Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś ma okna drewniane firmy CDM Majewski z Suwałk?

Gość Bogna

Recommended Posts

Mam. Okna są ładne ale kosztowały mnie dużo nerwów.

Oto historia moich okien opisywana latem:

"Zamówiłem okna Majewski w kwietniu - termin dostawy 6 do 8 tygodni. Gdy minęło 8 tygodni zacząłem nękać przedstawiciela, u którego zamawiałem okna. Tłumaczył się, że fabryka przesuwa termin dostawy.

W dziesiątym tygodniu zadzwonił do mnie człowiek, który przedstawił się jako dyrektor handlowy firmy i poinformował mnie, że już niedługo zaczną moje okna produkować i powinny być za około dwa tygodnie. W końcu dostarczyli okna z czterotygodniowym opóźnieniem. Okazało się, że:

1. pomylili szyby (mleczną wstawili nie w to okno),

2. lakier był nie do końca wyschniety (widać odciśniętą tekturę falistą, w którą pakują okna),

3. przy załadunku pękła im jedna szyba, jedno z okien miało uszkodzoną ramę (prawdopodobnie w transporcie),

4. dostarczyli drzwi balkonowe nie w tym rozmiarze.

Po zgłoszeniu wszystkich usterek pojawili się serwisanci (po ponad dwóch tygodniach) i usunęli część z nich. Nadal czekam jednak na drzwi balkonowe (miały być po tygodniu, a w czwartek minęły cztery).

Generalnie okna są ładne, ale traktowanie klienta - tragiczne.

Na szczęście nie zapłaciłem jeszcze 40%."

To nie był jeszcze koniec historii. Okno balkonowe w zamówionym wymiarze nigdy do mnie nie dotarło. W końcu postanowiłem wstawić to, które przysłali wycinając większy otwór w murze (na szczęście nadproże było wystarczająco długie). Firma, w której zamawiałem okna odmówiła dostawę z CDM Majewski, a po dwóch tygodniach przysłali okno w prawidłowym rozmiarze (oczywiscie już nie zmieniałem okna).

Generalnie - odradzam, chyba, że masz duzo czasu, zagwarantujesz sobie w umowie z dostawca kary umowne za opóźnienie dostawy i będziesz liczyć na tanie okna z uwzględnieniem kar.

Proszę o opinie o oknach CDM Majewski Suwałki

Ja mam zainstalowane ww okna. Łącznie 17 szt. Kupowałem u przedstawiciela w Białymstoku- rabat był sporo większy niż bezpośrednio w fabryce. Zamawiałem okna sosnowe lite drewno. Nie miałem żadnych problemów przy zamawianiu, dotrzymaniu terminu dostawy, montażu itd.

Firma ma nową linię technologiczną i okna są wysokiej jakości, okucia również.

Kłopoty w kontaktach i terminie dostaw, pomyłkach przy typach okien wg mnie zależa od dystrubutora a nie wykonawcy.

Ja nie miałem żadnych problemów i z okien jestem zadowolony. :)

Pozdr