Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik z wózkiem- funkcjonalny?

gospie

Recommended Posts

Miałam okazje korzystać z piekarnika tradycyjnego , na teleskopach i właśnie w formie tzw. wózka.

Piekarnik wózkowy , był niesamowicie niewygodny pod rożnymi względami.

Łatwo poparzyć można przedramiona , dodatkowo dostęp bardzo utrudniony do dolnych blach.

Wyjmowanie dolnych blach , po rozebraniu tych górnych.

Nigdy więcej :wink:

Najwygodniejszy jest teleskopowy z niczym nie musisz się szarpać, otwiera się jak piekarnik tradycyjny. Blachy wysuwasz jednym palcem.

W tradycyjnym , lekko z tymi blachami jednak się szarpiesz , musisz trafić w szynę , żeby blacha weszła, w teleskopach nie ma tego problemu.

Miałam okazje korzystać z piekarnika tradycyjnego , na teleskopach i właśnie w formie tzw. wózka.

Piekarnik wózkowy , był niesamowicie niewygodny pod rożnymi względami.

Łatwo poparzyć można przedramiona , dodatkowo dostęp bardzo utrudniony do dolnych blach.

Nigdy więcej :wink:

Najwygodniejszy jest teleskopowy z niczym nie musisz się szarpać, otwiera się jak piekarnik tradycyjny. Blachy wysuwasz jednym palcem.

W tradycyjnym , lekko z tymi blachami jednak się szarpiesz , musisz trafić w szynę , żeby blacha weszła, w teleskopach nie ma tego problemu.

Przepraszam za brak wiedzy w terminologii kuchennej :D Faktycznie- miałem na myśli teleskopowy mówiąc o zaletach, bo taki właśnie mamy. Z wózkowym nie miałem do czynienia.

....czytałam ze jeśli większa ilośc potraw w piekarniku to dostęp do dolnych utrudniony?

jakie macie doświadczenia

czy moze lepszy jednak tradycyjny....

Zależy gdzie jest umiejscowiony. Nasz jest w narożniku i to nie jest najlepsze miejsce - problem z dostępem do dolnych blach przy pieczeniu "piętrowym". W innej lokalizacji - jest pełna wygoda :)

To chyba zalezy od modelu. W naszym (Bosch) da się wyjąć dolne bez ruszania górnych - z tym, że niestety ponieważ u nas jest w narożniku trzeba się nieźle nakręcić ;-) ale gdyby był w ciągu szafek szło by prościutko.

To chyba zalezy od modelu. W naszym (Bosch) da się wyjąć dolne bez ruszania górnych - z tym, że niestety ponieważ u nas jest w narożniku trzeba się nieźle nakręcić ;-) ale gdyby był w ciągu szafek szło by prościutko.

Żle zostałam zrozumiana.

Ja miałam akurat siemensa , ale to jedno i to samo.

Owszem da sie wyjąc blachy dolne (bez przeszkód technicznych).

Tylko jest to niewygodne , bo trzeba rękoma sięgnąć w głąb gorącego piekarnika lub z boku.

Co skutkowało poparzeniem przedramion.

Dlatego najpierw wyjmowałam górne a potem dolne z wygody i właśnie z powodu obawy , ze się poparzę.

Ten piekarnik , dla mnie osobiście był niewygodny i zastanawia mnie kto wymyślił taki wynalazek.