy ocieplenie i wylewkę czy tylko konstrukcja z dachowką? Dach 4 czy 2 spadowy oraz czy wysokość ma wplyw na cenę? Rozumiem ze podciągane są sciany? czyli w tej cenie zawiera sie rownież koszt materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts