Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam bez wyjatku wszystkich,tych po mej stronie i tych co z drugiej strony barykady.Dziekuje za ............? wymieniac by tu wiele ale przede wszystkim za dobre slowo i aprobate,prostym ja czlowiek i nie widzacy tych mych niedociagniec.Przepraszam tez tych co zkazani na mnie sa,uczmy sie- i ja pisowni i my tolerancyjnosci.Co ja skromny czlowiek uczynic mam w momecie tym.Obiecuje ze zaczne urzywac pomocy w pisown.Dzieki wielkie a teraz piateczka na zgode i nie boczmy sie ,i niech mury pna sie w gury.Zastanawiam sie nad fotkami bo moi kytycy moga bac za plotem i nazlosc zaczna robic mi.Ale najwerzniejsze to usmieszek jeszcze mam :D :D :D :D :D
  • Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam bez wyjatku wszystkich,tych po mej stronie i tych co z drugiej strony barykady.Dziekuje za ............? wymieniac by tu wiele ale przede wszystkim za dobre slowo i aprobate,prostym ja czlowiek i nie widzacy tych mych niedociagniec.Przepraszam tez tych co zkazani na mnie sa,uczmy sie- i ja pisowni i my tolerancyjnosci.Co ja skromny czlowiek uczynic mam w momecie tym.Obiecuje ze zaczne urzywac pomocy w pisown.Dzieki wielkie a teraz piateczka na zgode i nie boczmy sie ,i niech mury pna sie w gury.Zastanawiam sie nad fotkami bo moi kytycy moga bac za plotem i nazlosc zaczna robic mi.Ale najwerzniejsze to usmieszek jeszcze mam :D :D :D :D :D

Sławek, ja Cię kocham, serio. A czytając powyższego posta chyba popuściłem:)

Buduj, i nic się nie martw ortografią. i pisz, dużo pisz.

Obiecuje ze zaczne urzywac pomocy w pisown.

Kiedy? Napisz, kiedy, bo na razie, to mnie zęby wszystkie bolą jak to czytam.

Kiedy? Napisz, kiedy, bo na razie, to mnie zęby wszystkie bolą jak to czytam.

tolerancyjności się naucz. Najwerzniejsze to tolerancyjność.

a mnie to zwisa , dynda i powiewa

Nie tylko to jak powszechnie wiemy

a co Ty mi tu kochanieńki imputujesz, hę? :roll:

• 2 weeks później...
Niestety, ale w wypowiedzi Oresunda dot. dysfunkcji wszelakiego typu, których w przeciągu ostatnich lat się namnożyło, jest wiele prawdy.

W mojej klasie 1/3 osób miała "stwierdzoną" jakąś "dys", 95% z tych osób było zwyczajnie zbyt leniwych, żeby nauczyć się poprawnie pisać, łatwiej było mieć luzy na klasówkach, niż pamiętać, kiedy piszemy "o" kreskowane, a kiedy zwykłe "u".

Niestety, ale tego typu dysfunkcje i ułatwienia dla osób, które rzekomo je posiadają, powoduje rozleniwienie towarzystwa, po co się uczyć, można mieć zaświadczenie i zawsze z górki.

Ja też tylko czekam na ogłoszenie kolejnych "dys" i z przykrością stwierdzam, że coraz więcej osób ma zadatki na nową grupę "dysmózgowców"... :(

sure napisała, że człowiek jest zdecydowanie ważniejszy.

Czym w takim razie jest wartość człowieka? Bo zdaje się, że tu wchodzimy na grunt filozofii... Co decyduje o tym, że człowiek jest ważny? Nieuctwo i zwyczajne warcholstwo? Od kiedy to cenimy każdego człowieka bez względu na poziom, jaki sobą przedstawia?

To piękny frazes, rodem z Pisma Świętego, szkoda tylko, że nierealny. Dzięki Bogu.

Staram się zrozumieć pytanie szanownej Redakcji [przyp. mój: bez przecinka] o to, jak ważna jest pisownia. Jeżeli REDAKCJA zadaje pytanie o to, czy ważne jest to, jak piszemy, to ja wymiękam...

Princeso - zauważyłam, że często i głośno potępiasz tych, którzy błędy jakieś robią. Nieraz miałam ochotę coś napisać, ale się powstrzymywałam. Tym razem jednak napiszę coś.

Aby zwracać komuś uwagę i go pouczać, trzeba najpierw samemu w temacie być biegłym. U Ciebie tak nie jest, pokazałam Ci tutaj Twoje błędy w interpunkcji i stylistyce wypowiedzi. Błędy interpunkcyjne masz utrwalone, w każdym Twoim poście powtarzają się. Można by też znaleźć wiele innych błędów w Twoich wypowiedziach.

Uważam, że jeśli już chcemy zwracać komuś uwagę, to należy to zrobić jak najdelikatniej, a po wtóre - być jak żona Cezara, bez skazy.

Jeśli jest inaczej, świadczy to o naszym całkowitym braku taktu, jakim charakteryzować się powinien każdy kulturalny i wykształcony człowiek.

Elutku - i całe szczęście, że nie zawsze się charakteryzujesz. :lol:

Doskonała ilustracja tego, o czym pisałam w swoim poście - powinno się być bez skazy... :lol: :wink:

• 4 weeks później...

Skoro już jesteśmy daleko od początkowego pytania, to i moje 3gr :) Z góra zaznaczam że nie "pije" do wątkotwórcy. Można mieć papier na dys... coś tam, można olać zasady poprawnego pisania. Jednak można starać się poprawne pisać, są słowniki, firefox i opera sprawdzają pisownię. "Dys..coś tam" nie usprawiedliwia błędów, przynajmniej ortograficznych. W pracy mam dwóch kolegów z takimi problemami, uwierzycie lub nie, jednak mało kto tak dba o poprawność jak oni. Wystarczy chcieć, narzędzi do osiągnięcia celu jest wiele.

slawciu102 - zakładaj dziennik, fotodziennik ;)

• 10 months później...

DPS jakoś nie zauważyłam wcześniej Twej zacnej krytyki.

Może odrobina zastanowienia by Ci pomogła zrozumieć, że nie krytykuję nikogo, kto zapomni postawić przecinek. Bo i ja, pisząc w żywiole, nie stawiam ich wszędzie tam, gdzie być powinny. I nie o to tutaj chodzi.

Mowa o rażących błędach ortograficznych i stylistyce tak kulawej, że aż serce boli...

No tak. Ale lepiej by było pisać o tak:

lubiem sobie czasem popisać na foróm i fcale sie ortografiom ani jezykiem polskiem nie przejmójem :)