Kibart 24.04.2002 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Proszę powiedzcie mi czy zbiorniki na olej mogą stać w garażu, czy potrzebne jest jakieś specjalne pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 24.04.2002 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 U moich znajomych stoi 1000-litrowy zbiornik w garażu.Ja osobiście wydzielę z garażu osobne pomieszczenie w którym oprócz pieca postawię właśnie taki zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 25.04.2002 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Ja mam w projekcie oddzielne pomieszczenie, ok. 7 m kw (architekt musi jeszcze sprawdzić, czy to wystarczy) na piec i zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 29.05.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 wiem że teraz zmieniły się jakieś normy, jeśli chodzi o umieszczanie zbiorników olejowych, pisali o tym w Muratorze.Co nie wynikało, czy może zbiornik stać w garażu. Feft, dowiedz się dokładnie, czy tak może być, bo u mnie w projekcie też jest piec razem ze zbiornikiem umieszczony razem w kotłowni, a istalator powiedział nam,że w tej chwili to jest niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2002 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 musi byc scianka odgradzajaca zbiorniki od piecadobra wentylacjaa zbiorniki musza byc w czyms w rodzaju wannymoze byc w garazu wiecpoprawcie, jak sie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi 29.05.2002 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Cześć !Z tego co ja się orienuję to zbiornik może stać w kotłowni razem z kotłem ,ale o pojemności nie większej niż 1000 l Dlatego Beata możesz mieć z tego tytułu jakieś problemy.Druga sprawa zbiornik musi stać w wannie wychwytującej ewentualny wyciek oleju , o pojemności chyba równej pojemności zbiorników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2002 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 nie ,ta wanna to moze byc brodzik po prostu takie niskie scianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 29.05.2002 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Wanna musi mieć pojemność minimum taką samą jak pojemność zbiornika, żadne niskie ścianki ( no chyba, że wanna zajmuje powierzchnię kilka razy wiekszą od zbiornika). Rozwiązaniem jest "zbiornik w zbiorniku", taka konstrukcja zajmuje mniej miejsca niż wanna. Jest duzo producentów takich zbiorników, zobaczcie w internecie. Do 1000 L zbiornik może być w pomieszczeniu z piecem, ale piec musi być zasłonięty ścianką. Powyżej 1000 L potrzebne jest osobne pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 29.05.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 mój zbiornik ma pojemność 1660l, tzn,że musi stać oddzielnie nie w kotłowni, ale czy w garażu może?Może mi ktoś podpowie, gdzie to mogę sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kibart 29.05.2002 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 To jeszcze jedno pytanie. Co się stanie jeżeli zbiornik 1600 litrów jednak postawię w kotłowni. Kto może to sprawdzić? jakie będą konsekwencje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.05.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 On 2002-05-29 14:37, beata wrote: mój zbiornik ma pojemność 1660l, tzn,że musi stać oddzielnie nie w kotłowni, ale czy w garażu może? Może mi ktoś podpowie, gdzie to mogę sprawdzić? nie powyżej 1000 l musi być wydielone specjalne pomieszczenie na olej. to pomieszczenie nie może słuzyc innemu celowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2002 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 ale moze byc wydzielone w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 31.05.2002 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 co to znaczy wydzielone? Musi być obudowane? drzwi stalowe? czy tylko może być przegrodzone ścianką od reszty garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.05.2002 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 tak, oddzielone ścianką.niedawno w muratorze był artykul i tam zdjecia prezentowały te wanne jako dosc niskie ścianki obudowujace zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.05.2002 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Nie musi ich być o ile zbiornik jest dwupłaszczowy tj. zewnętrzna powłoka np. ze stali. Poza tym w grę wchodzą odległości zbiornika od pieca i innych tam pierdoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts