Pinus 23.02.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A swoja drogą czy projektanci mają usługę samego pogadania o pomysłach ogrodowych klientów? Ja chcę miec dziecko to sama je robię , nikogo do tego nie wynajmuję ale korzystam z porad innych na temat wychowania Na pewno sama ....i jesteś pewna, że się uda? Do zrobienia dziecka raczej nie potrzeba wielkich kwalifikacji (wręcz przeciwnie ), zaś do zrobienia projektu ogrodu z prrawdziwego zdarzenia, wskazanym jest posiadanie sporych wiadomości (studia i praktyka). Do pielegnacji ogrodu ("wychowania") też warto mieć jakiąś wiedzę, chociażby wynikająca z porad innych .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasminum 23.02.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jak w temacie. Będę wdzięczny za informację na temat darmowych produkcji tudzież również tych płatnych. Cel: stworzyć ładny wiejski ogród z małym stawikiem i potoczkiem w stylu górskim Z góry dziękuję za pomoc Witam! Zajmuję się projektowaniem i wykonastwem ogrodów. Wiele razy miałam do poprawki ogród "projektowany" samodzielnie przez właściciela, który nie miał pojęcia o potrzebach, tempie wzrostu ani o innych właściwościach roślinek. Uważm, że na pewno taniej i przyjemniej jest zlecić sensownej osobie zagospodarowanie ogrodu. Oszczędzamy pienążki z takim trudem zdobywane i nasz bezcenny czas. Cena projektu koncepcyjnego zaczyna się od 1 zł/m2. Licząc stracony czas i wymianę roślin to się na prawdę opłaca. Dobre programy są na prawdę bardzo drogie. Darmowe, czy ogólnnie dostępne nie zastąpią wiedzy i doświadczenia ogrodnika. Pozdrawiam Ogród tożyjący organizm. A czy będzie zdrowo funkcjonował zależy głównie od projektu, czyli dobrania roślin do siedliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 23.02.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 [A swoja drogą czy projektanci mają usługę samego pogadania o pomysłach ogrodowych klientów? Ja chcę miec dziecko to sama je robię , nikogo do tego nie wynajmuję ale korzystam z porad innych na temat wychowania Konsultacje - oczywiście mają. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 23.02.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Na pewno sama ....i jesteś pewna, że się uda? Do zrobienia dziecka raczej nie potrzeba wielkich kwalifikacji (wręcz przeciwnie ), zaś do zrobienia projektu ogrodu z prrawdziwego zdarzenia, wskazanym jest posiadanie sporych wiadomości (studia i praktyka). Do pielegnacji ogrodu ("wychowania") też warto mieć jakiąś wiedzę, chociażby wynikająca z porad innych .. No sama w znaczeniu bez osób trzecich, bez 'sąsiada' np. Ale co to jest 'ogród z prawdziwego zdarzenia'? I dlaczego tylko z projektantem można stworzyć 'ogród z prawdziwego zdarzeniai' ? Jest mnóstwo ludzi pewnie bez studiów w odpowiednim kierunku (ale za to zapewne z praktyką), którzy sami, własnoręcznie, przez lata stworzyli cudeńka ucząć się na własnych bledach i podpatrując chociażby zdjęcia w gazetach. I co z tego, że może niekoniecznie ich ogrody są oparte na planach, wytyczone cyrklem i obsadzone zgodnie z regułami w podręcznikach, i ze przez te x lat mieli sporo 'wpadek'. Nie każdy musi i potrzebuje miec podręcznikowy ogród i to zrobiony w jeden sezon. Zreszta podręczniki sie zmieniają (tzn. gusta i reguły się zmieniają ). Dzisiaj jest atak na trawniczki z tujami, jutro (jak nam projektanci te tuje wytepią ) trawniczek z tujami to bedzie szczyt mody Tak czy owak - soft do wizualizacji ogrodu sam projektu ogrodu nie stworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 23.02.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jest mnóstwo ludzi pewnie bez studiów w odpowiednim kierunku (ale za to zapewne z praktyką), którzy sami, własnoręcznie, przez lata stworzyli cudeńka ucząć się na własnych bledach i podpatrując chociażby zdjęcia w gazetach. I co z tego, że może niekoniecznie ich ogrody są oparte na planach, wytyczone cyrklem i obsadzone zgodnie z regułami w podręcznikach, i ze przez te x lat mieli sporo 'wpadek'. Nie każdy musi i potrzebuje miec podręcznikowy ogród i to zrobiony w jeden sezon. Zreszta podręczniki sie zmieniają (tzn. gusta i reguły się zmieniają ). Dzisiaj jest atak na trawniczki z tujami, jutro (jak nam projektanci te tuje wytepią ) trawniczek z tujami to bedzie szczyt mody Tak czy owak - soft do wizualizacji ogrodu sam projektu ogrodu nie stworzy. W zupełnosci zgadzam się z Tobą. Znam wiele ogrodów zaprojektowanych i urządzonych przez amatorów, które są naprawdę ładne i funkcjonalne, budzące zadowolenie włascicieli oraz podziw przechodniów. Takie ogrody nazywam ogrodami z prawdziwego zdarzenia. Znam też ogrody zaprojektowane przez dyplomowanych "fachowców" , które trudno nazwać ogrodami . Warto poświecić czas na zdobycie niezbędnych wiadomości i samemu urządzać sobie ogród. Jeżeli coś się sknoci to za darmo . Jest ogólnie dostępnych wiele informacji o urządzniu ogrodów oraz o roślinach. Można także podpatrzeć niektóre rozwiązania u innych. Powtarzam, niestety żaden program bez naszej dostatecznej wiedzy ogrodniczej nie zaprojektuje nam ogrodu. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.02.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Jasminum, please, zmniejsz awatar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cerleg 12.03.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ja ostatnio bawię się w Google SketchUp. Jest to program do ogólnego modelowania 3d, a nie tylko ogrodów, ale na potrzeby własne w zupełności wystarcza. Zaletą jest możliwość pobierania gotowych modeli stworzonych przez użytkowników. Nie są to modele z Avatara, ale dają radę Na blogu zamieściłem opis podstawowej obsługi programu: http://blog-budowlany.blogspot.com/2010/03/obsuga-programu-google-sketchup.html A to narysowałem po kilku godzinach pracy: http://4.bp.blogspot.com/_TTn_usKFtqs/S5nwy60tqrI/AAAAAAAAAtA/72kaUnUYr-A/s1600-h/ogrod2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas93cs 28.08.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam wszystkich mam taki problem.Projektuje trochę ogrody w programie Realtime Landscaping Architect 2. No i wszystko fajnie mam już projekt i tu sie zaczynają schody, chciałbym zapisać jakoś wizualizacje 3D tego projektu ale nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 29.08.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jeżeli projekt można zapisać to wizualizację trzeba eksportować (exspot). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas93cs 30.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ale niem niczego takiego jak (exspot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 30.08.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o sam obrazek, to w Windows:1. Oglądasz wizualizacje2. Klawisz PrintScreen3. Paint (lub dowolny inny program graficzny)4. CTRL + Vi później tylko trzeba poobcinać i zapisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas93cs 31.08.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja zapisywać obrazki to wiem jak.Tytko mam problem ze zrobieniem takiej wizualizacji np: lub chodzi mi o taki film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas93cs 01.09.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Już mam i super wizualizacje wychodzą jakie człowiek pobawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts