thomas1884 19.02.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 WitamZ góry przepraszam jeżeli był podobny temat na forum(niestety nie znalazłem).Dostałem mieszkanie do kapitalnego remontu w starej kamienicy( ok lata 30-40). Moje mieszkanie ma ok 70m2 i jest na parterze. Kamienica jest podpiwniczona i jak to w starych kamienicach występuje tam lekka wilgoć. Remont będę zaczynał za kilka dni. Mam do wymiany całą podłogę. Dokładniej muszę wymienić cześć legarów(drewniane) a resztę wzmocnić. Chcę również ocieplić podłogę w całym mieszkaniu. Dlatego mam pytanie. Jak się dobrze i prawidłowo odizolować od tej piwnicy. Chciałem dać folię paroizolacyjna lecz nie wiem czy to dobry pomysł. Pytałem innego fachowca to mi odradził z powodu że podłoga nie będzie oddychać i legary mogą zgnić. Proszę o poradę w tej sprawie, ponieważ chcę podłogę zrobić jak należy żeby później nie mieć wilgoci czy grzybu w mieszkaniu. PomocyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 19.02.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Folia paroizolacyjna raczej powinna być (od spodu belek). jak by nie było to oddzielenie pomieszczenia ogrzewanego od nieogrzewanego.Co do ocieplenia to najprościej wsypać granulat wełny pomiędzy belki. Tanio, bezpiecznie i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Repugnant 19.02.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 lub keramzyt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 20.02.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Najlepiej dać papę, później folię i dopiero legary, a następnie obsypać keramzytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekf_ne 21.02.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A ja mam pytanie, czy wyrzucenie legarów i ocieplenie i wylewka nie bedzie mniej kosztowna i bardziej solidna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_cl 22.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Wylewka będzie bardzo dobrym rozwiązaniem.Jeżeli oczywiście można ją wykonać na istniejącym stropie. Remonty starej kamienicy zawsze są ciekawe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuwarek200 22.02.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 a co pod wylewke, jakie ocieplenie, styropian? żeby np wylewka nie pękła pod naporem łóżka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekf_ne 22.02.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ja najprawdopodobniej dam twardy styropian :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts