Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Azalia

Recommended Posts

Witam,

Nzywam sie Bozena i postanowilam w koncu zaczac pisac dziennik budowy, a zwlekalam z nim jakies chyba dwa latka:). Dlugo by pisac ale nasze (czyli moje i meza mego) miejsce na ziemi troszke czesto sie zmienia. Tak czy siak w koncu postanowilismy wybudowac nasz domek niedaleko Zarowa(dolnoslaskie). Duzo waznych decyzji w naszym zyciu podejmujemy szybko, wiec jak przystalo na nas i ta decyzja o kupnie dzialki byla spontaniczna i co smieszniejsze kupilismy ja bedac praktycznie 1300 km od docelowego miejsca... Tak, tak, wiem.... kupienie dzialki widzac ja tylko na zdjeciach to nie jest najlepszy pomysl. No ale coz, stalo sie :lol: I tak wlasnie w maju zakupilismy dzialeczke i do tej pory trwaly wszelkie formalnosci, czyli zalatwianie pozwolenia na budowe. Ostatecznie papierek mamy w reku i zamierzamy w tym tygodniu zlozyc podanie o kredyt :D

Ach, zapomnialam o najwazniejszym, budujemy domek wedlug projektu Azalia z Horyzontu.

Hmmmm, to chyba tyle :)

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A smieccie sobie, a co ;). Wczoraj zlozylismy czesc papierow o kredyt. Mial to byc komplet ale niestety jak zawsze w zyciu wyszlo,ze czegos brakuje, wiec zbieramy nadal papierki, papiery, papiereczki i papierzyska ;) . Ale za to bylismy pomarzyc sobie w IKEI :) . I tak oto calusia nocke snila mi sie kuchnia, oj dzialo sie dzialo w moim snie, wszystko tak jak trzeba ;) . Ach, zapomnialm chyba dodac,ze kuchnia to krolestwo mojego meza nie moje (jest szefem kuchni), ale to ja mma glowna wizje na to jego krolestwo ;). Ach, te marzenia...

Spokojnie wstawie jak naniose na komputer, bo poki co to mam to w glowie i na papierze troszke, ale czuje ,ze dluga droga do urzeczywistnienia tych marzen :lol:

Poza tym nie wiem co sie dzieje,ale brakuje mi czasu... Ale fajnie jest jak brakuje czasu na wysiadywanie na kompie, podoba mi sie ten stan, byle tak dalej, byle zdrowie i praca byla,a reszta juz bedzie jakos szla :D

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

No i stało się :). 20 kwietnia podpisaliśmy ślub z bankiem uffffffffffffff, tyle papierów, nie cierpię tego, ale ważne że już z głowy. Robotki się już zaczęły na działce, takie przynajmniej mamy relacje, ponieważ znajdujemy się od naszej budowy jakieś 230 km, więc niestey nie jesteśmy w stanie doglądać jej tak jakbysmy chcieli. Ale w sumie skoro kupiliśmy działkę na odległośc to i budować można może też na odległość ;) Pożyjemy, zobaczymy :)

Ps.: nadal nie umiem wstawiać zdjęć i otworzyć wątka na komentarze, albo raczej nie mam cierpliwości do tego i czasu chyba ;)

Edytowane przez BozenaEwa

no i zaczęło się, coś tam się robi na naszej działeczce, niby do jutra mają być wylane ławy, więc jak pojedziemy na weekend to będzie co oglądać. Jakoś tak na odległość nie czuje się tego całego budowania, ale mam nadzieje,że niedługo to poczuje :), pewnie wtedy jak będziemy musieli spłacać kredycik ;)

• 2 weeks później...