renia7 18.02.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 osiem lat temu wykonano mi dach z dachówki euronit podwójne S, pod dachówką jest folia paroprzepuszczalna teraz przy tych sniegach woda wlewa mi się do domu, przecieka przez dach, dzieję sie to w koszach i na jednej z krawędzi lukarny. Fachowiec powiedział ze powodem tego jest zamazanie roztopionego sniegu w koszach (zamarzanie roztapianie i tak na przemian az woda poszła poza rekaw kosza i zaczęła wlewac się przez (zapewne dziurawą folię paraprzepuszczalną). Fachowcy dziś udrożnili kosze powiedzieli ze w koszach brakuje uszczelek. Pytanie brzmi czy mam prawo ubiegać się od wykonawcy dachu mimo ze upłynęło 8 lat zwrotu kosztu naprawy dachu - do wymiany jest folia, wełna, karton gipsy, malowanie, osuszanie krokwi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 18.02.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 rękojmia za wady jest do 3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts