Gość jerrystp 22.01.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Witam Mam sufity na poddaszu ocieplone wełną 15+5 między łatami drewnianymi i na to suchy tynk. Chcę zainstalować reflektorki halogenowe i zastanawiam się czy je w tę wełnę wcisnąć czy wyciąć taki otwór jak w płycie no i co z folią paroizolacyjną? Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 22.01.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 problem był poruszany ale powiem że to nie najlepszy pomysł bo ciepło z halogenów musi się gdzieś podziać a pod wełną to raczej nikłe szanse a jak bedzie gorący to się spali bardzo szybko.mozna to zrobić ale trochę kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Jerrystp 23.01.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witam raz jeszczeMoże jakieś szczegółyPozdrowieniaJerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 23.01.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witam Ja mam zamiar też dać halogeny a może żarówki na 230 V ale takie jak prawie halogenowe. Moja propozycja jest taka żeby odizolować halogen od ocieplenia proponuje Panu nałożenie od góry doniczki ceramicznej to bedzie osłona z góry halogena mi sie zdaje że to zda egzamin bo niektórzy dają puszki metalowe tylko one sie rozgrzewają bardzo a ceramicznej doniczce nic niebedzie. Pozdrawiam czy ktoś myśli inaczej ??? ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.01.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 ARI dokładnie tak moj elektryk powiedział ze inaczej nie zamontuje mi halogenów...musze połozyc doniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 24.01.2004 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 w tych doniczkach albo w płytach trzeba zostawiać jakieś otwory?a co z folią? przeciąć ją czy nadłożyć i skleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 24.01.2004 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witam Ponownie Ja bym się nie bawił za bardzo w oklejanie, a folie bym wyciął na średnice doniczki boi i tak z czasem się ona wytopi tak mi się zdaje przynajmniej jak by była w doniczce, albo można ją wywinąć po jakimś czasie sam będziesz widział jak to się zachowuje. Ja się zastanawiam nad normalnymi żarówkami małymi co się montuje pod sufitem po pierwsze są tańsze po drugie odpada transformator, po trzecie nie grzeją się tak a minus ich to dają inny efekt niż halogeny i może się nie podobać . PS. TESKA chyba Twoje kwiatki na decyzji elektryka nie ucierpiały zabardzo co ???? mają doniczki POZDRAWIAM ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.01.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 elektryk wyciał mi w regipsach otwory i w tym miejscu wyciał tez i folię...doniczki stoja nad tymi otworami na strychu pod wełną... hihi zakupiłam gliniane doniczki w castoramie - całe szczescie po 3 zł od sztuki a mam ich 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rk 30.01.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Oświecie mnie jak wcisnąć doniczkę w otwór wykonany na halogen. Przecież średnica doniczki jest większa od otworu wyciętego pod halogen.A może wiercimy otwór w k/g odpowiadający średnicy doniczki, którą montujemy "na wcisk" a dopiero wdoniczce obsadzamy halogen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 30.01.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Oświecie mnie jak wcisnąć doniczkę w otwór wykonany na halogen. Przecież średnica doniczki jest większa od otworu wyciętego pod halogen. A może wiercimy otwór w k/g odpowiadający średnicy doniczki, którą montujemy "na wcisk" a dopiero wdoniczce obsadzamy halogen. Doniczka leży na płycie K/G w której jest wyciety - wywiercony otwór na halogen doniczka może być wieksza noi powinna być wieksza od otworu na halogen. Doniczka służy jako osłona miedzy wełną a halogenem a nie jako uchwyt mocujacy oprawke halogenu. TAKIE JEST MOJE ZDANIE Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość izy 03.02.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 czy nie ma mozliwości rozwiązania tego prolemu z zastosowaniem elementów produkowanych przez producentów opraw halogenowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jerrystp 08.02.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 Witam Dziękuję za rady, zastosowałem patent z doniczkami dodatkowo wyłożyłem je od środka folią aluminiową, natomiast nie odważyłem się w ten sposób zamontować halogenów na 230V po 50W, zrobię dodatkową płytę tylko na halogenki pod sufitem i tam je umieszczę. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts