Annja 14.02.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam i proszę o radę w kwestii moich cholernych schodów Schody są jesionowe, drewno na betonie, bejcowane na orzech i lakierowane. Mieszkam od listopada, chodzę po domu w kapciach albo na bosaka, a stopnie są tak porysowane jakbym mieszkała to 5 lat i chodziła po nich w drewniakach. W poniedziałek maja przyjść moi "fachowcy" bo już zgłosiłam szefowi, że jest problem ze schodami. Te rysy to jest pikuś, bo ponadto jeden stopień skrzypi jak diabli, a dwa inne i jeden słup pękły na całej długości, szkoda gadać... Te popękane elementy mają bez szemrania wymienić, ale jeżeli chodzi o te rysy to coś mi się wydaje, że się stolarz zamierza migać, bo już na wstępie mi powiedział, że to nie możliwe, że używa najtwardszego lakieru poliuretanowego, że trzeba się liczyć z tym, że na ciemnych schodach będzie widać każda ryskę itp. Powiedzcie mi proszę, czy to jest faktycznie normalne, że po dwóch miesiącach użytkowania widać rysy na lakierze? Może polakierowali te schody jakimś g... a nie poliuretanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 15.02.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Może polakierowali te schody jakimś g... a nie poliuretanem? Chyba słusznie podejrzewasz Wg mnie to normalne nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 15.02.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ze skrzypi,to zle,musza naprawic,a ze risy...To w koncu drzewo,kup nakladki ala dywaniki.Czy w domu bylo grzane przed montazem schodow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 a czy nosi Ci się piach z wejścia do domu?? Włochate kapcie mogą spokojnie przenosić piasek, który rysuje drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 15.02.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Mam parkiet jesionowy w mieszkaniu: Powiem jedno: O mój Boże!!! - jest tak porysowany, że już mi to przestało przeszkadzać - malowany był lakierami typu "eko" Teraz jesteśmy na etapie malowania stopni w domu - mamy jakiś lakier 3 składnikowy (lakier + utwardzacz + rozpuszczalnik) - diabelska mikstura, którą się miesza w odpowiednich proporcjach i jest zdatna do użytku tylko przez 5h, mój mąż znalazł na internecie ponoć specjalnie do schodów - śmierdzi, ale ponoć ma być niezniszczalny. Na razie poszła pierwsza warstwa, teraz szlifujemy, znowu warstwa lakieru, znowu szlifujemy i znowu warstwa lakieru. Dobrze że tam nie mieszkamy bo zatrucie murowane, a tak po malowaniu pijemy szklaneczkę mleczka –jak górnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 15.02.2010 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Byli dziś moi stolarze. Zoględzinowali schody i też byli zdziwieni, że takie mam porysowane te stopnie, tez coś o piachu mówili. Może to i piach, bo nosił sie trochę jesienią... Panowie obiecali stopnie jeszcze raz przelakierować przy okazji "remontu" całej reszty. Skrzypiący stopień odskoczył od betonu, więc zostanie od nowa przyklejony, a popękane elementy zostaną wymienione. Panowie byli na szczęście bardzo grzeczni, więc może będzie wszystko OK Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Aha, dywaniki na schodach nie wchodzą grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts