Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze wiejskie zacisze :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej. Fajnie że wam się podoba.

Dyńki mężuś kupuje u znajomego rolnika, ale w przyszłym roku sami będziemy sadzić własne, tzn. jest plan aby rozłupać kilka tych co mamy i zebrać z nich nasiona.

A jak się nie uda, to kupimy z sklepie nasiona tych ozdobnych i zasadzimy z paczuszek.

Wiecie czy takie nasiona trzeba suszyć? jak je przechowywać? Raczej w jakimś suchym miejscu prawda.

Juszczakówka stolliczek ze składziku, będzie oczywiście odrestaurowany i pomalowany. Kupiliśmy go z myślą o grilowaniu, bo mozna na nim postawić talerze i wszystkie nie zbędne rzeczy przy grillowaniu, a na stole będzie więcej miejsca. Fajnie że jest mobilny.

Yokasta koszyk zdobył gdzieś pan diabel:). Fajnie bo jest pordzeiwały trochę:)

Ja też pitolę!

Jakie piękne kompozycje! ta ściana wygląda jakby sztab stylistów nad nią pracował. I zdjecie pięknie zrobione - jak wycięte z Werandy Country!

Zawsze podziwiam ludzi, którzy umieją i robią takie kompozycje u siebie w domu.

Zanim nawet zacznę, to odzywa mi się moja wewnętrzna kura domowa i szepcze: a kto to będzie obmiatał z kurzu?:)

wianek na drzwi wyszedł CUDNIE!!! taki jak z pejzaży!!!

a dyniowe ozdoby tez cieszą oko....

.....

p.s. ale zabierzcie te gumiaczki ze słońca- szkoda ich bo są urocze...., u mnie dosłownie takie same, jak postały ze 3tyg. na słoneczku to się zrobiły jakby miały kilkanaście lat , przybladły i naszły "siateczką" co prawda to było letnie słoneczko,

aaa, nasiona dyń sama spokojnie dasz rade zrobic..

a oto sposób, obrać dynie, wyłuskać nasionka, położyć na kartce papieru, lub na czymś metalowym i wystawić na parapet słoneczny, bądź w okolice kominka-jeśli nie ma słoneczka, i podsuszać, byle nie za blisko tego kominka bo mają się powoli dosuszać anie wysuszyć na amen!!

i dodam TEGO WSPANIAŁEGO KAFLOWEGO KOMINKA!!!

p.s. u mnie niestety nie będzie na razie, wyszło nam w okolicach 15tys za takie cudo (wkład juz mamy)...

ANNNJA-dzieki bardzo za informację o dyńkach.Jutro skoro tylko swit zapierdzielam patroszyć DYNIOGŁOWĘ:)))ps.szkoda z ten kominek tyle kasiorki:((((,ale mam nadzieje ,że niebawem znajdziecie kogoś kto zrobi to za ROZSĄDNĄ cenę:))ps.jeszcze raz DZIEWCZYNKI dziekuje ,za przygarniecie mnie do waszego grona:)) D.

Kasiu mam nadzieję że się uśmiechnęłaś:):), i że będą cieszyć was przez całą jesień.

Dziś mieliśmy przepiękną jesienna pogodę, ze słońcem, grzybami, rodziną, grillem. Było super, a teraz wieczorem mgła nad łąkami zawisła i jest kapitalnie.

Zaczątki elewacji dziś już są, ale nie ma zdjęcia. Jest za to zdjęcie salonu wieczorem, zapaliliśmy dziś kominki zapachowe, świece. Lubimy ten okres z ogniem w kominku wieczorem. Jeszcze tylko muszę poczytać jak robić zdjęcia z tak mieszanym światłem, aby w pełni oddać klimat światła świec, bo kurcze jak dopalam lampą to kiszka wychodzi, bo światło zastane zmieszane z błyskowym nie zadowala, samo zaś zastane jest za słabe aby oświetlić całość. Muszę poczytać jak to pogodzić razem. i polukać w gazetach jak tam wyglądają takie zdjęcia.

No ale i tak wam pokażę

http://img23.imageshack.us/img23/5327/salonbo.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/2081/dsc7502q.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/5145/dsc7508r.jpg

Kasiu jutro wyslemy ci odpowiedź na privie, bo jakoś nie było czasu.

A, i jeszcze jedno wiecie czy do mojego konta można dopisać druga osobę z własnym loginem czy nie ma takiej możliwości, i musi załorzyć nowe konto? bo Pani diabłowa chce mieć swój nick:):), łoł, zaskoczyła mnie tym.

Miłej nocki i pięknej niedzieli wam życzymy:)