diabel200 06.10.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Dziewuszki prośba: w gazetce lidla tej poprzedniej od 3.10 do 9.10 widzieliśmy biała szafkę z dwoma szufladami taką., 120 wysoka, i chyba 70 szeroka, za 199 zika. Gdyby któraś spotkała jeszcze ją, i miała ochotę i "dziengi" żeby ją nam zakupić bylibyśmy wdzięczni:) Solinka, ja spotkałem się tylko z tym aby pończochę nakładać na obiektyw w celu usyskania fajnego bokehu czyli rozmycia tła. Ściągasz z siebie pończochę, naciągasz na obiektyw, robiśz po środku nie wielką dziurkę i robiśz foty:), ale o tym aby ją na lampę nacisnąć to nie wiedziałem. Nihiru wiem że ona pochłonie sporo światła, ale troszkę chyba odbije. No i przecież ja durnowaty mam złotą blendę, i nawet parasolkę złotą też mam! Muszę zerknąć, z tym, moc lampy max na minus, parasolka lub blenda i zobaczę jak wyjdzie. Dobrze że mi o tym napisałaś. Becia mamy u młodego w pokoju, STOP nie krzyczeć:):)! On ma go tylko do wieczorynki i od czasu do czasu krecika,reksia, kubusia puchatka na DVD. Chcieliśmy wyeliminować durnowate kreskówki Ben Ten, i o ile w domu tego nie ma, to jak pójdzie do kuzyna który jest tego fanem:(, to też ogląda czasami, w przedszkolu tematem przewodnim są stwory z tej bajki. Kurde po kiego grzyba to pokazują! No a w salonie nie mamy TV, i uważam to za świetne rozwiązanie, bo jak przychodzą znajomi, czy rodzina, to najnormalniej w świecie rozmawiamy, nie lampiąc się bezmyślnie w szkło ekranu. Mam nadzieje że nie przyjdzie nam do głowy powrócić do starych nawyków oglądania TV. A wypad na morie polecam o tej porze, jest fajnie i spokojnie. Można naprawdę porozkoszować się szumem fal. Popłyneliśmy w krótki rejs w morze, łodzią i w taką wietrzna pogodę nikomu tego nie polecę, a diablica to już na bank nie wsiądzie na to nigdy:):). Sam miałem stracha że trzeba będzie łapać zaraz koło ratunkowe, ta miotało tą łajbą na falach, i to nie małych. Brrr.... Dla chcących poczytać o tym jak zachować nastrój świec http://www.szerokikadr.pl/poradnik/artykul/romantycznie_i_przy_swiecach Edytowane 6 Października 2011 przez diabel200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 06.10.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja tam ekspertem nie jestem ale kiedys kombinowałam z nałozeniem na lampe lub obiektyw okulary przeciwsłoneczne.Wyszło fajnie tak jak chciałam ale tylko raz bo drugie okularu byly inne Skoro temat fotograficzny poruszany to moze poradzisz jakis dobry i niedrogi aparat cyfrowy(mały .podreczny) Pozdrowienia dla pani Diabełkowej ,pieknie dbasz o domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.10.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Diable, jak ja marzę o braku tv w salonie, namawiam męża na umieszczenie go w jednej biurowo-wypoczynkowej sypialni na górze. Ale jaki opór mam z drugiej strony! Mam nadzieję, że będzie tyle roboty w domu że nie będzie czasu na tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.10.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 06.10.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Julinka1, niestety nie poradzę za wiele, ale na twoim miejscu szukałbym lustrzanki, nawet używanej, i nawet z kitowym obiektywem. Masz więcej możliwości wpływania na to jak fotografia ma wyglądać. Małpki są raczej zautomatyzowane, choć w dzisiejszych czasach są i te w których jest wiele parametrów które sama możesz ustawić. Szukaj coś co po za automatyką ma też ustawienia manualne. Coś z w miarę jasnym obiektywem. Jak już małpka to obiektyw o jak największym możliwym zakresie ogniskowej. Konkretnego modelu ci nie podam bo jest tego tyle że trudno to śledzić na bieżąco. Yokasta walcz dzielnie o czystość umysłów:):) bez ogłupiacza. A czy wiecie co jak nazywa się roślinka o którą pytałem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 06.10.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Diabełku jutro zerknę w moim Lidlu czy nie mają jeszcze tego regału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.10.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 ja chyba przeoczyłam coś o roślince ? Walczyć będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.10.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nihiru wiem że ona pochłonie sporo światła, ale troszkę chyba odbije. No i przecież ja durnowaty mam złotą blendę, i nawet parasolkę złotą też mam! Muszę zerknąć, z tym, moc lampy max na minus, parasolka lub blenda i zobaczę jak wyjdzie. Dobrze że mi o tym napisałaś. No to cieszę się, bo obawiałam się że straszne oczywistości piszę Z kartką pomarańczową to sam najlepiej przećwiczysz, ale jak robiliśmy zdjęcia w pełnym słońcu, to różnica między efektem blendy złotej i srebrnej a blendy białej była bardzo znacząca. Do tego stopnia, że bliżej zachodu słońca pracowaliśmy na złotej, bo biała nie dawała rady. Z kolei przy wyższym słońcu złota/srebrna blenda dawała efekt doświetlenia lampą - za duże odbicie. Koniecznie pokaż efekty eksperymentów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 07.10.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No ładnie, teraz się temat fotograficzny zaczął Ja mam lustrzankę Nikona i zawsze będę polecać Niestety małe nie są, więc do kieszeni nie da się schować. Ale popieram stwierdzenie, że lepiej wybrać nawet tańszą lustrzankę, bo zdjęcia wychodzą o niebo lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 07.10.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Dziekuje,lustrzanke juz posiadam nawet manual.Potrzebuje cos na szybkie pstrykanie i lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 07.10.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wow piękny salon i super ujęcie,jak w katalogu:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.10.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Julinko, do szybkiego pstrykania też polecałabym lustrzankę Dobre zdjęcie lustrem zrobisz szybciej niż satysfakcjonujące Cię małpką... Lustrzanką strzelasz raz, cyfrówką kilka razy... Zwłaszcza gdy masz porównanie między tymi technologiami Kup lekki, jasny, stały obiektyw i z nim biegaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrude 07.10.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witaj DiabełkuMasz prześliczny salon!! Napatrzeć się nie mogę. Te kafle mnie zahipnotyzowały!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 08.10.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ta roślinka to chyba jednoroczna tunbergia?http://www.swiatkwiatow.pl/tunbergia-thunbergia-alata-id13.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 08.10.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Nihiru biała rozprasza światło, lub odbija rosproszając za razem. W zależności jaką masz, czy transparentną czy nie. Złota natomiast odbija ci światło, i zmienia jego barwę na bardzo ciepłą, tak że skóra człowieka robi się opalona:), serebrna tak samo odbija sporo swiatła, ale ta z kolei ma zimniejszą barwę, i tak np. cera jest trupia. Myślę że jak odbiję w tak ciemnym pomieszczeniu, tylko przy świetle świec, nie wielką ijość swiatła będzie ok. zachowam klimat. Bocian86 jak też biegam z Nikosiem:) Julinka moja żona ma jakiegoś panasonica, z zakresem 17-105mm bodajże, sporo maualu, ale ja tym nie potrafię robić zdjęć. Za często to aparat decyduje w który punk ustawia ostrość, a tego nie znoszę. muszę zaprzyjaźnić się z instrukcją oobsługi tego ustrojstwa. Diablica robi nim zdjęcia i jej jakoś wychodzą, a ja nie potrafię. Jak masz lustrzankę, a chcesz dodatkowo coś dokupić , to na pewno znadziesz coś w przystęnej cenie, bo jest tego w brud. nazwa12 dzięki:) joliska masz rację, ale julinka pewnie chce małego czegoś gdzie może zabrać na każdą okazję. DO tego właśnie my zdecydowaliśmy sie na zakup małpki, nie zawsze na spacer chce mi sie tachać lustra. A tak zabieramy to w kieszeń i można lecieć do lasu. Mrude nas też one "hipnotajzing" Famelia dzięki, niby jednorocxzna, ale jak się ją dobrze przechowa to może przetrwa. Jest świetna, pięknie kwitnie i to ciągle, ma dużo zielonych liści, i jest bezobsługowa:) I na koniec fotka z wiatrołapu http://img191.imageshack.us/img191/1594/dsc7768.jpg Edytowane 8 Października 2011 przez diabel200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 08.10.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 musze wkleić link do przepisu na bagietki. Jutro będziemy je piekli, http://bomimi.decostyl.pl/2011/08/05/domowa-boulangerie/ Kasiu gdzie jest ta agroturystyka bo nie moge namierzyc adresu na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.10.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Diabeł, ja chcę takie serce w gniazdku Skąd ono? Pewnie TKMaxx albo składzik miejscowy, co? Albo samoróbka... A co do zdjęć: a gdyby spróbować z ujemną kompensacją ekspozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 08.10.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Jak wejdziesz do bloga po prawej stronie jest " Dom pod Jaszczurkami " mini agroturystyka Edytowane 8 Października 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 09.10.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Ale piękna półeczka...cała kompozycja śliczna Tak jak napisała Juszczakówka na głównej stronie bloga po prawej są fotki i odnośnik. Nie doczytałam tam dokładnego adresu ale wyobraź sobie, że w piątek przejeżdżaliśmy obok tej miejscowości, bo byliśmy w Zawoi a ta wieś jest obok Piękne tereny i teraz już jestem pewna, że tam pojedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 09.10.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Joliska "Pewnie TKMaxx " bingo, strzałw 10:), to drugie też. Juszczakówka, Kasia zaraz sprawdzę ten adres, bo wczoraj jakoś nie mogłem namierzyć tam adresu. No i jakieś słońce widzę za oknem co mnie cieszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts