Redakcja 17.02.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Szanowny Respondencie, Jestem studentem Wyższej Szkoły Zarządzania Polish Open University na wydziale Reklamy i Marketingu. Niniejsza ankieta powstała w celu zebrania informacji niezbędnych dla mnie do napisania pracy dyplomowej. Będę bardzo wdzięczny za poświęcenie kilku minut na wypełnienie kwestionariusza. Anonimowość gwarantowana Po zaznaczeniu wszytstkich odpowiedzi proszę kliknąć przycisk "Zakończ ankietę". Serdecznie dziękuje za poświęcony czas. http://pliki.webankieta.pl/i/w1hpvujtf6d6/badge_210x52.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.02.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wypełnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.02.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Chciałem wypełnić, ale w pytaniu żadna z odpowiedzi nie pasuje do mnie (odpowiedzi nie są wyczerpujące), a ponieważ nie mogę opuścić tego pytania (bo ankieta nie pozwala), to ankieta pozostanie niewypełniona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.02.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Jest tam kilka problemów merytorycznych. W razie czego służę pomocą by zrobić z tego odpowiednie narzędzi, ktorego wyniki będzie można analizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.02.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 A wystarczyło, żeby studentowi się chciało zrobić pilotaż wśród 10 swoich znajomych i 80% tych błędów sam by zauważył i wyeliminował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.02.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 poszlo choc kiepska ta ankieta moze najpierw kurs robienia ankiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 17.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 poszło cieniutka ta ankieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 17.02.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Istna loża szyderców Ankieta, jak ankieta, jak ta jest Waszym zdaniem kiepska to jeszcze mało widzieliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.02.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Istna loża szyderców Ankieta, jak ankieta, jak ta jest Waszym zdaniem kiepska to jeszcze mało widzieliście Fakt, że inne są jeszcze gorsze nie sprawia, że ta jest dobra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.02.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 17.02.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 17.02.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 też se wypełniłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.02.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 jesli mogę pomóc (i jesli Student jest w ogole zainteresowany : choć jeśli to do pracy dyplomowej to chyba powinien ... merytorycznie - co do przydatności ankiety się nie wypowiadam ale metodologicznie mogę sasugerować korekty: w pyt. 1 okoliczności zetknięcia się - propozycja znajomych? - nie rozumiem... w pyt. 2 proponuję zastosowac skalę - lub jeśli mają być najistotniejsze to może 3 spośród...bo np. dla mnie najistotniejsze mogą być wszystkie wymienione - ale to nic nie zmierzy Pyt. 6 - jeśli jest wariant - że zbyt drogi więc kupuje inne - to (logicznie) oznacza że z tego powodu nie kupuję Muratora i moje odpowiedzi na inne pytania są niezbyt wiarygodne - i mamy problem czy dalej w ogóle odpowiadać bo pytania dotycza teraźniejszości... ja np. teraz nie kupuję bo są za drogie ale prenumerowałam i na wiele innych pytań moge udzielic informacji w pyt. 8 "Czy zwraca Pan uwagę"/i "czy sa przydatne" to chyba 2 różne problemy mieszają się w pytaniu z odpowiedziami...+ odpowiedzi są źle "zważone " - lepiej jest : tak/raczej tak/raczej nie /nie pyt. 9 - wkradł się błąd - jesli nie korzystał z prenumeraty to chyba nie może przejść do kolejnego pytania tylko do 11. i jeszcze jedno - w pyt. 7 - można chyba prenumerowac przez internet ) a możliwość wyboru tylko 1 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 18.02.2010 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Wypełniłam, choć warto by tę ankietę poprawić. Łatwo się do niej doczepić. Obrona pracy może być trudna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 18.02.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Pomyślcie chwilę, ankiety nie można poprawiać w trakcie bo część respondentów odpowie na takie a część na inne pytania... joan bardzo zabawnie czyta się jak kogoś poprawiasz a robisz błędy w wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Pomyślcie chwilę, ankiety nie można poprawiać w trakcie bo część respondentów odpowie na takie a część na inne pytania... Można. Lepiej mieć część wyników złych, a część poprawnych niż wszystkie złe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 18.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Pomyślcie chwilę, ankiety nie można poprawiać w trakcie bo część respondentów odpowie na takie a część na inne pytania... Można. Lepiej mieć część wyników złych, a część poprawnych niż wszystkie złe... Nie można, bo jeśli potrzebujesz określoną liczbę respondentów a ankieta jest umieszczona na bezpłatnym serwisie to: - masz ograniczenia co do ilości ankieterów - masz ograniczenia co do ilości pytań w ankiecie A jeśli na dodatek goni Cię czas a na studiach to raczej normalne, to zmienianie pytań w momencie gdy ankietę wypełniło Ci już połowa przewidzianej grupy badawczej chyba nie ma sensu? Ja średnio co tydzień wypełniam płatne ankiety z serwisu badającego opinie, na prawdę poziom bywa żenujący i ilość pytań o identycznej niemal treści (kontrolnych) jest przytłaczająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Od zatwierdzenia ankiety jest promotor, a nie respondenci, więc skoro zatwierdził, to swoje uwagi należy zachowac i nie dołować studenta. takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 18.02.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ankieta wypełniona, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.02.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Nie można, bo jeśli potrzebujesz określoną liczbę respondentów a ankieta jest umieszczona na bezpłatnym serwisie to: - masz ograniczenia co do ilości ankieterów - masz ograniczenia co do ilości pytań w ankiecie A jeśli na dodatek goni Cię czas a na studiach to raczej normalne, to zmienianie pytań w momencie gdy ankietę wypełniło Ci już połowa przewidzianej grupy badawczej chyba nie ma sensu? [ciach] Z wszystkimi argumentami, które podajesz można sobie poradzić jeżeli tylko komuś się chce. To co Ty proponujesz, to zostawienie błędów w spokoju i potem analizowanie odpowiedzi na błędnie zadane pytania. To jest dopiero bez sensu. I zanim zaczniesz z tym dyskutować, to po prostu wyobraź sobie sytuację: zadajesz człowiekowi pytanie, którego on nie rozumie, ale ponieważ nie ma innej możliwości, to wybiera jakąś odpowiedź, a Ty potem na podstawie tej odpowiedzi wyciągasz wnioski i podejmujesz decyzje. Jeżeli w tej sytuacji Twoja decyzja będzie słuszna, to tylko przypadkiem. Niestety w Polsce w wielu branżach/miejscach panuje takie podejście jakie Ty tutaj prezentujesz. Coś działa źle, ale nie zmieniajmy tego, bo to za dużo zachodu, nie ma na to czasu, potem się coś wymyśli. I stąd tyle szajsu dookoła. Niestety. Pozdrawiam, Edit: Amalfi - jak widzisz źle wybudowany dom, który grozi zawaleniem to też uważasz, że nie należy się odzywać żeby nie dołować budowlańca, bo przecież kierownik budowy zatwierdził...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts