maja-d 18.02.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witam serdecznie."Odziedziczyłam" Piec Broetje jw. Zawieszony jest w kuchni i nie ma do niego zdalnego sterownika/czujnika temperatury. Temperaturę zadaną nastawia się bezpośrednio na piecu ( brak też czujnika temp. zewnętrznej). Mam w zwiazku z tym pytanie, czy ma sens nastawianie temp. zadanej na piecu? czy piec ten posiada własny wbudowany czujnik temp. w tym przypadku jest to tep. pomieszczenia w którym piec sie znajduje? Zaobserwowałam, ze przy nastawie na 15 C na piecu w mieszkaniu grzejniki sa gorace i temp w pokojach i kuchni wynosi 18 C. A może lepiej zainstalować na każdym grzejniku termostat i tym regulować. Czy to przyczyni się do oszczędności gazu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/138467-obs%C5%82uga-pieca-broetje-ecotherm-kompakt/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts