Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przebudowa dachu płaskiego na spadowy

daroo00

Recommended Posts

Witam,

jestem nowy na forum i jeśli coś napiszę nie tak to proszę o wyrozumienie. Chciałbym dowiedzieć się ile orientacyjnie może kosztować przebudowa dachu płaskiego w domu parterowym (dach pokryty papą) na dach spadowy (2 lub 4 spady). Wymiary domu to 10m na 11m.

Oczywiście chciałbym aby poddasze było zaadoptowane na pomieszczenie mieszkalne.

Głównie chodzi mi o koszt materiałów oraz robocizny.

Czy starą papę na dachu i spad, który teraz jest należy usunąć czy można na tym zrobić podłogę? Nie mogę zdecydować się pomiędzy blacho dachówką a dachówką...

Jakieś sugestie i porady... ?

Tylko z tym pozwoleniem i projektami to jest tak że dom jest parterowy a na projekcie jest piętrowy ze strychem. No i jak w takim przypadku wygląda sytuacja. Dodam jeszcze że układ pomieszczeń w domu jest inny niż na planie. Dom budowany był jakieś 30 lat temu i niestety ma taki stan dokumentacji :/

• 3 weeks później...
Myślę, że koszt pozwolenia na budowę, materiałów (dachówka) i robocizny powinien zmieścić się w 100 000zł. Co do podłogi to oczywiście można zrobić wyrównanie schodkowo styropianem i na to wylewkę,

Czy w tej kwocie mamy ocieplenie i wylewkę czy tylko konstrukcja z dachowką?

Dach 4 czy 2 spadowy oraz czy wysokość ma wplyw na cenę?

Rozumiem ze podciągane są sciany? czyli w tej cenie zawiera sie rownież koszt materiału?