Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze wiejskie zacisze :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yokasta można się szybko do tego braku przyzwyczaić, a jest naprawdę super bez niego.

KasiaC79 ,nie mamy podłogówki, jest tylko tam gdzie kafle, czyli kuchnia, toaleta, pralnia i łazienka. Nie daliśmy w wiatrołapie, czego trochę żałujemy.

Nicol dzięki.

Panczurka kwiatki faktycznie w wazonie stoją i stoją i stoja.....

Znawczynie tematu,szybkie pytanie:

Co to za roślina?

Czy to jest wieloletnie?

Jesli wieloletnie to jak to zabezpieczyć przed mrozami?

Wygląda fajnie, ale jak ją kupowałem powiedziano mi że u nas nie zimuje, a czasami jak się dobrze zabezpieczy to może przetrwać. Jak to kupowałem to była maleńska sadzonka w doniczce może 15cm-ej, a tak ładnie się rozrosła, i ciągle ma kwiaty. Super wygląda.

http://img402.imageshack.us/img402/8348/cotod.jpg

Nihiru statyw to ja mam, problem w tym że jak pogasisz światła to scena jest naświetlona nie równomiernie, jak wydłużysz czas, to będzie w miarę ok, ale światło świec się wyjara i bedzie tylko jasna plama, a chciałbym aby było można ukazać zarówno pomieszczenie, jak i swiece, do tego żeby było widać i to i to. I tu jest problem, bo albo naswietle na swiatło świec, i one będa ok, a pomieszczenie utonie w mroku, albo naswietle na pomieszczenie ,,to wówczas swiece przejaram.

Do glowy przychodzi mi tylko breacting, i sklejanie w PS. No musze poszukac na foto forach jak temu zaradzić.

Bylismy 2 dni nad morzem, o tej porze jest nadzwyczaj spokojnie i przyjemnie polatac po piasku. mało ludzi, szum fal to jest to. Dopiero wrócilismy i sączymy herbatkę:)

Miłej nocki:):)

dziewczyny dojechalo wsio?

Nihiru, tak lampa pomoże, ale zabije jednoczesnie klimat:(, bo ma zupełnie inną temperaturę barwową kurde. Ale wpadło mi właśnie do łepetyny że może odbiję światło lampy od jakiejś brązowej-pomarańczowej kartki, lub nakleje jaką pomarańczową folijkę na lampę. nie mam filtrów na nią i będę musiał kombinować. No sparwdzę to w niedzielę.

Yokasta fajnie że wsio dotarło:):)

Witajcie diabełki :)

Nie jestem oblatana w temacie foto i może napiszę tu wielką głupotę, ale spotkałam się z przesłanianiem lampy błyskowej poprzez nałożenie np. pończochy. Wiem, że stosuje się ten myk w fotografii portretowej, ale może i tu pomoże.

A jeśli to bzdura, to proszę o pobłażliwe potraktowanie moich mądrości ;) Osobiście taki ze mnie fotograf, jak z koziej d... trąbka.

A co do Waszego domku to cóż można dodać, do wszystkich już wyrażonych zachwytów. Jest po prostu idealnie, pod każdym względem.

Diable - pomarańczowa kartka to nie, bo za mało światła odbija, ale jakaś złota by dała radę.

Właśne sobie przypomniałam, że latem testowaliśmy blendę z bardzo dobrym efektem - tyle że to były zdjęcia pod słońce, więc zupełnie inne warunki.

I pomysł z folijką też wydaje mi się bardzo dobry.

świetne zdjęcia salonu :)

diabelku a Wy wogóle nie macie tv ? bo ja w salonie jak wiadomo tez nie mam ,bo mi do stylu nie pasuje no ale ja mam pokoj telewizyjny na gorze.......choć szczerze mówie ze malo ogladam............wiadomości to juz chyba 3 lata nie ogladalam :)

wypad nad morze............no wlasnie planuję na nastepny tydzien ....akurat kolezanka dzwonila ze nie da rady no ale co tam,mozna jechac samemu