Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

reflux

majka112

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na razie ścisła i częsta

musisz popatrzeć, co tolerujesz. Bułka - ok, popróbuj ryż, chudziutkie mięsko, nic tłustego, nic surowego, może jogurty ci wejdą, może nawet z musli (żeby coś było do wydalenia :wink: ). Radzę metodą prób i błędów. . Niestety, wrzód musi się zagoić a to potrwa nawet ponad miesiąc. Dobrze ponad... Bardzo ładnie się chudnie na diecie wrzodowej (nie wiem, czy akurat masz ten bonus w planach) :lol: Cobyś nie jadła, to malutko i często.

Ta reklama to nie było celowe, tylko wiadomości o wodzie . 8)

Tam jest dobrze opisane. 8)

Filtry mozna kupić w castoramie. lub na allegro jak by co. : 8)

I kupić ADR. i tez wodę można ożywić :D

Tu jest książka .też reklama :oops:?

http://www.allegro.pl/item959867143_uzdrawiajaca_sila_wody_masaru_emoto_jrgen_flieg.html#gallery

Mozesz sobie poczytać jak będziesz sobie pływał.

Pełan nazwa ksiązki

UZDRAWIAJACA SIŁA WODY, Masaru Emoto

Edytowane przez Włodek W.
dodatek

• 5 weeks później...
  • 3 weeks później...

Jesli sie nie myle, to Controloc, Polprazol itd. to to samo, co Helicyd, Omar, Omeprazol i Bioprazol - wszystkie zawieraja te sama substancje czynna ZMNIEJSZAJACA WYDZIELANIE kwasow zoladkowych. Tez sie na to dosc dlugo, z przerwami, lecze. Na poczatku musialem brac 20mg rano na czczo i tyle samo wieczorem przed spaniem. Jak spadlem z waga ponizej 97kg, przestalem brac w ogole (obnizajac wczesniej do 20mg dziennie, pozniej 10mg dziennie, a pod koniec 10mg co 2 dni). Teraz znow waze pare kilo wiecej i znow biore 10mg/2 dni i moge jesc wlasciwie wszystko, badz nie brac leku w ogole i byc na diecie lekkostrawnej. Pomaga jedzenie sporej ilosci warzyw (maja wlasnosci zasadotworcze).

p.s. na zgage pomaga tez woda mineralna z duza iloscia wodoroweglanow (co najmniej 1000mg/l, nawet 2000) - maja wlasnosci zobojetniajace kwasy zoladkowe.

oleo, pamiętaj, że organizm dąży do równowagi. Jeżeli zobojętnisz kwas żołądkowy a nie zablokujesz jego wydzielania, to żołądek po prostu zacznie go więcej wydzielać. Im więcej zobojętniasz, tym więcej wydziela. W pewnym momencie nie weźmiesz zobojętniacza a wydzielanie... na jakiś czas zostaje. Czyli podstawą blokowanie wytwarzania (inhibitory pompy wymienione przez ciebie lub w mniejszym stopniu ranigast) a zobojętnianie po zablokowaniu, jeżeli trzeba.

• 1 month później...
  • 4 months później...

Trochę się zeszło.sorry

Orzechy ,zielone kroimy w plastry 10szt ca.zalewamy wódka1l ze spirytusu.dodajemy gożdziki10-20, cynamon (zwitek) w kawału.

Czekamy i mieszamy co pare dni ,ja mieszam jak sobie przypomnę, ale nalezy czesto(lepiej naciaga)..

Po miesiącu ,juz można spróbować jeżeli przypili .Po 6 m-cu ma pełna moc sprawczą .

Na robaki najlepsze z dostępnych tanich nalewek.dla całej rodziny

Kuracja 7dniowa po tygodniu przerwy powtórka drugie 7-8dni

Na zdrowie.

• 8 months później...
  • 3 weeks później...
  • 3 years później...
lekarstwa to jedno, bo oczywiście powinno się je przyjmować jak lekarz dobrze dostosuje,ale trzeba też pamiętać i bardzo przestrzegać restrykcyjnej diety, bo ona też jest bardzo ważna i nie drażni naszego układu pokarmowego przyjmowaniem nieodpowiednich produktów. poczytaj sobie specjalistyczne artykuły na ten temat http://www.chorobarefluksowa.net.pl/choroba-refluksowa/diagnostyka-badania-refluksie/

yama00 ciekawy artykuł muszę przyznać, a co do leków, u mnie ta dolegliwośc jest chyba rodzinna i pomagamy sobie oczywiście też dietą jak większość tu wspomniała, a z lekarstw to stosujemy controloc, polprazol, bioprazol różnie i pomaga, także musisz spróbować i wytestować na sobie, ale pamiętaj Dieta!

z lekarstw to stosujemy controloc, polprazol, bioprazol i pomaga

stosujecie? i pomaga? i tak wciąż i wciąż?

kurcze fantastyczne są te lekarstwa. coś jak heroina, co dzień pomagają.

kilka lat męczącego refluksu skłoniło mnie do chęci pomocy sobie. zacząłem szukać jakie są jego przyczyny. doszedłem do wniosku, że farmacja raczej mnie nie uleczy. dalej poszło łatwo choć nieco długo bo pół roku. odpowiednie odżywianie i sok z aloesu sprawiły, że nie wiem co to pieczenie w przełyku. nie zażyłem przy tym ani jednej tabletki.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...