Vein 15.02.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam, Pytanie, czy nie będzie problemu z wentylacją, jeżeli poprowadzi się "leżak" od kratki wentylacyjnej, do pionu? mniej więcej wyglądało by to tak: || kratka metr leżaka || pion wentylacyjny #========|| Problem jest taki, że piony zostały "zapomniane" i teraz robione sa z rury PCV, i żeby to jakoś pasowało, musi się to znaleźć metr od ściany łazienki na parterze.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 15.02.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Będzie działać. Osobiście mam coś podobnego w mieszkaniu i wentylacja działa.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 16.02.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Mam ponad 1,5 m i działa bardzo dobrze. Co więcej mam zabudowany wentylator z żaluzją bo w chłodnych porach roku niekiedy mocno dmuchało zimnym powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vein 16.02.2010 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 kaltam - chciałem uniknąć korzystania z wentylatora. Odnośnie dmuchania u ciebie, to jest to ciąg wsteczny, masz mieszkanie zbyt szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 16.02.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 tylko możesz mieć problem z odbiorem kominiarskim (czasem się czepiają), ale to szczegóła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.02.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 jak się czepiają, to ozn ni mniej ni więcej, że niezbyt się na tym znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 16.02.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Po pierwsze napisałem że dmucha niekiedy (np. taki warunki atmosferyczne), po drugi mieszkam w domu który jest szczelny bo na tym mi zależało a po trzecie to kominiarzom nic do tego bo piony wentylacyjne jak i cały dom jest wykonany zgodnie z projektem. Zresztą do odbioru wziąłem najbardziej czepiającego się kominiarza w okolicy i odbiór był formalnością (żadnych ulg). Moja uwaga dotyczy sytuacji w szczególności w zimie kiedy jest -20 a w łazience +24 i wychodzisz rozgrzany z kąpieli (prysznica) i wali na Ciebie (niekiedy) zimne powietrze. Na początku miałem wentylator bez żaluzji (zabudowany po pierwszej zimie) ale jak nie szedł to też niekiedy dmuchnęło dlatego następny był z żaluzjami. Może u ciebie nie będzie dochodzić do takiej sytuacji, czego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts