mme33 18.02.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Pytanie jak wyżej Mam w projekcie takiej właśnie szerokości szuflady i obawiam się czy nie za duże?Ostatecznie myślę o 100cm ale może ktoś z Was ma takie giganty i napisze jak z użytkowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nysza 18.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ja mam metrówki i tak jestem zadowolona, że bardzo żałuję iż nie dało się zrobić u mnie większych ... w ogóle schylanie się na kolanach aby wydostać garnek z czeluści tradycyjnej szafki to porażka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ja mam metrówki i tak jestem zadowolona, że bardzo żałuję iż nie dało się zrobić u mnie większych ... A po polsku to jak to będzie? Przy takiej szerokości pamiętaj o uchwytach, które można pewnie i mocno złapać, bo tak szeroka szuflada zapełniona waży dziesiątki kilogramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 18.02.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ja mam metrówki i tak jestem zadowolona, że bardzo żałuję iż nie dało się zrobić u mnie większych ... A po polsku to jak to będzie? Przy takiej szerokości pamiętaj o uchwytach, które można pewnie i mocno złapać, bo tak szeroka szuflada zapełniona waży dziesiątki kilogramów. pytanie ? . Czy posiadasz szuflady o takiej szerokości i jaki prowadnice są stosowane do Tak szerokich szuflad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.02.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Koleżanka ma, nie jestem pewna czy 120cm może nawet więcej. Ma takie metalowe listwy na szczycie frontu, prowadnice działają bez zarzutu, tylko paznokcie się łamią przez te niby uchwyty. Ale kiepsko się wysuwa szuflada załadowana talerzami, czyli bardzo obciążona.Okucia nie wiem jakie, ale z tych wypasionych. Ja będę miała setki i nic nienauczona doświadczeniem też robię bezuchwytowe, ale inne rozwiązanie niz to z listwami, oby lepiej to działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 18.02.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 zapewne mówisz o takich uchwytach http://allegro.pl/item922877346_uchwyt_meblowy_raczka_meblowa_aluminiowy_fe2.html zastosowanie w nowoczesnych kuchniach lub takie http://img535.imageshack.us/img535/8397/dsc00688k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.02.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Jakieś takie właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 19.02.2010 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Chyba zdecyduję się ostatecznie na 100cm.....Drugie pytanko dotyczy szerokości górnych szafek-chcę otwierane tradycyjnie i czy 60cm to nie za dużo?Tak by mi odpowiadały najbardziej wizualnie,ale małż ma wątpliwości że za szerokie będą???Ma ktoś takie? Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.02.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Koleżanka ma tylko 100cm bez żadnych szafek i denerwuje się wówczas, gdy ktoś pomaga jej w przygotowywaniu posiłków (mąż, dzieci), bo gdy coś wyciąga z szyflady wszyscy muszą na komendę odrywać się od swojego zajęcia i robić dostęp do szuflady. Poza tym jednym minusem bardzo je chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.02.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dobre Na (nie)szczęście mi nikt nie pomaga w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 19.02.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Chyba zdecyduję się ostatecznie na 100cm.....Drugie pytanko dotyczy szerokości górnych szafek-chcę otwierane tradycyjnie i czy 60cm to nie za dużo?Tak by mi odpowiadały najbardziej wizualnie,ale małż ma wątpliwości że za szerokie będą???Ma ktoś takie? Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi jest to na górne szafki zbyt duża odległość aczkolwiek stosuje sie takie rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hieronim12 19.02.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 mój brat ma szuflady 120 i z tego co widzę nie szczególnie sie męczy ich używaniem, a wręcz przeciwnie chwali sobie ich pojemność, uchwyty solidne stalowe, prowadnice oczywiście jakieś markowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 19.02.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ANSE&DREW myślę że to samo mamy na myśli czyli chodzi mi o szerokość pojedyńczych drzwi szafki na 60cm ...czy nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrób to sam 21.01.2021 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Spróbuję odgrzać kotleta po tych zaledwie 11 latach . Mam głęboką wnękę, chcę ją wykorzystać maksymalnie na szafę na ubrania i szuflady wychodzą mi ok 82cm szerokie i 65 cm głębokie. Wysokość planuję żeby były pojemne i wygodne 25 cm. Jakie prowadnice polecacie do takich dużych szuflad, żeby wytrzymały duże grono użytkujących osób a zarazem żebym nie musiał domu sprzedać? myślałem o rolkowych bo najtańsze i pewnie dużo mniej się zużywają od kulkowych, ale w sklepie uświadomili mnie, że owszem są o dł 650mm ale nadają się raczej do wąskich szuflad np 40cm. Są jeszcze dolnego montażu blum movento ale ich cena 170 zł x 10 szt to trochę dużo. Znalazłem coś takiego o połowę tańsze, czy ktoś zopiniuje? https://amix.pl/pl/prowadnice-meblowe/1549-cb80ts-3d.html#/429-dlugosc-600_mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 21.01.2021 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 [..... chodzi mi o szerokość pojedynczych drzwi szafki na 60cm ...czy nie za dużo? To zależy od wysokości szafki. Na mojego czuja - kwadratowe drzwi 60 cm będą szybciej obwisać. Przy wyższej szafce zmieszczą się trzy zawiasy - i to z mojej praktyki jest bezpieczniejsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrób to sam 23.01.2021 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 To zależy od wysokości szafki. Na mojego czuja - kwadratowe drzwi 60 cm będą szybciej obwisać. Przy wyższej szafce zmieszczą się trzy zawiasy - i to z mojej praktyki jest bezpieczniejsze rozwiązanie. Rozumiem, że ja też mogę liczyć na odpowiedź za najbliższe.... 11 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts