Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna majewski z wzmocnieniem termicznym

Recommended Posts

Witam

potrzebuję porady.

Zamierzam wymienić okna w domu i przeglądam różne oferty okien a im więcej się zagłębiam w szczegóły tym więcej mam pytań i wątpliwości , wiem już na czym polega ściema z tymi profilami 6 komorowymi w cenie 5 bo niemają certyfikatu wykonania w klasie A i nie mogą mieć bo są nawet profile cieńsze niż z atestem 5 komorowe, ale nie o to mi chodzi.

Dostałem nową ofertę na okna Majewskiego 5 komorowe z wzmocnieniem termicznym / podobne jakie stosuje firma M&S/ mają certyfikat klasy A i inne jakieś tam dopuszczenia, szyby U=1.0 a profil ze względu na to wzmocnienie ma U=1.1 czyli bardzo dobry jak na tę klasę cenową

i pytanie czy brać pod uwagę te okna bo opinie na temat Majewskiego są różne ale nieznalazłem nigdzie opinii na temat tych nowych profili czy są dobre i trwałe

z góry dziękuję za wszystkie opinie i rady

....ale nieznalazłem nigdzie opinii na temat tych nowych profili czy są dobre i trwałe....
I takich opinii nigdzie nie znajdziesz. Dlaczego? By coś mogłoby być trwałe może powiedzieć użytkownik po kilku latach eksploatacji.

Producent znany wiec nowy wyrób powinien z fabryki schodzić dobrze wykonany. Tylko tak można podsumować Twoje pytanie

i pytanie czy brać pod uwagę te okna bo opinie na temat Majewskiego są różne ale nieznalazłem nigdzie opinii na temat tych nowych profili czy są dobre i trwałe

Moja rada-bierz to co sprawdzone.

Mój przykład - dom rodziców, 4 rok właśnie okna MS, z termowzmocnieniem. Oni zadowoleni, zero problemów. Ale znajomy nie, a żeby było śmieszniej, mają podobne okna, lecz on kupił je pare m-cy wcześniej. Miał problem w szerszych balkonach dociążonych roletą, właściwie do dziś nie chodzi to jak powinno.

Okazało się, że jak każdy nowy wyrób, firma modyfikowała go, aż wyeliminowała tzw "błędy młodości". I powiedział mi to bez ogródek jej dystrybutor, u którego zamawialiśmy (przy okazji-warto zlecać wykonawstwo autoryzowanej, doszkolonej ekipie).

Jeśli więc rozwiązanie jest nowe, a nie chcesz testować na sobie, szukaj tego co sprawdzone, nawet jeśli parametry nieco gorsze.