sepix 17.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam Jak kształtują się koszty m2 robocizny elewacji z wełny mineralnej gr. 10cm w woj. mazowieckim.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smpoland 17.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wszystko zalezy od wielu czynnikow, welna u mnie od 50 pln, z tynkiem oczywiscie. Poza tym, nie ma tak, ze zaczyna sie nowy rok i ceny nagle leca w dol albo skacza jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelnight 18.02.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ja również będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 18.02.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Temat elewacji z wykonaniem wełna dopiero się rozpoczyna i jeśli chodzi o docieplenie to nie tylko grubość ma wpływ ale i zastosowany materiał chodzi o wydajność wykonania elewacji z płyt lub z wełny lamelowej jeśli ktoś powie a ja to zrobię za ileś tam złotych niech zapali się lampka czerwona kontroli, praca podobna jak na innych materiałach do ociepleń ale natym to się kończy, nakład pracy na wełnie jest większy i cena musi być odpowiednia do wykonania a materiał na tynk elewacyjny również powinien być dobrany, kleje również jeżeli chcemy mieć dobrą elewację bez popękań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smpoland 18.02.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Temat elewacji z wykonaniem wełna dopiero się rozpoczyna i jeśli chodzi o docieplenie to nie tylko grubość ma wpływ ale i zastosowany materiał chodzi o wydajność wykonania elewacji z płyt lub z wełny lamelowej jeśli ktoś powie a ja to zrobię za ileś tam złotych niech zapali się lampka czerwona kontroli, praca podobna jak na innych materiałach do ociepleń ale natym to się kończy, nakład pracy na wełnie jest większy i cena musi być odpowiednia do wykonania a materiał na tynk elewacyjny również powinien być dobrany, kleje również jeżeli chcemy mieć dobrą elewację bez popękań. To teraz sie mowi:" zrobie to za 50 albo 200pln/metr, zobaczymy ile sie narobie" ? Jak ktos powie konkretnie - 100/m2- to juz sie ma lampka zapalac? Tak jak napisalem, jest wiele czynnikow, od ktorych zalezy cena, ale od jakiegos pulapu trzeba zaczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 19.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 smpoland przepraszam że uraziłem kolegę wykonawcę ale praca a cena to zawsze temat może. Daruje wywody lampek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smpoland 19.02.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Nikt mnie nie urazil, ale to co kolega napisal, ma sie nijak do calosci Poza tym, jesli juz mowa o "moze", to w tym wypadku raczej chodzilo o "morze" :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 19.02.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Proszę o informacje ile przeciętnie kosztuje robocizna za położenie samego tynku zewnętrznego, przy założeniu jest styropian jest położony na gotowo (siatka,klej)Zastanawiam się również, czy wykonawcy będą zainteresowani położeniem samego tynku. Jeżeli ktoś z Was może niedawno robił elewację to interesuje mnie również o rząd wielkości ceny za materiał (tynk). Pewnie ma tu znaczenie rodzaj i kolor, ale zależy orientacyjnie mi na oszacowaniu budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 20.02.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Proszę o informacje ile przeciętnie kosztuje robocizna za położenie samego tynku zewnętrznego, przy założeniu jest styropian jest położony na gotowo (siatka,klej) Zastanawiam się również, czy wykonawcy będą zainteresowani położeniem samego tynku. Jeżeli ktoś z Was może niedawno robił elewację to interesuje mnie również o rząd wielkości ceny za materiał (tynk). Pewnie ma tu znaczenie rodzaj i kolor, ale zależy orientacyjnie mi na oszacowaniu budżetu. Około 30zł za m2 na tynku akrylowym(robocizna +materiał). Nie orientuje się jakie u Was są ceny ale chyba zbliżone do Bielskich. W każdym razie w Katowicach ceny są wyższe o 20-30%(często tam robimy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 04.10.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Okolice Warszawy sama robocizna - 12zł tynk akrylowy, 28zł podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.10.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 a ile może kosztować położenie na gotowym styropianie kleju, siatki i tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 25.10.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Mam to samo pytanie, ile samo położenie tynku na już gotowym podłożu - styropian i klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 26.10.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 steropian ,siatka ,klej 2razy ,grunt ,tynk 35 zł w podlaskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 05.11.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Mam to samo pytanie, ile samo położenie tynku na już gotowym podłożu - styropian i klej. 12 PLN bez materialu, podwarszawskie okolice. Ja tyle placilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemco 28.04.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 mój wykonawca proponuje docieplenie z tynkiem, na gotowo - 70zł/m (sama robocizna ! wełną 15 cm). Jest raczej solidny i chyba się zdecyduję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 28.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 12cm styro, kołkowanie, klejenie, zaciąganie siatką, tynkowanie (i jeśli będzie potrzeba malowanie) - 45zł/m2 wydaje mi się trochę dużo, co myślicie ?250m2 muru, parterówka, wielkopolska, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 24.11.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 o w mordę?!!! no to mnie chyba na kupe kasy naciągnęli...dom ocieplony styropianem z siatką i klejem, ale parę lat temu i oto co mi wykonawca zrobił: -klej jeszcze raz, bo stary był nierówno i niestarannie nałożony-gruntowanie-montaż blaszanych parapetów 10 szt-wyrównanie trzech łuków nad tarasem-montaż sztukaterii elewacyjnej (listwy nad oknami i pod parapetami + 3 łukowe nad tarasem + bonie)-demontaż i montaż rynien-malowanie podbić 1x-tynk akryl baranek + cokoły - tynk mozaikowy 220 m2 - za to policzył 20 tyś zł , wychodzi 91 zł/m2 - czy to nie za dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 24.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 sama robocizna tyle czy z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.11.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 z materiałem: klej, tynk greenplast baranek 2mm, farba gruntująca greenplast i fasadowa do malowania boni, sztukaterii i wnęk okiennych (a dowiedziałam sie właśnie że tynk mozaikowy to osobna kasa i metry) farbę do podbić ja kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts