haineken 14.02.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Majster od instalacji CO WOD-KAN woli mieć już gotowe tynki (argumentuje faktem że dobrze osadzi grzejniki) ja skłaniam się raczej ku opcji "tynki po wszelkich instalacjach. Jak robiliście u siebie ? PozdrawiamD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 15.02.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Fachowo powinno być tak: wszystkie instalacje - zdjąć grzejniki - tynki - założyć i wypionować grzejniki (poziomo nie mogą być wiadomo czemu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 15.02.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Powinno być tak jak napisał haineken Pomyliłem się miałem na myśli kaltam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 15.02.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 U nas najpierw byly zrobione rurki,po tym tynki,a na gotowe tynki doszli grzejniki! Poco zakladac grzejniki,a przed tynkami ich zdejmowac,podwojna rabota?...Przed tynkami ,wygladalo tak(rurki pod grzejnik na schodach)http://img138.imageshack.us/img138/8999/p5140331.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 15.02.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Powinno być tak jak napisał haineken A niby dlaczego jeśli wolno spytać? Moim zdaniem lepiej możliwie najwięcej instalacji zrobić przed tynkami. Pozwoli to uniknąć podkuwania gotowych tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.02.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Powinno być tak jak napisał haineken opowiadasz głupoty, niby z jakiego powodu ? bo kiepski instalator nie potrafi dobrać odpowiedniej długości, rozstawu rurek itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 15.02.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 witaj haineken! u nas instalacja wod-kan przed tynkami, co. po tynkach. dlaczego? bo wodna inst. jest u nas plastik zgrzewany , natomiast co (poza podłogówką oczywiście) jest na miedzi i lepiej żeby tynkarze po tym nie łazili (rozprowadzenie po posadzce).po tynkach oczywiście ponowna próba ciśnieniowa inst. wodnej przed wylewkami.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaahoo 15.02.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 u nas była najpierw wod kan i rury do c.o. teraz się tynkuje a raczej zacznie bo mrozy i później dopiero powiesimy grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 15.02.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Pomyliłem się miałem na myśli kaltam-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 15.02.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Woda przed tynkami , po tynkach grzejniki - są to tak niewielkie ilości tynku które trzeba skuć że nie stanowi to jakiegoś problemu a tak jak ktoś pisał wcześniej nie ma problemu z zakładaniem grzejników - nie trzeba później kombinować z jakimiś króćcami i innymi przegubami by dobrze wisiało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.02.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Woda przed tynkami , po tynkach grzejniki - są to tak niewielkie ilości tynku które trzeba skuć że nie stanowi to jakiegoś problemu a tak jak ktoś pisał wcześniej nie ma problemu z zakładaniem grzejników - nie trzeba później kombinować z jakimiś króćcami i innymi przegubami by dobrze wisiało ... Opowiadasz da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 15.02.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 u nas tynki najpierw potem woda i centralne, moim zdaniem lepiej, ale każdy robi tak jak uważa, javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haineken 16.02.2010 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 16.02.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 a u nas dla odmiany najpierw tynki:) po pierwsze:wiekszosc instalacji wodnej idzie w podlodze i tylko troche nad podloga sie podkowa na kaloryfery,po drugie:w lazience i kuchni i tak bedziesz mial glazure albo szafki wiec i tak nie bedzie widac w razie jakby cos tam bylo nie rowno.po trzecie:grzejniki mozna zainstalowac ale bez zdejmowania kartonu, wiec to zmniejsza ryzyko uszkodzenia ale i tak zostaje problem skladowania i obawa ze ci je ktos zwinie jesli obiekt nie ma porzadnych drzwi i bramy garazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 16.02.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 a mnie nurtuje takie pytanie czy tynkowaliście w łazienkach jeśli większa cześć łazienki w płytkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.02.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 a mnie nurtuje takie pytanie czy tynkowaliście w łazienkach jeśli większa cześć łazienki w płytkach ? Mój tynkarz stwierdził dość sensownie, że jeśli ściana jest z cienkospoinowego Ytonga albo silikatu, no jeśli jest równiutka i prościutka jak ściana, to można nic nie robić albo tylko zarapować, jeśli natomiast jest to ściana z czerwonego pustaka, to trzeba zatynkować na ostro, bez zacierania J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 16.02.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jarek.P dziękuje za szybka i konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts