majka112 20.03.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Ja też lubię... i jedzonko i ptko. Chociaż ostatnio to tak jakby mniej, głodna - boli, najedzona- też nie fajnie. A gastroskopię da się przeżyć (miałam 2 razy), chociaż mało przyjemne badanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 21.03.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Woda to podstawa zdrowia,z refluksem tez sobie poradzi Tylko musi być żywa http://www.bioter.pl/woda/woda-2.htm Warto poczytac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka112 21.03.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nie mam refluksu.EZS a jaka dieta? Ostatnio tylko suchą bułkę jadam. Po wszystkim boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.03.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 na razie ścisła i częsta musisz popatrzeć, co tolerujesz. Bułka - ok, popróbuj ryż, chudziutkie mięsko, nic tłustego, nic surowego, może jogurty ci wejdą, może nawet z musli (żeby coś było do wydalenia ). Radzę metodą prób i błędów. . Niestety, wrzód musi się zagoić a to potrwa nawet ponad miesiąc. Dobrze ponad... Bardzo ładnie się chudnie na diecie wrzodowej (nie wiem, czy akurat masz ten bonus w planach) Cobyś nie jadła, to malutko i często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.03.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Woda to podstawa zdrowia,z refluksem tez sobie poradzi Tylko musi być żywa http://www.bioter.pl/woda/woda-2.htm ... Taka po modlitwie, czy ta z Matką Teresą? Ja popijam "Słotwinkę" Włodek, ale to co zamieściłeś to jest reklama firmy produkującej filtry RO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.03.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 (edytowane) Ta reklama to nie było celowe, tylko wiadomości o wodzie . Tam jest dobrze opisane. Filtry mozna kupić w castoramie. lub na allegro jak by co. : I kupić ADR. i tez wodę można ożywić Tu jest książka .też reklama ? http://www.allegro.pl/item959867143_uzdrawiajaca_sila_wody_masaru_emoto_jrgen_flieg.html#gallery Mozesz sobie poczytać jak będziesz sobie pływał. Pełan nazwa ksiązki UZDRAWIAJACA SIŁA WODY, Masaru Emoto Edytowane 5 Września 2011 przez Włodek W. dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka112 22.03.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 EZS dziękuję. Jogurt naturalny z musli wchodzi.Warzywa gotowane na parze, biały serek - też, mięsko nie bardzo. A odchudzanko na wiosnę jak znalazł. Gastrolog powiedział, że na Święta powinno być lepiej. Nie zapytałam tylko na które. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.04.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Już tylko patrzeć jak orzechówkę można zrobic .Czerwiec tylko patrzeć tuż tuż Działa super.POLECAM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 12.05.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jesli sie nie myle, to Controloc, Polprazol itd. to to samo, co Helicyd, Omar, Omeprazol i Bioprazol - wszystkie zawieraja te sama substancje czynna ZMNIEJSZAJACA WYDZIELANIE kwasow zoladkowych. Tez sie na to dosc dlugo, z przerwami, lecze. Na poczatku musialem brac 20mg rano na czczo i tyle samo wieczorem przed spaniem. Jak spadlem z waga ponizej 97kg, przestalem brac w ogole (obnizajac wczesniej do 20mg dziennie, pozniej 10mg dziennie, a pod koniec 10mg co 2 dni). Teraz znow waze pare kilo wiecej i znow biore 10mg/2 dni i moge jesc wlasciwie wszystko, badz nie brac leku w ogole i byc na diecie lekkostrawnej. Pomaga jedzenie sporej ilosci warzyw (maja wlasnosci zasadotworcze). p.s. na zgage pomaga tez woda mineralna z duza iloscia wodoroweglanow (co najmniej 1000mg/l, nawet 2000) - maja wlasnosci zobojetniajace kwasy zoladkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.05.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 oleo, pamiętaj, że organizm dąży do równowagi. Jeżeli zobojętnisz kwas żołądkowy a nie zablokujesz jego wydzielania, to żołądek po prostu zacznie go więcej wydzielać. Im więcej zobojętniasz, tym więcej wydziela. W pewnym momencie nie weźmiesz zobojętniacza a wydzielanie... na jakiś czas zostaje. Czyli podstawą blokowanie wytwarzania (inhibitory pompy wymienione przez ciebie lub w mniejszym stopniu ranigast) a zobojętnianie po zablokowaniu, jeżeli trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.06.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Włodek W - a powiedz no coś więcej o tej orzechówce? jak robisz? jakie działanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.11.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Trochę się zeszło.sorryOrzechy ,zielone kroimy w plastry 10szt ca.zalewamy wódka1l ze spirytusu.dodajemy gożdziki10-20, cynamon (zwitek) w kawału.Czekamy i mieszamy co pare dni ,ja mieszam jak sobie przypomnę, ale nalezy czesto(lepiej naciaga)..Po miesiącu ,juz można spróbować jeżeli przypili .Po 6 m-cu ma pełna moc sprawczą .Na robaki najlepsze z dostępnych tanich nalewek.dla całej rodzinyKuracja 7dniowa po tygodniu przerwy powtórka drugie 7-8dniNa zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomo 20.08.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja pokonałem refluks ziołami i dobrze przygotowaną dietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 05.09.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Zioła jeszcze są. UE chce zabronić upraw.I co będzie? Dobrze,że wodę jeszcze możemy pic. Monsanto nad tym pracuje GMO I KASA kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama00 18.09.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 lekarstwa to jedno, bo oczywiście powinno się je przyjmować jak lekarz dobrze dostosuje,ale trzeba też pamiętać i bardzo przestrzegać restrykcyjnej diety, bo ona też jest bardzo ważna i nie drażni naszego układu pokarmowego przyjmowaniem nieodpowiednich produktów. poczytaj sobie specjalistyczne artykuły na ten temat http://www.chorobarefluksowa.net.pl/choroba-refluksowa/diagnostyka-badania-refluksie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperka99 20.09.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 yama00 ciekawy artykuł muszę przyznać, a co do leków, u mnie ta dolegliwośc jest chyba rodzinna i pomagamy sobie oczywiście też dietą jak większość tu wspomniała, a z lekarstw to stosujemy controloc, polprazol, bioprazol różnie i pomaga, także musisz spróbować i wytestować na sobie, ale pamiętaj Dieta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.09.2014 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 z lekarstw to stosujemy controloc, polprazol, bioprazol i pomaga stosujecie? i pomaga? i tak wciąż i wciąż? kurcze fantastyczne są te lekarstwa. coś jak heroina, co dzień pomagają. kilka lat męczącego refluksu skłoniło mnie do chęci pomocy sobie. zacząłem szukać jakie są jego przyczyny. doszedłem do wniosku, że farmacja raczej mnie nie uleczy. dalej poszło łatwo choć nieco długo bo pół roku. odpowiednie odżywianie i sok z aloesu sprawiły, że nie wiem co to pieczenie w przełyku. nie zażyłem przy tym ani jednej tabletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 04.10.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 I to jest własciwa droga do zdrowia Pomoz Sobie Sam to i Pan Bóg Ci pomoże.jak powiada stare angielskie przysłowiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grudge 15.10.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Mojemu ojcu pomaga wspomniana orzechówka. Jako, że od alkoholu nie stroni to i mu to smakuje a do lekarzy po sztuczną chemię nie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rentowna 18.11.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Dobra orzechówka nie jest zła. Też muszę ją wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts