Princesa 18.02.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Wiesz co Vafel wydaje mi się, że zdecydowanie przesadzasz. Skąd wiesz co ma analizować ankieta, może akurat te odpowiedzi są takie bo pasują do jakiegoś założenia. Którego pytania nie rozumiesz? Napisz, może inni rozumieją i Ci wytłumaczą. Nie sądzę by ta ankieta mogła zrujnować komuś życie czy pogorszyć obraz Polski na świecie więc radzę się wyluzować przecież to nie Twoja ankieta, nie Twoja praca, nie Twój problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.02.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Wiesz co Vafel wydaje mi się, że zdecydowanie przesadzasz. Skąd wiesz co ma analizować ankieta, może akurat te odpowiedzi są takie bo pasują do jakiegoś założenia. Którego pytania nie rozumiesz? Napisz, może inni rozumieją i Ci wytłumaczą. Nie sądzę by ta ankieta mogła zrujnować komuś życie czy pogorszyć obraz Polski na świecie więc radzę się wyluzować przecież to nie Twoja ankieta, nie Twoja praca, nie Twój problem Oczywiście, że to nie moja ankieta, nie mój problem itd. Ale nie lubię bylejakości i reaguję jak taką widzę. I nie ma znaczenia czy to ankieta czy cokolwiek innego. Akurat na ankietach i badaniach rynkowych znam się dobrze (bo zajmuję się tym zawodowo) dlatego mogę sobie pozwolić na pewne uwagi. Jak się nie znam, to się nie odzywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 18.02.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Vafel zawodowo więc ok ale przeciętny człowiek, który w życiu nie zrobił żadnej ankiety nie może być nieomylny. To tak jakby każdy przeciętniak znał język polski na poziomie Miodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.02.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Vafel zawodowo więc ok ale przeciętny człowiek, który w życiu nie zrobił żadnej ankiety nie może być nieomylny. To tak jakby każdy przeciętniak znał język polski na poziomie Miodka Ale w tej ankiecie nie ma jakichś wyrafinowanych błędów. Ona jest prosta jak drut i wystarczyłoby ze zrozumieniem przeczytać jeden artykuł o tym jak powinno się robić ankiety, żeby takich błędów nie popełnić. Ganię tą ankietę głównie dlatego, że wiem jak niewiele wystarczyłoby do tego, żeby powstał z tego całkiem sensowny kwestionariusz. Tylko, że autorowi musi się chcieć. Z mojej strony EOT. Ankieta jest jaka jest, wyniki będą jakie będą. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 18.02.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Pomyślcie chwilę, ankiety nie można poprawiać w trakcie bo część respondentów odpowie na takie a część na inne pytania... joan bardzo zabawnie czyta się jak kogoś poprawiasz a robisz błędy w wypowiedzi jesli ankieta jest na prace dyplomową (a nie zaliczenie przedmiotu) to chyba warto ja poprawić - zwlaszcza ze weszła wczoraj do obiegu - więc mozna jeszce zaczac od początku...i zrobić to solidniej - zwlaszcza że sami respondenci maja zastrzezenia - i nie chodzi tez o to zeby poprawiac dla samego poprawiania ale żeby z tej ankiety dało sie w ogóle cokolowiek wywnioskować - nie poprawiam - tylko chcę pomóc... z racji skrzywienia zawodowego lubueję sie w metodologii badań ankietowych...i choć nie mam juz czasu na forum - to jesli mogę - chętnie pomogę rzuciłam kilka sugestii które najbardziej rzucaja się w oczy i rażą - zajęło mi to parę minut - za glębsza refleksje i bez literówek otrzymuję faktury choć myślę że nadal nie ujmuje to powyższym wskazówkom metodologicznym a nusz widelec pszydadzą się komuś na pszyszłość...? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Wiesz co Vafel wydaje mi się, że zdecydowanie przesadzasz. Skąd wiesz co ma analizować ankieta, może akurat te odpowiedzi są takie bo pasują do jakiegoś założenia. Którego pytania nie rozumiesz? Napisz, może inni rozumieją i Ci wytłumaczą. Nie sądzę by ta ankieta mogła zrujnować komuś życie czy pogorszyć obraz Polski na świecie więc radzę się wyluzować przecież to nie Twoja ankieta, nie Twoja praca, nie Twój problem Oczywiście, że to nie moja ankieta, nie mój problem itd. Ale nie lubię bylejakości i reaguję jak taką widzę. I nie ma znaczenia czy to ankieta czy cokolwiek innego. Akurat na ankietach i badaniach rynkowych znam się dobrze (bo zajmuję się tym zawodowo) dlatego mogę sobie pozwolić na pewne uwagi. Jak się nie znam, to się nie odzywam. No nie wiem, ponieważ student prosił o wypełnienie, a nie uwagi. Ja się świetnie znam na seksie, ale nie nauczam wszystkich jak leci Założę się, że gdyby każde z doradzających zrobiło ankietę, to reszta i tak by skrytykowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.02.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No nie wiem, ponieważ student prosił o wypełnienie, a nie uwagi. Ja się świetnie znam na seksie, ale nie nauczam wszystkich jak leci A szkoda. Może byśmy wszyscy na tym skorzystali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 18.02.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 rzuciłam kilka sugestii które najbardziej rzucaja się w oczy i rażą - zajęło mi to parę minut - za glębsza refleksje i bez literówek otrzymuję faktury choć myślę że nadal nie ujmuje to powyższym wskazówkom metodologicznym a nusz widelec pszydadzą się komuś na pszyszłość...? pozdrawiam Wskazówki metodologiczne można poprawnie stylistycznie i językowo formułować, wówczas są bardziej wiarygodne. Też taka drobna dygresja, może się komuś przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 18.02.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Wypełnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 18.02.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Wypełnione, wysłane, nie zgłaszam uwag, choć mogłabym Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 18.02.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 18.02.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 rzuciłam kilka sugestii które najbardziej rzucaja się w oczy i rażą - zajęło mi to parę minut - za glębsza refleksje i bez literówek otrzymuję faktury choć myślę że nadal nie ujmuje to powyższym wskazówkom metodologicznym a nusz widelec pszydadzą się komuś na pszyszłość...? pozdrawiam Wskazówki metodologiczne można poprawnie stylistycznie i językowo formułować, wówczas są bardziej wiarygodne. Też taka drobna dygresja, może się komuś przyda można... ale ja widać błędnie uznałam że nie trzeba- no i już nie mam na to czasu (i tu biję sie w piersi - a z tego co pamiętam - dopiero wtedy odpuszcza się na forum takie wpadki - no to sie biję po dwakroć by na zaś było) Pragnę jadnak nadmienić iż były to tylko hasłowe sugestie a nie rozprawka - pewnie zważając własnie na poziom - powiedzmy to - zaawansowania ankiety -i nie wczuwając się szczególnie oraz celowo pomiajjąc fachowe słownictwo - napisałam w czasie jaki miałam - czyt. w niedoczasie - to, co uważalam za najistotniejsze w tym konkretnym przypadku... chciałam pomóc zagubionemu studentowi (w myśl zasady Czyń drugiemu co tobie miłe) - a wyszło żem niedouczony niechluj co się czepia i burzy ludziom święty spokój samozadowolenia... ech juz zapomniałam jak tu fajnie bywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 18.02.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No widzisz, a moim zdaniem jak się chce kogoś poprawiać to samemu wypada być poprawnym. I fakt, czy poprawia się coś mniej czy bardziej byle jakiego nie ma tu nic do rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 18.02.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No widzisz, a moim zdaniem jak się chce kogoś poprawiać to samemu wypada być poprawnym. I fakt, czy poprawia się coś mniej czy bardziej byle jakiego nie ma tu nic do rzeczy. widzę że pouczania nigdy dosyć - jakbym cofnęła się do podstawówki...lodowato, bezosobowo przedmiotowo "jak się chce..... wypada.....można...należy... linijką po łapkach czy donica w dłoń i do kąta? rozumiem że forum to znakomite miejsce na wywalenie z siebie wielu emocji -także tych złych - ale chyba nie o tym wątek... Przypominam że było o sugerowaniu poprawy ankiety - jeśli Student chce skorzystać to skorzysta jeśli nie to nie - czy z literowkami czy bez, sam będzie wiedział co z tym zrobić...(może w ogóle nie chciec tu zaglądać ) Chętnie natomiast poznam opinie tych, którzy mają coś konkretnego/konstruktywnego do powiedzenia na ten temat - zarówno tych mających kontakt z ankietami w pracy czy ogólnie wiedzą na czym polega poprawne ich konstruowanie ale także tych nie skażonych teorią metodologiczną a wypełniajacych ankietę i instyktownie wyczuwających zgrzyty/błędy logiczne itp. obydwie "wiedze" się świetnie uzupełniają i w sumie bez siebie nie istnieją... cel jest jeden - stworzyć dobre narzędzie do wnioskowania - w tym przypadku im prostsze tym lepsze... ps. amalfi jeśli chodzi o seks - dla dobrego nauczyciela (ale nie tego co wie dużo i głównie wie "że..." ale dla takiego co przede wszystkim wie "jak?" zawsze poświęcę czas i z uwagą wysłucham jego cennych zaleceń i wskazówek...wszak człowiek uczy się przez całe życie ( i może być z błędami wszelkiej maści - także ortograficznymi - jesli treść będzie pouczająca... _ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 18.02.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 jakbym cofnęła się do podstawówki... Tak, Twoja pisownia dokładnie to sugeruje, nie wiem po co tyle wielokropków w Twoich wypowiedziach. Czyżby nie było bardziej odpowiednich znaków interpunkcyjnych? rozumiem że forum to znakomite miejsce na wywalenie z siebie wielu emocji -także tych złych - ale chyba nie o tym wątek... I kto to mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 18.02.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ankieta wypełniona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nysza 18.02.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 18.02.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 I moja poszła.aka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwer 19.02.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Poszło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enines 19.02.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts