mar1982kaz 14.02.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam, jesienią zaczynam budowę domku 120m2, projekt 'adaś' oto link http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=11145&typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&nrStrony=&szukaj=ada%ufffd Mam pytanie - czy ktoś wybudowal podobny dom i może podać koszt stanu surowego otwartego, ewentualnie poproszę o orientacyjny koszt budowy od osób które mają większe niż ja doświadczenie w budownictwie. dodam jeszcze że ekipa mam zamówioną a za wybudowanie stanu otwartego i pokrycie dachu dachówką ceramiczną wezmą 40.000zł ciekawy jestem ile mnie wyniosą materiały?? Pozdrawiam - Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.02.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 ciekawy jestem ile mnie wyniosą materiały?? Pozdrawiam - Marcin c.a. 70-90tyś (dla ściany 2-warstwowej) ps. na podstawie własnych wydatków, przy bardzo podobnym budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Kochany Marcinie Koszty SSO jes najłatwiej oszacować. Masz w projekcie zestawienie materiałów, przenieś je do excela, poguglaj ceny tychże, wpisz sobie w arkusz i wyjdzie ci koszt. Bo to, co było w ub roku może już nie być aktualne A co dopiero mówić dwa lata temu... Tak mniej więcej mnie wyniosło 120 tyś za zamkniety (otwarty nie wiem, płaciłam skokami, nie podzielę) ale robociznę miałam ciut taniej (ok 30). MAxy, strop terriva, dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 15.02.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ewo, wiem że można samemu policzyć, ale fajnie by bylo dowiedzieć się jak taki kosztorys przekłada się w rzeczywistości, no i pomyśl ile mógłbym sie dowiedzieć gdyby ten post przeczytała osoba która ma już taki sam domek choć to mało prawdopodobne bo ten projekt jest stosunkowo młody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 15.02.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 A chcesz budować na wypasie "mercedesa", "Opla", czy "trabanta"?Razem koszty materiału i (cała robozina do zamieszkania ok. 60-100tys)1. 500 i więcej2. 3503. 260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts