sauniacz 19.02.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witma na początek pozdrowienia od nowego członka forum dla wszystkich, mam mały problem niedługo odbieram mieszkanko i jestem w kropce oto jego plan http://img192.imageshack.us/img192/4773/miesz.jpg jak widzicie jest mała kuchnia i 3 nieustawne pokoje, nie wiem czy dobrym pomysłem nie było by rozwalenie sciany pomiedzy duzymi pokojami na dole i przeniesienie tam kuchni z salonem a na miejsce kuchni zrobic sypialnie, wtedy zayskałbym przestrzeń i byłoby wyjscie z salonu na balkon, brak mi koncepcji jak poustawiac wszystko i czy to da rade zrobic...czekam na opinie czy warto dzieki z góry za odp pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 19.02.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja w kuchni zrobiłabym sypialnię a w pokoju obok salony kuchnię ale nie rozwalałabym ściany tylko wstawiłabym do kuchni stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 19.02.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 to w zalęzności jak planujesz wykończyć mieszkanie z jednego względu kuchnia w osobnym miejscu wpływa na wygodę < zaproszeni goście nie widzą bałaganu podczas przyrządzania produktów i zapach z gotowania nie rozprzestrzenia sie na pokoje < lecz w tym projekcie faktycznie układ jest dość nieporęczny i powiązanie salonu z kuchnią moze mieć lepsze rozwiązanie ten pokoik 11,72 m2 http://img192.imageshack.us/img192/4773/miesz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 19.02.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja rozwaliłabym scianę miedzy salonem a tym drugim pokojem i połączyła to razem w kuchnio salon będziesz miala optycznie wiekszą przestrzen a tak to będą dwie klity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 19.02.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Nic nie napisałaś ile osób ma mieszkać w mieszkaniu , a to dosyć istotna informacja.Dodatkowo napisz jakie pomieszczenia planujesz, sypialnia , gabinet itp.?Przenoszenie kuchni wybij sobie z głowy ,ja raz przenosiłam , koszta nas zjadły . Nie dość , ze ekipy biorą kosmiczne pieniądze to jeszcze materiały kosztują , chyba , ze cena nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 19.02.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Jeżeli chciałbyś coś zmieniać, to kuchnię możesz zrobić tylko w obecnym salonie, bo tylko tu masz dostęp do komina, a i tu nie wiadomo, czy będziesz miał wolny kanał wentylacyjny. Poza tym może być problem z pociągnięciem wody. Ja bym nic nie ruszała. Ponad 9 metrowa kuchnia w mieszkaniu wcale nie jest mała, natomiast taka powierzchnia na sypialnię to moim zdaniem zdecydowanie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sauniacz 19.02.2010 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 w mieszkaniu bedzie mieszkac jeszcze jeden osobnik i nasza mala pociecha, zalozylismy ze chcemy miec salon z aneksem, sypialnie i pokoj dla dziecka, mialam w planie rozbic sciane miedzy duzymi pokojami i ten sposob stworzyc optycznie wielki salon z mala kuchnia(po przeniesieniu), w miejscu starej kuchni zrobic sypialnie a w pozostałym pokoju pokoj dla malego, jak zrobiłam projekt 3d w sytuacji gdy nie ma sciany miedzy obecna kuchnia a pokojem 11m to nie ma miejsca na wstawienie stołu dla gosci i jednoczenie mam 2 duze ale długie i nieustawne pokoje co mie sie za bardzo nie podoba..dlatego jestem w kropce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.02.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Jeśli tylko macie szansę - przenoście. Nie zastanawiałabym się na Waszym miejscu Macie u mnie wielkiego plusa za plan zrobienia sypialni w mniejszym pokoju, a oddanie większego dziecku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.02.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Ja w kuchni zrobiłabym sypialnię a w pokoju obok salony kuchnię ale nie rozwalałabym ściany tylko wstawiłabym do kuchni stół Zrobiłabym dokładnie tak samo. Po trzech latach mieszkania w salonie z kuchnią mówię - NIGDY WIĘCEJ! Osobna kuchnia obok salonu, a w miejscu starej kuchni przytulna sypialnia i gicio. Niestety problemem jest tu mały salon ale trudno. Ja już kuchni w salonie mieć nie chcę. Kto nigdy nie miał nie wie, że to wcale nie takie fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts