tomasz_swierczynski 18.02.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Czesc, mam taki maly problem, Ostatnio sprawdzalem poziom pierwszej wylewki na parterze i okazalo się ze w niektórych miejscach jest roznica 2 moze 3 cm.gdybym nie mial tam zaplanowanej podlogowki to wogole bym sie tym nie przejal. jednakze czym najlepiej wyrownac te nieroznosci:- styropianem ( polozyc pod wlasciwa warstwa ocieplenia taka 1, 2, 3 cm warstwe styropianu)- a moze sie nie przejmowac tylko ulozyc styropian , podlogowke i zalac je betonem ( a to ze w roznych miejscach podlogowka bedzie na roznej glebokosci nie ma tak wielkiego znaczenia. bylo by od 5 do 8 cm betonu).- moze inne pomysly ( wolal bym unikac wylewania cienkiej wyrownawczej warstwy betonu, mam juz papa na podlodze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 18.02.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Czesc, mam taki maly problem, Ostatnio sprawdzalem poziom pierwszej wylewki na parterze i okazalo się ze w niektórych miejscach jest roznica 2 moze 3 cm. gdybym nie mial tam zaplanowanej podlogowki to wogole bym sie tym nie przejal. jednakze czym najlepiej wyrownac te nieroznosci: - styropianem ( polozyc pod wlasciwa warstwa ocieplenia taka 1, 2, 3 cm warstwe styropianu) - a moze sie nie przejmowac tylko ulozyc styropian , podlogowke i zalac je betonem ( a to ze w roznych miejscach podlogowka bedzie na roznej glebokosci nie ma tak wielkiego znaczenia. bylo by od 5 do 8 cm betonu). - moze inne pomysly ( wolal bym unikac wylewania cienkiej wyrownawczej warstwy betonu, mam juz papa na podlodze ) U mnie taka opcja narazie się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 18.02.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Czesc, mam taki maly problem, Ostatnio sprawdzalem poziom pierwszej wylewki na parterze i okazalo się ze w niektórych miejscach jest roznica 2 moze 3 cm. gdybym nie mial tam zaplanowanej podlogowki to wogole bym sie tym nie przejal. jednakze czym najlepiej wyrownac te nieroznosci: - styropianem ( polozyc pod wlasciwa warstwa ocieplenia taka 1, 2, 3 cm warstwe styropianu) - a moze sie nie przejmowac tylko ulozyc styropian , podlogowke i zalac je betonem ( a to ze w roznych miejscach podlogowka bedzie na roznej glebokosci nie ma tak wielkiego znaczenia. bylo by od 5 do 8 cm betonu). - moze inne pomysly ( wolal bym unikac wylewania cienkiej wyrownawczej warstwy betonu, mam juz papa na podlodze ) U mnie taka opcja narazie się sprawdza czy rurki od podłogówki muszą być idealne poziomo , czy może być +/- 2cm ? i OT wszedłem na WWW które polecasz , czy wyniki wpisywane są ręcznie czy komputerek to sam zlicza i wysyła na WWW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 18.02.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 i OT wszedłem na WWW które polecasz , czy wyniki wpisywane są ręcznie czy komputerek to sam zlicza i wysyła na WWW ? Niestety ręcznie, dane temperatur Śr i Min brane ze stacji meteo w Radomiu. http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=MAS411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 18.02.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ja starałem sie wyrównywałem podobne nierówności chudziaka styropianem, aby otrzymać równej grubości wyklewkę na podłogówce. Bardzo upiardliwa i pracochłonna robota. Układanie styropianu na 80 m2 zajęło 3 dni (2 osoby). miejscami nawet podsypywałem piaskiem bo nie szlo ułożyć styropianu tak by nie klawiszował. Drugi raz wylał bym po prostu grubsza wylewkę w obnizonych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 18.02.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Niestety ręcznie szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 18.02.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Czesc, mam taki maly problem, Ostatnio sprawdzalem poziom pierwszej wylewki na parterze i okazalo się ze w niektórych miejscach jest roznica 2 moze 3 cm. gdybym nie mial tam zaplanowanej podlogowki to wogole bym sie tym nie przejal. jednakze czym najlepiej wyrownac te nieroznosci: - styropianem ( polozyc pod wlasciwa warstwa ocieplenia taka 1, 2, 3 cm warstwe styropianu) - a moze sie nie przejmowac tylko ulozyc styropian , podlogowke i zalac je betonem ( a to ze w roznych miejscach podlogowka bedzie na roznej glebokosci nie ma tak wielkiego znaczenia. bylo by od 5 do 8 cm betonu). - moze inne pomysly ( wolal bym unikac wylewania cienkiej wyrownawczej warstwy betonu, mam juz papa na podlodze ) Proponuję wyrównać nierówności zaprawą cementową , przed układaniem styropianu i izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_swierczynski 18.02.2010 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Proponuję wyrównać nierówności zaprawą cementową , przed układaniem styropianu i izolacji. No wlasnie wolabym tego uniknac, bo zaraz mi beda hydraulicy wchodzic, a za nim to wyschnie to troche minie. Chyba poswiece wiecej czasu na ulozenie styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 18.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Proponuję wyrównać nierówności zaprawą cementową , przed układaniem styropianu i izolacji. No wlasnie wolabym tego uniknac, bo zaraz mi beda hydraulicy wchodzic, a za nim to wyschnie to troche minie. Chyba poswiece wiecej czasu na ulozenie styropianu. Będzie to trudne , ale można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Proponuję wyrównać nierówności zaprawą cementową , przed układaniem styropianu i izolacji. No wlasnie wolabym tego uniknac, bo zaraz mi beda hydraulicy wchodzic, a za nim to wyschnie to troche minie. Chyba poswiece wiecej czasu na ulozenie styropianu.ale jak poświęcisz kilka dni na układanie dodatkowego styro, to i tak w tym czasie hydraulicy nie wejdą. Więc wyjdzie na to samo. Ewentualnie po prostu wyrównaj to piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts