e_nygma 19.02.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam potrzebuję porady. Zamierzam wymienić okna w domu i przeglądam różne oferty okien a im więcej się zagłębiam w szczegóły tym więcej mam pytań i wątpliwości , wiem już na czym polega ściema z tymi profilami 6 komorowymi w cenie 5 bo niemają certyfikatu wykonania w klasie A i nie mogą mieć bo są nawet profile cieńsze niż z atestem 5 komorowe, ale nie o to mi chodzi. Dostałem nową ofertę na okna Majewskiego 5 komorowe z wzmocnieniem termicznym / podobne jakie stosuje firma M&S/ mają certyfikat klasy A i inne jakieś tam dopuszczenia, szyby U=1.0 a profil ze względu na to wzmocnienie ma U=1.1 czyli bardzo dobry jak na tę klasę cenową i pytanie czy brać pod uwagę te okna bo opinie na temat Majewskiego są różne ale nieznalazłem nigdzie opinii na temat tych nowych profili czy są dobre i trwałe z góry dziękuję za wszystkie opinie i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.02.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ....ale nieznalazłem nigdzie opinii na temat tych nowych profili czy są dobre i trwałe....I takich opinii nigdzie nie znajdziesz. Dlaczego? By coś mogłoby być trwałe może powiedzieć użytkownik po kilku latach eksploatacji. Producent znany wiec nowy wyrób powinien z fabryki schodzić dobrze wykonany. Tylko tak można podsumować Twoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 19.02.2010 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A moze sa jakies nowe opinie o tej firmie ? bo stare tzn z ubieglych lat to nie bardzo ale z drugiej strony firma , która robi okna od 1999r do teraz to musi robic też w miare dobre bo by już chyba splajtowała do tej pory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 19.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 To naprawdę nie ma znaczenia. Zwykły PR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 19.02.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja mam okna Majewskiego (zainstalowane lipiec 2009). Bierz trzyszybowe U=0,6. Rzeczywiście nie ciągnie zimnem nawet od okna na taras 3mx2,2m. Daruj sobie pianki w komorach i dodatkowe komory. Rewelacja. Okna są pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sailor1719506445 20.02.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 i pytanie czy brać pod uwagę te okna bo opinie na temat Majewskiego są różne ale nieznalazłem nigdzie opinii na temat tych nowych profili czy są dobre i trwałe Moja rada-bierz to co sprawdzone. Mój przykład - dom rodziców, 4 rok właśnie okna MS, z termowzmocnieniem. Oni zadowoleni, zero problemów. Ale znajomy nie, a żeby było śmieszniej, mają podobne okna, lecz on kupił je pare m-cy wcześniej. Miał problem w szerszych balkonach dociążonych roletą, właściwie do dziś nie chodzi to jak powinno. Okazało się, że jak każdy nowy wyrób, firma modyfikowała go, aż wyeliminowała tzw "błędy młodości". I powiedział mi to bez ogródek jej dystrybutor, u którego zamawialiśmy (przy okazji-warto zlecać wykonawstwo autoryzowanej, doszkolonej ekipie). Jeśli więc rozwiązanie jest nowe, a nie chcesz testować na sobie, szukaj tego co sprawdzone, nawet jeśli parametry nieco gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts