diablica102 14.04.2006 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, Projekt domu wybieraliśmy kilka miesięcy i... stało się! Wiele projektów widzieliśmy, ale zawsze powroty były w stronę "Domu w bluszczu" Archonu. Obecnie załatwiliśmy już wszelkie formalności, adaptację, uzgodnienia, mamy pozwolenie na budowę, wybieramy właśnie firmy wykonawcze... i czekamy na pierwszy wiosenny termin, w którym będzie można rozpocząć inwestycję! Chcemy dom zbudować w jeden sezon z jedną firmą kompleksowo realizującą całą inwestycję, tak by na jesieni 2006 wpuścić ludzi z wykończeniówką typu glazury, terakoty, klepka, biały montaż... i na kolejną wiosnę się wprowadzać do własnego domku Jeśli chodzi o Bluszcza to wprowadziliśmy do niego kilka zmian podczas adaptacji: 1) Podniesienie parteru do 2.75m oraz ściany kolankowej do 1.0m 2) Zwiększenie wykusza w salonie (szer. 4,5m) 3) Likwidacja okna w kuchni na ścianie z wykuszem 4) Zmniejszyliśmy kotłownię a łazienka na parterze ma powierzchnię 7,0m i dwa okna. 5) Dodaliśmy na ścianie z oknem od klatki chodowej dwa okna (60x120) - jedno od nowo zaprojektowanej kotłowni, a drugie dodane do gabinetu obok salonu. 6) Zmieniliśmy kształt tarasu, teraz zakręca na bok domu w kształcie dużego okręgu. Tyle jeśli chodzi o zmiany... Garaż projektujemy oddzielnie w rogu działki. Ciekawi jesteśmy czy ktoś z Was przymierza się do tego projektu, a może ktoś go już buduje? Bardzo chętnie nawiązemy kontakt ze wszystkimi bluszczowcami Zapraszamy do wymiany poglądów na temat tego projektu, może ktoś ma ciekawe informacje dotyczące wycen i realnych kosztów przy realizacji tej inwestycji. Ciekawi jesteśmy Waszych wizji tego projektu, zmian, materiałów z jakich budujecie, elewacji zewnętrznych, pokryć dachowych i wykończenia wewnętrznego... tez mi sie podoba ten projekt czy ktos bylby sklonny mnie zaprosic zebym mogla zobaczyc jak on wyglada na zywo albo podeslac fotki? pozdrawiam moj GG7232239 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubik_1975 28.04.2006 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 tez mi sie podoba ten projekt czy ktos bylby sklonny mnie zaprosic zebym mogla zobaczyc jak on wyglada na zywo albo podeslac fotki? pozdrawiam moj GG7232239 Witaj, z tego co widzę kilku forumowiczów ma już zaawansowaną budowę bluszczyków, my natomiast zaczęliśmy prace budowlane tydzień temu. Jak powstanie już nasz bluszczak to z miłą chęcią Cię zaprosimy, polecam też album zdjęciowy do którego będziemy wklejać zdjęcia z kolejnych etapów prac - będziesz mogła zobaczyć jak wygląda na żywo taki dom! Pozdrowienia dla wszystkich, którzy budują czy też dopiero chcą budować Dom w Bluszczu, S&H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica102 28.04.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 dziekuje serdecznie na pewno sie odezwe wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica102 05.05.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 dziękuje za dobre chęci co do obejrzenia domku w bluszczu ale juz widzialam i nie jest to moj wymarzony dom, ogladalam dom w lawendzie i jestem zdecydowana na 99% ze o taki dom mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 30.07.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam!Widzę,że pojawiło się dość dużo BLUSZCZY,ale coś dawno nikt się nie odzywał.Zapraszam do wymiany doświadczeń,umieszczajcie jakieś fotki.My niestety jeszcze nie zaczęliśmy,ale chętnie przyjmiemy wszystkie rady dotyczące budowania.pozdrawiam marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 28.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam Wszystkich My z mezem tez wybralismy projekt dom w bluszczu 2 Niestety jeszcze architekt nie potwierdzil, czy ten projekt jest zgodny z warunkami zabudowy i powiem, ze z przerazeniem czekam na odpowiedz. Przegladalismy z mezem przez kilka grubych tygodni projekty i wybralismy wlasnie ten - a niestety inny nam sie nie podoba Zastanawialismy sie nad zmianami ale nie zdecydowalismy sie na nic - chcemy tylko zrobic dwa garaze, bo to nam jest potrzebne. Czy ktos z Was ma moze zdjecia z budowy domu w bluszczu 2 z dwoma garazami? Czy macie jakies propozycje zmian, ktore znaczaco wplywaja na funkcjonalnosc mam nadzieje naszego przyszlego domku????? Trzymam kciuki za Wszystkich, ktorzy zdecydowali sie na budowe domu w bluszczu 2, aby to byl ten jeden jedyny i najcudowniejszy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 27.11.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam, my właśnie staliśmy się szczęśliwymi posaiadaczami domku w surowym stanie z projektu bluszcz II z garażem dwustanowiskowym . Nasz domek jeszcze nie ma dachu ale właśnie szukamy ekipy która nam więźbę zbuduje. Badzo miło, że wielu z was jest już na dużo późniejszym etapie budowy bluszcza niż my - więc będzie kogo podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Do DaroRMożesz napisać gdzie kupowałeś porotherm?dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszcz 2 19.12.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Do DaroR Możesz napisać gdzie kupowałeś porotherm? dzięki Witam, poroterm kupowaliśmy z mężem w Koniku Nowym u Kowalczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.12.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Do DaroR Możesz napisać gdzie kupowałeś porotherm? dzięki Witam, poroterm kupowaliśmy z mężem w Koniku Nowym u Kawalczyka Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikagrabska 16.01.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 witam wszystkich co budują, rozbudowują bądż wykańczają bluszcza. ja dziś zamówiłam projekt, ale wprowadzam parę zmian - powiększam garaż na dwustanowiskowy - podnoszę ściankę kolankową na 100cm - zmieniam otwory dzrzwiowe i okienne reszta zobaczymy co mi podpowie projektant. zaczynamy w lipcu, ale jak dostanę wcześniej pozwolenie tak wyleję wcześniej fundamenty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 16.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Moniko, My właśnie wybudowaliśmy bluszcza z garażem dwustanowiskowym - świetny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniakazm 14.02.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 poszukuję osób, które budują lub zamierzają budować dom w bluszczu z pracowni archon. Zastanawiam się nad tym projektem. Porozmawiajmy o zimnach jakie wprowadzacie, kosztach itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ainer 20.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 poszukuję osób, które budują lub zamierzają budować dom w bluszczu z pracowni archon. Zastanawiam się nad tym projektem. Porozmawiajmy o zimnach jakie wprowadzacie, kosztach itp... na stronie srchonu jest forum dom w bluszczu znajdziesz tam sporo informacji i zdjęć o tym domku od ludzi który taki domek posiadają ja mieszkam od roku i bardzo jestem zadowolana, bardzo praktyczny a lokalizacja pod warszawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts