Magda i Marek 16.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam, w czym gorsze sa grzejniki konwektorowe od plytowych i czlonowych?Gosc, ktory robil mi projekt wewnetrznej instalacji CO, twierdzi iz one z zasady dzialania wymuszaja wiekszy ruch powietrza (konwekcja czyli unoszenie) a tym samym kurzu. O innych wadach nie wspominal.Moze ktos ma takie kaloryfery i uczciwie powie - kicha, albo przeciwnie - super! Mam dosc spore okno tarasowe i myslalem wlasnie o grzejniku konwekrotowym w podlodze - takim na calej dlugosci okna przykrytym kratka. Jak powiesze grzejnki plytowe na scianie obok okna, to mi sie malo miejsca robi na szafy itp... Dziekuje za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.02.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam, w czym gorsze sa grzejniki konwektorowe od plytowych i czlonowych? Gosc, ktory robil mi projekt wewnetrznej instalacji CO, twierdzi iz one z zasady dzialania wymuszaja wiekszy ruch powietrza (konwekcja czyli unoszenie) a tym samym kurzu. O innych wadach nie wspominal. Moze ktos ma takie kaloryfery i uczciwie powie - kicha, albo przeciwnie - super! Mam dosc spore okno tarasowe i myslalem wlasnie o grzejniku konwekrotowym w podlodze - takim na calej dlugosci okna przykrytym kratka. Jak powiesze grzejnki plytowe na scianie obok okna, to mi sie malo miejsca robi na szafy itp... Dziekuje za pomoc:) Konwektory przez dodatkowe żebra mają większą powierzchnie grzewczą czyli w sumie mogą mieć mniejsze wymiary. Mniejsze wymiary przy większej mocy powodują większe prędkości przepływu powietrza. Ale to już wiesz. Zaleta mogą mieć mniejsze wymiary od zwykłych paneli przy danej mocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 17.02.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Mam ich 10 sztuk na cały dom (150m2) wody w instalacij do 30 litrów (chyba) szybko grzeją działają juz 12 lat jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 17.02.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Mam ich 10 sztuk na cały dom (150m2) wody w instalacij do 30 litrów (chyba) szybko grzeją działają juz 12 lat jestem zadowolony a co z tumanami kurzu? moj projektant straszyl mnie ze kurz sie unosi... prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 17.02.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 No ja tych tumanów nie mam a to co jest to pewnie i przy zwykłych też jestciężko mi tak jednoznacznie odpowiedziedz ale jestem na tak za konwektoramipytaj a ja będe odpowiadał jesli potrafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 17.02.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 chcialem dac do salonu zwlaszcza dekoracyjne konwektory np Purmo - calkiem mi sie podobaja a pod okno balkonowe do posadzki grzejnik kanalowy, tez dzialajacy na zasadzie konwekcji. ale gosc mnie zaczal odradzac ze kurz ze cos tam...wiec wole spytac uzytkownikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 17.02.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Warto sprawdzić jaką moc mają takie grzejniki przy niskiej temperaturze zasilania. Przy niskiej temp. mogą być słabe. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 17.02.2010 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 moja instalacja wg projektu ma pracowac na niskich parametach (50/40 C) wiec moze takie grzejniki nie sa efektywne przy tej temperaturze w porownaniu z plytowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.02.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 moja instalacja wg projektu ma pracowac na niskich parametach (50/40 C) wiec moze takie grzejniki nie sa efektywne przy tej temperaturze w porownaniu z plytowymi... W sklepie albo może i necie można znaleźć parametry mocy przy danych parametrach zasilaniadla danego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts