agagaw 18.02.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witam,w ubiegłym roku posadziłam wzdłuż siatki kilka sadzonek winobluszczu pięcioklapowego. Przez cały poprzedni sezon nieco urósł, ale nie rozkrzewił się. Dodam, że po wsadzeniu nic z nim nie robiłam. Czy teraz powinno się go przyciąć w celu lepszego rozkrzewienia czy też pozostawić jak jest? Jeśli przyciąć to kiedy i ile? Czy trzeba nawozić? Winobluszcz rośnie w miejscu nasłonecznionym przez cały dzień, w glebie V klasy, lekko gliniastej.Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi,Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 19.02.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja wsadziłam i nic z nim nie robiłam.Nie pamiętam jak przyrastał w ciągu sezonów. Obecnie przycinam intensywnie bo chwila i mi siatkę rozerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaw 19.02.2010 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A mój jakoś bardzo słabo przyrastał w pierwszym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 19.02.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 i tak ma być.zakorzenił się porządnie i w tym roku zobaczysz jaki będzie wielki, jak wielki trudno powiedzieć ale zobaczysz b.duże przyrosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 19.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Trzeba mu dać trochę czasu.. nasz winobluszcz w pierwszym roku nie urósł nic, w drugim około 1 m a w zeszłym sezonie to chyba 3-4 metry w każdą stronę mu przybyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasminum 23.02.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam, w ubiegłym roku posadziłam wzdłuż siatki kilka sadzonek winobluszczu pięcioklapowego. Przez cały poprzedni sezon nieco urósł, ale nie rozkrzewił się. Dodam, że po wsadzeniu nic z nim nie robiłam. Czy teraz powinno się go przyciąć w celu lepszego rozkrzewienia czy też pozostawić jak jest? Jeśli przyciąć to kiedy i ile? Czy trzeba nawozić? Winobluszcz rośnie w miejscu nasłonecznionym przez cały dzień, w glebie V klasy, lekko gliniastej. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, Agnieszka Witam! Gdy tylko stopnieje śnieg podsyp roślinki szybko działającym nawozem azotowym, np. saletrą azotową, Azofofoską itp. powtórz zabieg pod koniec czerwca Pouszczykuj końcówki pędów wiosną i gdy będa pojawiać się nowe pędy. Dzięki temu lepiej się rozkrzewią. Pilnuj aby zawsze miały co jeść i co pić, i częstego uszzykiwania, a za rok czy dwa będziesz mieć zielony płot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 23.02.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam! Gdy tylko stopnieje śnieg podsyp roślinki szybko działającym nawozem azotowym, np. saletrą azotową, A co to takiego, ta saletra azotowa? .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasminum 23.02.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam! Gdy tylko stopnieje śnieg podsyp roślinki szybko działającym nawozem azotowym, np. saletrą azotową, A co to takiego, ta saletra azotowa? .. Saletra azotowa, lub amonowa to podstawowy nawóz dostępny w każdym sklepie ogrodniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 23.02.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam! Gdy tylko stopnieje śnieg podsyp roślinki szybko działającym nawozem azotowym, np. saletrą azotową, A co to takiego, ta saletra azotowa? .. Saletra azotowa, lub amonowa to podstawowy nawóz dostępny w każdym sklepie ogrodniczym. Ogrodniczko praktyczko . Saletra amonowa - TAK , ale nie ma czegoś takiego jak saletra azotowa. Skąd taka nazwa? (po prostu niema azotanu azotu ). Proszę zmniejsz ten swój obrazek w profilu (335x335 pikseli ). Dopuszczalne jest 150x150 pikseli i swoim awatarem rozwalasz stronę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts