Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wannę wybrać, z gotową obudową czy obudowaną glazurą?

monikaa13

Recommended Posts

Bardzo podobają mi się wanny wolnostojące, takie z gotową obudową (koszt ograniczony) ale w sklepie odradzają twierdząc, że te obudowy co chwilę spadają. No niebyt mnie to cieszy. Co myślicie? Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie?

A może napiszcie jakie są minusy u plusy jednej i drugiej?

w domu mam dwie wanny - narożną z obudową i prostokątną obłożoną glazurą.

obudowa z narożnej ani razu nie spadła, a wanna stoi już dziesiąty rok. z pewnością zaletą jest łatwiejsze dostanie się do tego, co pod wanną w razie problemów.

jednak mi wizualnie dużo bardziej podoba się obłożenie wanny glazurą. przy okazji można obudowę zrobić trochę szerszą (jak na pokazanym przez ciebie zdjęciu) i mieć miejsce na chociażby odstawienie szamponu czy mydła.

Gość ANSEXXX
miałem okazje robić obudowę do wany narożnikowej dobrana do wnętrza łazienki , więc można ją zrobić na kilka sposobów < można dobrać kolorystycznie do mebli łazienkowych z płyty mdf lub jak wyżej przedstawiono < luksfery , kamień płytka , i inne materiały

Gość ANSEXXX
z wanną obłożoną glazura jest problem zrobienia rewizji. Mi płytkarz ma obmurować wannę i bez rewizji, bo akurat musiała by ona być na samym wejściu do łazienki

przepraszam ale czegoś nie rozumiem jak jest możliwe aby wykonanie obudowy było bez rewizji < a jezeli będzie ona na środku to w czym to przeszkadza chyba ze taki fachowiec < jeżeli jest to dobry fachowiec to wykona to tak aby było jak najmniej widoczne

• 3 weeks później...
Bardzo podobają mi się wanny wolnostojące, takie z gotową obudową (koszt ograniczony) ale w sklepie odradzają twierdząc, że te obudowy co chwilę spadają. No niebyt mnie to cieszy. Co myślicie? Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie?

A może napiszcie jakie są minusy u plusy jednej i drugiej?

monikaa,przed chwilka natknelam sie na taka wanne...

tez planuje wolnostojaca,chcialabym bez glazury

no i sa takie......z obudowa i jednoczesnie bez :wink:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=947418839

tyko jak to sie montuje :-?