Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt budowy domu 120m2 ????????????????

Recommended Posts

Witam, jesienią zaczynam budowę domku 120m2, projekt 'adaś' oto link

http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=11145&typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&nrStrony=&szukaj=ada%ufffd

Mam pytanie - czy ktoś wybudowal podobny dom i może podać koszt stanu surowego otwartego, ewentualnie poproszę o orientacyjny koszt budowy od osób które mają większe niż ja doświadczenie w budownictwie. dodam jeszcze że ekipa mam zamówioną a za wybudowanie stanu otwartego i pokrycie dachu dachówką ceramiczną wezmą 40.000zł ciekawy jestem ile mnie wyniosą materiały?? Pozdrawiam - Marcin

Kochany Marcinie :lol:

Koszty SSO jes najłatwiej oszacować. Masz w projekcie zestawienie materiałów, przenieś je do excela, poguglaj ceny tychże, wpisz sobie w arkusz i wyjdzie ci koszt.

Bo to, co było w ub roku może już nie być aktualne :roll:

A co dopiero mówić dwa lata temu...

Tak mniej więcej mnie wyniosło 120 tyś za zamkniety (otwarty nie wiem, płaciłam skokami, nie podzielę) ale robociznę miałam ciut taniej (ok 30). MAxy, strop terriva, dachówka

Ewo, wiem że można samemu policzyć, ale fajnie by bylo dowiedzieć się jak taki kosztorys przekłada się w rzeczywistości, no i pomyśl ile mógłbym sie dowiedzieć gdyby ten post przeczytała osoba która ma już taki sam domek choć to mało prawdopodobne bo ten projekt jest stosunkowo młody. Pozdrawiam