tola 15.10.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Diabel, to chyba jakieś diabelne moce sprawiły, że ja dopiero dziś (tę datę zaznaczę w kalendarzu na czerwono) odkryłam Wiejskie Zacisze. Zamiast upiec szarlotkę do kawy pitej niedzielnym przedpołudniem, czytałam stronę po stronie i z każdym kolejnym zdjęciem mój zachwyt nad Waszym domem sięgał nieba, nie czeluści piekielnych Do tej pory, tak nieziemsko czułam się w domu Betibb. Becia, sorry, ale teraz w bujanym fotelu zasiądę przed kaflowym kominkiem Diabelków Choć czasem może coś mi się pomylić, bo zegary w salonie macie jednakowe No dobrze, w dni parzyste jestem u Ciebie Diabel, Wasz dom przypomina mi mój dom rodzinny. To dla mnie najcenniejsze wspomnienia. Dziękuję Przepięknie, klimatycznie, pachnąco, romantycznie i tak nieziemsko prawdziwie. Wielkie gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.10.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Joliska co ty chcesz od swoich zdjęć?????????????????????????? Bo naprawdę nie rozumiem, może unikałbym skośnych kadrów przy fotografowaniu pomieszczeń, bo wówczas wprowadza się "ruch/dynamikę", czasami "chaos" do zdjęcia. Ale to zdjęcie poniżej świetne( jedyny mankament jaki tu widziałbym ja to skrawek drzwi po lewej. Albo daj ich wiecej, albo utnij całkiem), dotknij je lekko PS, chodzi mi o WB, lekutko bym poprawił to, no i lekko podciągnął światła, o jakieś pół działki. Rewelacja. Spróbuj zrobić takie samo ujęcie, ale z ciut innej perspektywy lub złap szerzej po prawej, tak aby było widać pomieszczenie po prawej stronie, wówczas masz fotkę wieloplanową i będzie równie fajnie. Widziałem zdjęcia i oglądając je pomyślałem ma babka oko:) Tola nie wiem co powiedzieć. diablica się zarumieni jak to przeczyta:). Dzięki. Zegar Beci jest fajniejszy bo oryginał, a nasz to taki zamiennik, i jednak go będziemy bielić pastą wybielającą. No to zapraszamy na herbatkę przy kominku:) http://img809.imageshack.us/img809/892/komvj.jpg http://img534.imageshack.us/img534/8928/swiecei.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.10.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 GDZIE JA BYŁAM, ŻE MNIE TU NIE BYŁO ?????????????? Witam serdecznie Trafiłam dzisiaj do Waszego domku pierwszy raz i zupełnie tego nie rozumiem dlaczego dopiero dzisiaj Wspaniały klimat, cudowna atmosfera - słowem jestem zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.10.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Diabeł, dzięki za komentarz Zdjęcia są ciemnawe, bo 1) robione wieczorkiem, 2) robione kitem f/3.5 Może przy okazji mi poradzisz, jak mam zdjąć tylną pokrywkę obiektywu, bo się... zassała Chyba założę kominiarkę i pójdę do jakiegoś fotografa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 15.10.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Diabełku u nas wczoraj było -3,8 st o godzinie 3:30, dzisiaj juz jest -2st! maskra! Bylismy w składziku ale nic ciekawego nie było;-(((( gdzie ty wynajdujesz takie cuda jak ta patera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 15.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 No to zapraszamy na herbatkę przy kominku:) Czuję się zaszczycona. To jest właśnie to, co czyni jesień całkiem znośną, ciepło domowego ogniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.10.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 witaj tola:)strasznie nam miło ,że u nas tez Ci się podoba(misiek masz racje zrobilam sie czerwona jak burol:))),a jeśli jeszcze przy tym przypomina ci dom rodzinny i wszystkie fajne wspomnienia z dzieciństwa to juz dla nas najlepszy komplement:) ps.Ja niestety tez nie wiedziałam nic o DOMKU TOLI,ale juz nadrabiam zaleglosci,chociaż przebrnąc przez 538stron!!!!!!!!!!!!!!))to bedzie nie lada wyczyn dobrze że wieczory coraz dłuuuuuższe:)))))).Już moge powiedzieć że twój ogród to RAAAAAAAAJ,matulu przepiękny!!!! Diablica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.10.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Joliska co ty chcesz od swoich zdjęć????????????????????????????????)))))))Fotel i kącik z knigami ekstra,tylko siedzieć i siedzieć,czytac i czytać.......))))Diablica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.10.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Amtla -witamy i zapraszamy Diabły:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 15.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 A gdzie Wy Diabły to zacisze macie skoro do szczecina jezdzicie się odchamiać Bo wygląda na to, że całkiem gdzieś w moim pobliżu I u mnie rano świat wyglądał podobnie....trza roślinki w podróż do piwnicy wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 16.10.2011 03:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Diabeł, dzięki za komentarz Zdjęcia są ciemnawe, bo 1) robione wieczorkiem, 2) robione kitem f/3.5 Może przy okazji mi poradzisz, jak mam zdjąć tylną pokrywkę obiektywu, bo się... zassała Chyba założę kominiarkę i pójdę do jakiegoś fotografa... Jak ci się zassała?? Ja mam takie które się nakręca na obiektyw, i takie które się nakłada, ale bez większych oporów. Może masz krzywo nakręconą? Spróbuj użyć nieco więcej siły. To nie powinno się zassać, bo jak? Tam nie ma podciśnienia, pokrywy są raczej luźnawe. Dziwny przypadek, jeszcze mi się coś podobnego nie przytrafiło. Jak nie wypalą te moje pomysły, to pozostaje kominiarka:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.10.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 siły już tyle użyłam, że zdarłam skórę na rękach... Wydaje mi się, że albo mam minimalnie za ciasną zatyczkę, albo po nałożeniu przekręciłam ją... Kominiarka zatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 16.10.2011 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 joliska daj to mężowi może niech on to.......potraktuje swoimi "łapami":) diablica z młodym pojechali na urodziny chrześniaka, a ja siedzę i się nudzę, uff już dawno się nie nudziłem. łepetyna coś pobolewała, ale spacer na świeżym powietrzu już ją naprawił, a w wolnej chwili powyciągałem machinery, jajka od szczęśliwych kurek, trochę mąki, margaryny i : http://img265.imageshack.us/img265/9119/babagx.jpg http://img707.imageshack.us/img707/3020/dsc8031a.jpg Spartoliłem lukier, bo diablica mnie poinstruowała jak zrobić, ale nie powiedziała że to chyba na zimne ciasto się wylewa??????? bo lukier wsiąkł w babkę:):), ale co tam, smakuje i tak dobrze. Chyba otworzę cukiernię:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Proszę o porcję gołębiem lub łączem netowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.10.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Na pewno smakuje tak dobrze jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 17.10.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 pięknie wygląda i zapewne smakuje:)masz talent Diable:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 17.10.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) To nie talent to magia internetu:), i ogromu przepisów które tam są, no i odrobina dobrych chęci do roboty. Bo mam jej sporo jak już coś upiekę, diablica najczęściej opuszcza kuchnie jak ja rzucam pomysł że pieczemy, woli oszczędzić sobie nerwów jak widzi pobojowisko w kuchni. Ale co tam, bez bałaganu nie ma zabawy:):) Dobranoc:) Edytowane 21 Października 2011 przez diabel200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 22.10.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Zerknijcie na opis tej aukcji, ja się usmiałem do łez z diablicąhttp://allegro.pl/tico-pokrowiec-z-kozy-peruwianskiej-i1880990309.html?ap=2&aid=16757976&bid=3647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 22.10.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 swietne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 23.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 bomba:) zapodam mężowi jak z giełdy samochodowej wróci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts