awieuro 14.02.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Mam pytanie odnośnie tynkowania. Obecnie ściana wygląda następująco:ze 4 warstwy farby, gładz gipsowa, tynk cementowo-wapienny, cegła cetamiczna. Czy jak usunę farbę i zagruntuję gładz to mogę na to położyć tynk gipsowy? Sciany są nierówne i miejscami może być ze 3 cm tynku.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 16.02.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 skuj tynk i nałóż tynk. tak będzie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barts89 18.02.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 a jeśli nie przeszkadzaja wymiary to grunt i tynk gipsowy moze być maszynowy baumit albo knauf i też nie powinno się nic dziać.. co do skuwania.. to nie trzeba całej ściany dokładnie skuwać wystarczy ją troche podziurawić żeby miał się czego złapać.. tynk gipsowy trzyma się nawet gotowych płyt stropowych ktore są smarowane olejem czy czyms podobnym zeby odchodziły od form.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 18.02.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 jeśli tynk cw jest stary co za tym idzie prawdopodobnie ze spora ilościa kruszywa to radzę skuć bo możesz tego żałować jak nałozysz kolejna warstwe:) jesłi tynk sie w miarę trzyma to ryzykuj ja jestem zwolennikiem robienia raz a dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 19.02.2010 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 dzięki za odpowiedzpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts