Ew-ka 15.02.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 kiedy powiedziałam ,że nie kupiłam klapek -zwrócono mi uwagę ,że winno sie mówić klapków ....zdębiałam ,zaniemówiłam ( ja ) a zagotowało sie we mnie okrutnie ...sprawdzałam potem w słownikach -nie ma jednoznacznego wyjaśnienia ,ale polonistka którą poprosiłam o wyjasnienie skłaniała sie ku ...mojej wersji czyli klapek .... Ale teraz mam zagwozdkę bo spotykamy sie w dość dużym gronie z TA panią i mam zamiar przypomniec jej te sytuacje ale .....MUSZE MIEC PEWNOŚĆ ...wiec prosze Was -moi niezawodni Forumowicze -pomóżcie ,bo ta sytuacja mnie zamęczy, jak jej nie wyjasnie do końca ps...a tak na marginesie to chyba bardzo niegrzecznie zwracać uwagę na błędy jezykowe w towarzystwie żeby to jeszcze była moja koleżanka ,ale to obca baba była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.02.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 znaczy się chcesz się odkuć i szukasz pomocy, hmmm..zabierz mnie na impręz klapkiem nie pomogę, alemam czarny pas w poniżaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 15.02.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Niestety forma klapków jest poprawna. klapek jest r.m, ten klapek, zatem w dopelniaczu l.m - klapków, a nie klapek. Nie usprawiedliwia to jednak zachowanaia Pani, która w towarzystwie zwraca uwagę. (chyba, ze jest polonistką pracujacą na dwóch etatach i zwyczaje z lekcji przenosi poza szkołę - wtedy- wybacz jej e tam, tak czy siak- wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2010 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 znaczy się chcesz się odkuć i szukasz pomocy, hmmm.. zabierz mnie na imprę z klapkiem nie pomogę, ale mam czarny pas w poniżaniu chętnie wsparłabym sie na czarnym pasie poniżonym ,ale nie wiem co szanowny małżonek na to a odkuć bym sie chciała a jakże ...i inne koleżanki tyż ....bo ta pani z tych kłusujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Niestety forma klapków jest poprawna. nie dobijaj mnie ....plisssss (chyba, ze jest polonistką pracujacą na dwóch etatach i zwyczaje z lekcji przenosi poza szkołę - wtedy- wybacz jej e tam, tak czy siak- wybacz nie jest z branży ... przysłuchiwałam sie jej wypowiedziom i aż mnie skręcało ,żeby poprawic jej ...włanczanie i autentyczne fakty i pare innych ,ale ja nie potrafie tak obcesowo wytykać błędów a szkoda, bo czasem kubeł zimnej wody przydałby sie niektórym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 15.02.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 nie jest z branży ... przysłuchiwałam sie jej wypowiedziom i aż mnie skręcało ,żeby poprawic jej ...włanczanie i autentyczne fakty i pare innych ,ale ja nie potrafie tak obcesowo wytykać błędów a szkoda, bo czasem kubeł zimnej wody przydałby sie niektórym uchhhh..., cięzka sprawa, moj znajomy, pan "na stanowisku kierowniczym" , mówi: "poszłem" , tez mnie skręca, milczę..., a nie powinnam? może - na stronie, hm..... gdy będę miala chociaz namiastkę pewności, ze odczyta moje intencje jako życzliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 15.02.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Musisz odpowiedzieć sobie na proste pytanie. Czy ktoś poprawia celowo Twoją wypowiedź, w celu poniżenia, dogryzienia i takie tam, bo Cię nie lubi i już, czy jest to proces chorobowy, nie dotyczący Ciebie osobiście, tylko całego świata. Jeśli jest to proces chorobowy, to odpuść sobie, bo niczego nie zmienisz, a ta druga strona nawet nie zorientuje się, o czym mówisz. Jeżeli jednak nie jest to choroba, to odpuść sobie zimny prysznic w postaci poprawiania tejże poprawiaczki. Nie potrafiłaś dowalić na gorąco, to nie ułożysz sobie mowy na podobną okazję. Chociaż? Zawsze możesz zapytać, co jest bardziej poprawne? Zdanie - "Z takimi uwagami, to możesz pocałować mnie w tyłek?, czy w dupę?". Często pomaga. Zwłaszcza w towarzystwie. Trzeba tylko pamiętać, żeby każdą możliwą odpowiedź pozostawić bez komentarza. Zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.02.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 za autentyczne fakty to faktycznie bym wpierdzielił, ale jeszcze bardziej za rok dwutysięczny dziesiąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.02.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2010 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Chociaż? Zawsze możesz zapytać, co jest bardziej poprawne? Zdanie - "Z takimi uwagami, to możesz pocałować mnie w tyłek?, czy w dupę?". Często pomaga. Zwłaszcza w towarzystwie. Trzeba tylko pamiętać, żeby każdą możliwą odpowiedź pozostawić bez komentarza. Zawsze. dzieki ,dzieki ...stokrotne dziekuje brakowało mi własnie takiej riposty Pani raczej pije do mnie bo nikogo innego w towarzystwie nie tykneła uszczypliwie ..... to osoba ,ktora kiedyś pozowoliła sobie na zle a wręcz obraźliwie wypowiedzi na temat mojej zmarłej koleżanki a teraz związała sie z jej męzem i nie ma specjalnie we mnie sprzymierzenca więc chciała mi dopiec towarzysko .....ale sie nie dam ..... oczywiscie przy wsparciu Mojego Ulubionego Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 15.02.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ew-ka nagraj "obcą babę" na dyktafon, wrzuć na forum, po przeanalizowaniu zaopatrzymy Cię w mały arsenał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2010 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ew-ka nagraj "obcą babę" na dyktafon, wrzuć na forum, po przeanalizowaniu zaopatrzymy Cię w mały arsenał... nie ma takiej obcji .....rzadko sie spotykamy ...i dobrze ale fajne riposty ...i takie tam uszczypliwości możesz napisać może sie kiedys przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2010 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 , ale jeszcze bardziej za rok dwutysięczny dziesiąty. zapamiętam bom też ten grzech popełniała ale naprawde bardziej za ten......2010 niż np. poszłem czy wyszłem ? mnie to okrutnie po uszach daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 15.02.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 hmm.... , nie jest to celna riposta, więc tylko tak delikatnie, na boczku zaproponuję: "dziekuję za zwrocenie uwagi", opcja braku komentarza na każdą mozliwą odpowiedz, wedle rad wiaterwiater - nadal obowiązująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 15.02.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 za autentyczne fakty to faktycznie bym wpierdzielił, ale jeszcze bardziej za rok dwutysięczny dziesiąty. Ja z diabelska checia wychlostalbym za w dniu dzisiejszym, w miesiacu maju i, o zgrozo, pieniazki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 uchhhh..., cięzka sprawa, moj znajomy, pan "na stanowisku kierowniczym" , mówi: "poszłem" , tez mnie skręca, milczę..., a nie powinnam? może - na stronie, hm..... gdy będę miala chociaz namiastkę pewności, ze odczyta moje intencje jako życzliwe a po co mu będziesz zwracać uwagę ??? jak sie nie nauczył w szkole to Ty mu będziesz podwyższać kwalifikacje ? niech gada jak chce i każdy wie z kim ma do czynienia (okropna jezdem, nie ?) ja to tylko zwracam uwagę swoim w domu, co na szczęście bardzo rzadko ma miejsce bo mi zależy na ich "dobru" poza tym nie wypada zwracać komuś w towarzystwie uwagę na to, że niegramatycznie mówi, to jeszcze większy błąd niż ten, który popełnia mówiący tak jak nie wypada komuś zwrócić uwagę kiedy podaje rękę przez stół, że powinien obejść stół do przywitania .... analogicznie jw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.02.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 tak jak nie wypada komuś zwrócić uwagę kiedy podaje rękę przez stół, że powinien obejść stół do przywitania .... analogicznie jw Tiaaaaa... spróbuj obejść stół u mojej szwagierki... już parę osób próbowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 przysłuchiwałam sie jej wypowiedziom i aż mnie skręcało ,żeby poprawic jej ...włanczanie i autentyczne fakty i pare innych ,ale ja nie potrafie tak obcesowo wytykać błędów a szkoda, bo czasem kubeł zimnej wody przydałby sie niektórym no to ostentacyjnie strzel facepalm podczas "autentycznych faktów" http://skepacabra.files.wordpress.com/2009/08/facepalm.jpg rys poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 16.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 uchhhh..., cięzka sprawa, moj znajomy, pan "na stanowisku kierowniczym" , mówi: "poszłem" , tez mnie skręca, milczę..., a nie powinnam? może - na stronie, hm..... gdy będę miala chociaz namiastkę pewności, ze odczyta moje intencje jako życzliwe a po co mu będziesz zwracać uwagę ??? bo mi przykro, ze sie pracownicy z niego wysmiewają , to naprawde miły chłop. a moze COŚ na tych pracowników? podoba mi sie facepalm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 16.02.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 a mnie skręca na "koszta", "przyłącz" albo "ta kafelka, tych kafelek"... ale zwracam uwagę tylko tam, gdzie wiem, że mnie nie zjedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts