Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!!!

Domek bardzo ładny, z bocznym gankiem. Trochę w stylu przedwojennych domów poniemieckich, których w Szczecinie mamy całą masę. Piękna elewacja frontowa, duży salon. Jedyny mankament to bardzo małe pokoje na poddaszu. Jeśli chodzi o garaż, to Archon przygotowuje już wersję z garażem. Myślę, że systemem gospodarczym można go zbudować za 150tys. Sam się przez chwilę zastanawialem nad tym domkiem, ale te mikroskopijne pokoiki na poddaszu odwiodły mnie od wyboru.

Pozdrawiam!!!

• 4 months później...

Właśnie z mężem zastanawiany się nad wyborem projektu. Bardzo spodobał nam się właśnie projekt tego domu.Czy ktoś jeszcze bierze pod uwagę budowę tego domu albo jest na etapie budowy? Czy pokoje na poddaszu nie są trochę za małe?

http://www.domyktorekochacie.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m41c6cae47ce5a&intra=009ba58553af26df5d6f3d6bbe2d4549&crc=7d1fbe6f99b37512473d83899a7e28b0&lang=pl

• 1 month później...
  • 2 months później...

Pierwsze wrażenia po adaptacji tego odmu, być może dotyczą innych proj. z Archona:

- trochę dziwnie umieszczono wejście wody do domu tzn. w kotłowni blisko kuchni i salonu. Jeżeli ktos przyjdzie odczytać licznik, to trzeba będzie prowadzić obcą osobę przez pół domu. Po adaptacji mamy wejście wody i licznik w garażu.

- Nie wiem czy to do końca prawda, ale projektant stwierdził że niezgodne ze sztuką budowlaną jest umieszczanie rur kanalizacyjnych pod ścianami działowymi (mają byc pod drzwiami) - do poprawienia podczas rozprowadzania kanalizy.

To na razie tyle, reszta uwag podczas budowy

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 4 weeks później...

Witam ja ruszam z budową ok połowy sierpnia,czekam na przyłącze energet.Projekt zakupiłem w lutym zrobiłem niewiele zmian,podpiwniczyłem całość i wejście do piwnicy jest w poszerzonym i wydłużonym ganku.

DO Heath-gdzie budujesz? w Myślenicach? jeśli tak to z miłą chęcią bym podjechał zobaczyć Twoją budowę.?Jestem z Mikołowa/Tych.

• 10 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 year później...
  • 7 months później...
  • 3 months później...
  • 10 months później...

Witam

Od marca 2011 ruszam z budową naszego domku projekt Dom w żurawinie z projektów z archona.Bardzo proszę o podpowiedzi jak jest u was drodzy zorganizowana kotłownia jest dosyć "mała" (budowa z godnie z projektem).Mój instalator C.O twierdzi że na piec z podajnikiem nie będzie miejsca :no:Proszę o rady