Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze wiejskie zacisze :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej.

Choróbska, choróbska i jeszcze raz choróbska. Najpierw młody, teraz ja, a i diablica zapewne zaraz też się do nas zarazi. Kurcze nie znoszę kataru, kaszlu i innych takich, jak pewnie każdy.

Odnowiłem odrobinę jedno stare krzesło, zwyklaste takie, ale pracy przy nim było mało więc oto jest:

http://img683.imageshack.us/img683/7682/dsc8120s.jpg

Ten bałagan w tle to moje hobby chyba:):):):), bo co jakoś (najczęściej teść:):):)) mi to ogarnie to ja znów taki misz masz tam zrobię, ale ja się tam odnajduję, natomiast diablica woli raczej nie patrzeć i nie zauważać bałaganu jaki czasami po sobie zostawiam. W domu, wystarczy małe spojrzenie i wiem że coś chyba nie za bardzo pozostawiłem po sobie porządek, ale w garażu jest moje królestwo:):):) i na szczęście tam się nie wtrąca. Spasiba za to:):):)

po małym tiuningu wygląda tak

http://img853.imageshack.us/img853/9108/dsc8123.jpg

Kolejna robota to ten fotel, oczyszczony już od ok pół roku, teraz się dopiero zabrałem za dalsze roboty.

Wczoraj już go prysnąłem biała farbą, dociąłem gąbki,materiał na siedzisko też, ale napotkałem problem za ułożeniem materiału w miejscach gdzie są nogi. Macie jakieś patenty jak dociąć materiał w tych miejscach gdzie wskazują czarne strzałki aby było dobrze??? Kurcze wczoraj podjałem dwie próby ogarnięcia tego ,ale przy obu klęska!

http://img14.imageshack.us/img14/8214/dsc8125m.jpg

po małym tiuningu wygląda tak

Diabeł, a czy Ty nie mógłbyś być chirurgiem plastycznym, skoro ze starego rupiecia wychodzi Ci mebel ekstraklasa (albo i Bundesliga + Premiereship + Serie A), to ja bym się do Ciebie zgłosiła i poprosiła o "mały tuning" :D

Diabele czy jest coś czego Ty nie potrafisz zrobić ? :D krzesła piękne i ładna tkanina obiciowa na tym gotowym :) nie wiem co Ci poradzić z tkaniną w drugim krześle ale jutro wkleję Ci linka do bloga na któym dziewczyna idealnie tapiceruje takie meble...może tam znajdziesz odpowiedź. Mam to w innym komputerze i dzisiaj nie pomogę ;)

Dzięki za pomocne linki nihiry, niby widziałem w jagodowym zagajniku co i jak ,ale film to film.. Już mniej więcej wiem jak to cholerstwo dociąć.

Joliska chirurgii będę się uczył wkrótce, potrzebujesz coś powiększyć?:):):):):):):):)

Lady in red, fotel ma już swoje miejsce, będzie oczywiście biały, i szare ( według mnie) szaro-niebiesko ciemne ( według diablicy) i nie wiem które z nas ma rację:):):):) pewnikiem ona, ale będę się upierał przy moim, a co:):):):). Gdyby się jednak nie wpasował tam gdzie z założenia będzie mu dobrze to dam Ci oczywiście znać:):):)

Dobra lecę wrzucić coś do brzuszka, bom głodny jak wilk:)

Kolejny raz jestem pod wrażeniem - kredens śliczny :) Ja odmalowałam właśnie witrynkę z bliźniaczej chyba serii - wałkiem, choć posiadam (i lubię) pistolet do malowania - nie mam garażu i o tej porze roku nie mam gdzie malować. A kredens od tej witrynki stoi na górze i po Twoich zdjęciach zaczyna mnie korcić, żeby go jednak zabrać na dół i reanimować...

Czekam na zdjęcia fotela - krzesło świetne, zwłaszcza materiał.

Aha, Beckersa nie próbowałam, ale Fluggera owszem - w porównaniu z innymi akrylowymi wcześniej przeze mnie stosowanymi (jedynka, dekoral) ma po wyschnięciu dużo przyjemniejszą w odbiorze strukturę, taką atłasową w dotyku. I z tego powodu zostanę przy nim.

Joliska benjamin more pewnie rewelacyjny. Mamy pomalowaną łazienkę farbą z tej firmy, i nie wiem czy to tylko reklama pana sprzedającego, ale zachwalał ją pod niebiosa. do takich pomieszczeń baza ma w sobie jakieś drobinki kwarcu czy jakiegoś innego minerału, nie pamiętam dokładnie, jest zmywalna, trwała jak cholera, nie potliwa.... Jak dla mnie rewelacja, jedyna jej spora wada to cena niestety.

. Ciekawe jak ta do drewna, jaką ma konsystencję wiesz może?

no i dawaj do nas zrobimy małą odnowę biologiczną:):):)

wadera materiał na krzesło, to pozostałość po zasłonkach które diablica zakupiła w IKEA, na obicia jak znalazł, zwarte płótno, fajny wzór. na zasłony też fajny materiał choć na szczęście ja tego nie prasuję, a diablica rzuca piorunami jak to robi:):):)

nie dawno zrobiłem kolejne podejście do tapicerowania, ale to chyba nie ten dzień:):)

no o tej porze roku faktycznie jakieś pomieszczenie by się przydało do malowania nawet walkiem, o pistolecie nie wspomnę.

Diabeł,

BM znam doskonale, bo tego z powłoką ceramiczną mam w kuchni nad blatem - jeśli trzeba będzie, to przed najbliższym malowaniem ścian na bank jakiś napadnę (pewnie chiński, bo nie wiadomo, co z europejskich zostanie), ale pomaluję całe mieszkanie BM :yes: Ta do drewna jest drogawa, ale litr kokosowej z LM kosztuje tylko 10% taniej niż najciemniejszy kolor z mieszalnika BM, więc to tylko złudzenie cenowe de facto... Konsystencję mam nadzieję poznać za 2 tygodnie, zdam relację na pewno :)

Co do renowacji - uważaj, bo się spakuję i będę jeździć po Waszej okolicy, szukając domu na podstawie fotek :D