magangs 17.02.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Czy mając kontraktony w oknach i załączony na noc alarm można te okna zostawić uchylone? Jak to jest rozwiązane u tych z was, którzy mają taki system alarmowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.02.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 To zależy jak i gdzie masz założone kontaktrony. Można mieć nawet kontrolę stanu okna (otawarte, zamknięte, uchylone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.02.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 nawietrzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.02.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Czy mając kontraktony w oknach i załączony na noc alarm można te okna zostawić uchylone? Jak to jest rozwiązane u tych z was, którzy mają taki system alarmowy? Ja tak mam i działa, szczegóły masz w dużym wątku o alarmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 17.02.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Czy mając kontraktony w oknach i załączony na noc alarm można te okna zostawić uchylone? Jak to jest rozwiązane u tych z was, którzy mają taki system alarmowy? z tego co mi tłumaczył instalator - kontaktron na górze okna - możliwa kontrola uchylenia okna, ale zostawić uchylonego okna i załączyć alarmu się nie da - kontaktron na dole - nie ma kontroli uchylenia, ale załączyć alarm się da przy uchylonym oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 17.02.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Czy mając kontraktony w oknach i załączony na noc alarm można te okna zostawić uchylone? Jak to jest rozwiązane u tych z was, którzy mają taki system alarmowy? z tego co mi tłumaczył instalator - kontaktron na górze okna - możliwa kontrola uchylenia okna, ale zostawić uchylonego okna i załączyć alarmu się nie da - kontaktron na dole - nie ma kontroli uchylenia, ale załączyć alarm się da przy uchylonym oknie. to pierdoly instalator opowiada. Mozna zaznbroic alarm ale ta linie pomijasz ( albo blokujesz) wszystko jedno ... efekt jest taki iżto okno nie czuwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 18.02.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Czy mając kontraktony w oknach i załączony na noc alarm można te okna zostawić uchylone? Jak to jest rozwiązane u tych z was, którzy mają taki system alarmowy? z tego co mi tłumaczył instalator - kontaktron na górze okna - możliwa kontrola uchylenia okna, ale zostawić uchylonego okna i załączyć alarmu się nie da - kontaktron na dole - nie ma kontroli uchylenia, ale załączyć alarm się da przy uchylonym oknie. to pierdoly instalator opowiada. Mozna zaznbroic alarm ale ta linie pomijasz ( albo blokujesz) wszystko jedno ... efekt jest taki iżto okno nie czuwa:) No zgadza się ale skoro okno nie czuwa - to nie ma zabezpieczenia w tym miejscu (no chyba że jakiś inny czujnik obwodowy). pisząc "załączyć alarmu się nie da" miałem na myśli właśnie brak możliwości wykorzystania tego danego kontaktronu tak więc załączyć alarm się da, ale bez tego danego kontaktrona/ów. można dać dwa kontaktrony - jeden u góry drugi na dole i zrealizować zabezpieczenie z możliwością uchylania oraz kontrolę uchylania hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 18.02.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No zgadza się ale skoro okno nie czuwa - to nie ma zabezpieczenia w tym miejscu (no chyba że jakiś inny czujnik obwodowy). pisząc "załączyć alarmu się nie da" miałem na myśli właśnie brak możliwości wykorzystania tego danego kontaktronu tak więc załączyć alarm się da, ale bez tego danego kontaktrona/ów. można dać dwa kontaktrony - jeden u góry drugi na dole i zrealizować zabezpieczenie z możliwością uchylania oraz kontrolę uchylania hehe Takie rozwiązanie byłoby najlepsze, ale kontaktron w dolnej części jest wystarczający, okno można na noc zostawić uchylone, wejść i tak się przez nie nieda bez otwarcia skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 18.02.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No zgadza się ale skoro okno nie czuwa - to nie ma zabezpieczenia w tym miejscu (no chyba że jakiś inny czujnik obwodowy). pisząc "załączyć alarmu się nie da" miałem na myśli właśnie brak możliwości wykorzystania tego danego kontaktronu tak więc załączyć alarm się da, ale bez tego danego kontaktrona/ów. można dać dwa kontaktrony - jeden u góry drugi na dole i zrealizować zabezpieczenie z możliwością uchylania oraz kontrolę uchylania hehe Takie rozwiązanie byłoby najlepsze, ale kontaktron w dolnej części jest wystarczający, okno można na noc zostawić uchylone, wejść i tak się przez nie nieda bez otwarcia skrzydła. Da się wejść. Jak masz uchylone okno to mozesz je polozyc...a magnes styku nie stracil..... Mozna też dać w połowie okna kontaktron i tak go zamontować aby przy uchylonym i zamknietym oknie był w zasięgu magnesu:) Nie otworzysz okna i tez nie połozysz Tylko czasem odpowiedzmy sobie na pytanie czy takie wpadanie w paranoje nie skonczy sie wariatkowem:) przeciez jak ktos mi bedzie otwierał okno w pokoju gdzie spie..... bede go słyszał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 18.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 przeciez jak ktos mi bedzie otwierał okno w pokoju gdzie spie..... bede go słyszał.. No ja bym nie słyszał - śpie tak mocno że można mnie wynieść razem z całą sypialnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 18.02.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 przeciez jak ktos mi bedzie otwierał okno w pokoju gdzie spie..... bede go słyszał.. No ja bym nie słyszał - śpie tak mocno że można mnie wynieść razem z całą sypialnią. ja przy dziecku nauczony:) ledwo sie poruszy w drugim pokoju i pędze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts