wiaterwiater 24.02.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 jak to możliwe, że mam kłopoty z czymś co zgodnie z prawem nie istnieje? No właśnie. A jaki masz kłopot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 24.02.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Chyba taki, że na własny koszt , będzie musiała to zasypać, bo dla paru wywrotek pisku nie opłaci jej się chyba po sądach ciągać. PS:Zgoda między wami jest wątpliwa, ale dla czystego sumienia porozmawiaj z sąsiadem, żeby się nie zdziwił jak toaleta pod nim wzbierze.Swoją drogą działanie nadzoru, jest żałosne, powinnaś wziąć od nich na piśmie to stanowisko. Pewnie by wtedy tak nie odpowiedzieli, ale cóż pewnie zamierzasz się budować i nie na rękę było by ci mieć wtedy z nimi na pieńku. Koło nas jeden przedsiębiorca na polach zrobił sobie staw dopiero poinformowanie wyższych władz w gminie dało jakieś efekty bo wybory się zbliżały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 24.02.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Jajmar - aktualnych jeszcze nie mam, są te sprzed 30 lat. Wiaterwiater - no próbuję dociec, czy za to, że ich wyrzucę od siebie z posesji na własną rękę nic mi nie grozi Arturromarr - parę wywrotek piasku to nie problem, jak będzie zbierany humus to się wrzuci do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 24.02.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ja bym najpierw kupiła aktualne mapy, z geodetą zrobiła odnowienie granic, sprawdziła w KW czy nie ma jakichś wpisów na ich rzecz. Bo np.może być tak że to szambo jest nielegalne, w pasie przydrożnym, lub tym podobne. Nie wiem czy jako właściciel terenu nie będzie ci groziła odpowiedzialność za tą samowolę itp. Właścicieli można ustalić w KW ale i na wypisie z rejestru gruntów też będą figurować i u mnie np ten drugi dostaje się błyskawicznie. Sąsiadów wezwałabym listownie do usunięcia samowoli w jakimś sensownym terminie, z zastrzeżeniem likwidacji szamba w przypadku braku reakcji z ich strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 24.02.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 ja to myślę, że jeśli chcesz cokolwiek zrobić to zrób to porządnie, bo na razie to najpierw piszesz: Może mogę po prostu wszem i wobec ogłosić, że skoro jest na mojej posesji, to należy do mnie i nanoszę je na plany jako własne i finito. potem: A szambo i tak do usunięcia - bo odległość od granicy działki to nie wiecej niż metr, a rzekłabym, że i mniej... a wszystko na bazie podań ludowych i 30-letnich papierów - martadela dobrze radzi z tym potwierdzeniem granic działki, umówisz geodetę to jako sąsiedzi dostaną pismo, kiedy to ustalanie granic będzie i to nie Ty będziesz musiała się martwić gdzie mieszkają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.02.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Szambo i tak trzeba zlikwidować, bo jest zbyt blisko drogi. Korzystać z niego bym chciała, ale nie mogę bo jest usytuowane niezgodnie z prawem. Mierzyłas te odległości, przeczytałas własciwy zapis w PB? Nie szambo ma byc 2 metry od drogi czy granicy a pokrywa lub wylot wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.02.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Szkoda zasypywać już istniejącego zbiornika, może lepiej: sąsiada odciąć, zawartość wybrać, przepłukać, wybrać i wykorzystać na deszczówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts