Gość Bogna 22.01.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Proszę o opinie o oknach CDM Majewski Suwałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.01.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Proszę o opinie o oknach CDM Majewski Suwałki zobacz na forum oknonetu link na temat firmy Majewski osobiscie ich nie znam, wiec nic nie moge powiedziec na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur 22.01.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Mam. Okna są ładne ale kosztowały mnie dużo nerwów. Oto historia moich okien opisywana latem:"Zamówiłem okna Majewski w kwietniu - termin dostawy 6 do 8 tygodni. Gdy minęło 8 tygodni zacząłem nękać przedstawiciela, u którego zamawiałem okna. Tłumaczył się, że fabryka przesuwa termin dostawy. W dziesiątym tygodniu zadzwonił do mnie człowiek, który przedstawił się jako dyrektor handlowy firmy i poinformował mnie, że już niedługo zaczną moje okna produkować i powinny być za około dwa tygodnie. W końcu dostarczyli okna z czterotygodniowym opóźnieniem. Okazało się, że: 1. pomylili szyby (mleczną wstawili nie w to okno), 2. lakier był nie do końca wyschniety (widać odciśniętą tekturę falistą, w którą pakują okna), 3. przy załadunku pękła im jedna szyba, jedno z okien miało uszkodzoną ramę (prawdopodobnie w transporcie), 4. dostarczyli drzwi balkonowe nie w tym rozmiarze. Po zgłoszeniu wszystkich usterek pojawili się serwisanci (po ponad dwóch tygodniach) i usunęli część z nich. Nadal czekam jednak na drzwi balkonowe (miały być po tygodniu, a w czwartek minęły cztery). Generalnie okna są ładne, ale traktowanie klienta - tragiczne. Na szczęście nie zapłaciłem jeszcze 40%." To nie był jeszcze koniec historii. Okno balkonowe w zamówionym wymiarze nigdy do mnie nie dotarło. W końcu postanowiłem wstawić to, które przysłali wycinając większy otwór w murze (na szczęście nadproże było wystarczająco długie). Firma, w której zamawiałem okna odmówiła dostawę z CDM Majewski, a po dwóch tygodniach przysłali okno w prawidłowym rozmiarze (oczywiscie już nie zmieniałem okna). Generalnie - odradzam, chyba, że masz duzo czasu, zagwarantujesz sobie w umowie z dostawca kary umowne za opóźnienie dostawy i będziesz liczyć na tanie okna z uwzględnieniem kar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 23.01.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Proszę o opinie o oknach CDM Majewski Suwałki Ja mam zainstalowane ww okna. Łącznie 17 szt. Kupowałem u przedstawiciela w Białymstoku- rabat był sporo większy niż bezpośrednio w fabryce. Zamawiałem okna sosnowe lite drewno. Nie miałem żadnych problemów przy zamawianiu, dotrzymaniu terminu dostawy, montażu itd. Firma ma nową linię technologiczną i okna są wysokiej jakości, okucia również. Kłopoty w kontaktach i terminie dostaw, pomyłkach przy typach okien wg mnie zależa od dystrubutora a nie wykonawcy. Ja nie miałem żadnych problemów i z okien jestem zadowolony. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts