diabel200 09.12.2011 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Becia spoko, u nas przed domem też dynie jeszcze, więc wiesz.... A kominek to trudna sprawa:), ja niby nie mam nic przeciw ale skąd miejsca na niego. Ja nie ma pojęcia gdzie to upchać, tzn. miejsce diablica już znalazła tylko ono będzie dopiero jak sie wywali co innego. Musze przedyskutować to w nocy z diablicą:):) może mnie przekona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 09.12.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Diabełki, jak Was czytam, to od razu się micha śmieje. Widać że dobraliście sie idealnie. Ja mam pytanie do Waszego kominka. Czy on Was grzeje całą swoją powierzchnią (czyt kaflami) , czy kafle to tylko ozdoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 09.12.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 diabelki mam nadzieje ze się w nocy dogadaliscie.....i oka nie zmuzyliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 09.12.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 niezle Diabelska rodzinka;-))) ja tez ciegle wzdycham do waszych wnetrz, dopracowane, ciepłe, przytulne...... az zaczełam szukac tej przytulnosci u mnie i jakos tak nie widze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.12.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dobra luzuje bo i tak z Wami nie wygram, Jesteście w większości. Ale i tak twierdze że to co tam się znajduje to połowa domostwa:), ja w garażu mam większy porządek:). ALe wiecie co? teraz jest okres świąt, to może włóżcie sobie do torebek takie małe choinki, pierożki, bombeczki, lampeczki i inne świąteczne gadżety, magia swiąt na wyciągnięcie ręki:):) To i tak się tam na pewno zmieści. Czasami nie powiem kibieca torebka jak znalazł, jak wracamy autem z zakupów, mam gdzie upakować owe zakupy:), i moje telefony, i klucze i... no dużó tam mi się mieści:) mnie to by się taki neseser na ramię przydał, tylko za ciężki jest:D bo z jednej strony grzebanie w tej torebce mnie bardzo wkurza, a z drugiej szperanie po kieszeniach wkurzałoby mnie jeszcze bardziej:) a zaznaczam, że ja w torebce mam minimum rzeczy: portfel, klucze do domu i do pracy, wejściówkę do pracy, książkę do czytania i coś w rodzaju wizytownika na różne karty. i wsio. i też za telefonem grzebię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.12.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Diabelki u Was tak pieknie i klimatycznie, ze za kazdym razem mam ochote przysiasc na kawke...:yes:Aranzacja swiateczna cudna...caly domek cudny, z dusza...a fotki no piekne te ujecia - wszystkie bez wyjatku...:jawdrop:ja to fotograficzny antytalent jestem wiec zazdroszcze podwojnie...:yes:moj maz oprocz slubu ze mna ma kolejny - z aparatem wlasnie ale On sie "specjalizuje" w Naturze...wnetrza nie wychodza mu najlepiej...pedze na werande;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.12.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Diable, a to ostatnie zdjęcie to tylko przy świetle zastanym zrobiłeś? Zdradź tajemnicę, jak Ci się w końcu udało! Naprawdę fantastyczne zdjęcia robisz! Oświetlenie, kadr, stylizacja, rozdzielczość - wszystko na najwyższym poziomie! nie aplikujesz przypadkiem do jakiegoś magazynu wnętrzarskiego jako fotograf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.12.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witam się w Waszym wątku . Piękne rzeczy tworzycie , poczytuję ten wątek od jakiegoś czasu, lubię takie klimaty i poza tym wykańczam dom letniskowy. Przymierzam się, ale bliżej wiosny, do malowania desek boazeryjnych na biało, którymi wykończę poddasze. Głos oddany.:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 11.12.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Zacznę od dołu: Katja witaj i powodzenia w urządzaniu, a deski nam pokaż to może teściowej przedpokój stiuningujemy:) Nihiru zdjęcia przy zastanym, lampa zabijała cały klimat, one i tak nie są takie jakie widzę w mojej głowie:). Tamto zdjęcia: ISO coś ok 800 ( jak daję wiecej to kolory do d....), przesłona ok 4.5, czas 1/5sek o ile dobrze pamiętam. Swiatło: Świeczki,które tam widać, i jedna nocna lampka z lewej strony i nocna z prawej ( ich nie widać na zdjęciach.) Ja i magazyn wnętrzarski? Niestety zbyt wiele mi brakuje do takiego zajęcia. Aneta ,a gdzie mogę zobaczyć fotki twego lubego, bo lubie oglądać naturę na zdjęciach. Becia nie dogadaliśmy bo ja byłem wiesz gdzie, a ona w domu:), ale kominek raczej będzie, tylko musimy chyba opchnąć jeden stolik na metalowych nogach, i będzie miejsce na kominek. Kasia pozwoliłem sobie zrobić choinkę. zresztą pisałem ci że będę zgapiał. Stary kosz, odciąłem ucho, do środka worek foliowy, sosnowy kołek podciągnięty sąsiadowi:), trochę jakiegoś zalegającego kleju do kafelek, kawałek deski, wsio zalane klejem w koszu, poźniej tylko nawiercenie otworu, wetknięcie połowy choinki i jest. Diablica mówiła czy ok czy nie ok, ale w końcu powiedziała że jest ok:) no i jest, szyba decyzja o jej miejscu i jest http://img6.imageshack.us/img6/6802/choinkaj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.12.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 No, a teraz dane exif poproszę tej fotki - przeostrzyłeś ją w obróbce czy via ISO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 11.12.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 ale super Ci to wyszlo ja widzialam wczoraj na zywo taka choinkę w hurtowni.......cena niższa niz na allegro ale......pien byl tak gryby i krzywy ze mi się odechcialo....., widać nie jest tak prosto kupić takie drzewko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 11.12.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Się robi szefowa: czas 1/45F 2.8ISO 800 ( stąd szum, którego nie usuwałem)Ogniskowa 17mmWB Auto zostało poprawione w postprocesie. Jest za ostro? Pewnie nie usunięty szum daje się we znaki. Każde zdjęcie po zmniejszeniu powinno się wyostrzać do prezentacji w sieci, chyba ze wyraz artystyczny ma być inny. Becia weź kawał drwa, wywierć otwór i masz, kurde taka swoja daje wiecej radości niż kupiona. Na dole w koszu ułożyliśmy mech, troszkę gałazek jodłowych, malowane szyszki.Jutro zrobie fotkę w dzień będzie lepiej widać. A stary koszyk pewnie znajdziesz gdzieś u siebie. Edytowane 11 Grudnia 2011 przez diabel200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.12.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Jest za ostro? Pewnie nie usunięty szum daje się we znaki. Każde zdjęcie po zmniejszeniu powinno się wyostrzać do prezentacji w sieci, chyba ze wyraz artystyczny ma być inny. Dzięki ziarnu jest bardzo klimatycznie i tutaj mi to pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.12.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Diabełku adres strony poszedł na priv.choinka pięknie wyszła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 11.12.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Uśmiałam się tu u Was przy niedzieli Salon świąteczny PRZEPIEKNIE klimatyczny - mioooodzio normalnie Mój Mężol nie jest tak zakręcony aranżacyjnie-wnętrzarsko - ale postępowo już coraz rzadziej kręci nosem na moje pomysły Ta choinka na pniu - rewela! I opis zrobienia - bardzo mi bliski hehe (też zawsze na szybko i z tego co pod ręką ) Kurczę, nooo - podoba mi się strasznie, ale czy do moich wyobrażen tegorocznych świąt by pasowała...muszę przemysleć No boska jest! Zazdroszczę Wam tej wiedzy i techniki fotograficznej ! Ja chyba nigdy nie zakumam tego...nawet nie mam teraz czasu się zagłębić - chyba na jakieś korki do Was podjadę Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 11.12.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ale piękna choinka kurcze u Was w każdym kąciku domu jest przytulnie, cipło i tak bardzo po domowemu Cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 13.12.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Fajna prawda?:) wiesz od kogo zgapiona???? Jak mi moja frau w zeszłym roku ją pokazała u Ciebie Kati, to już wtedy chciałem ją zrobić, ale jakoś nie było weny wówczas. I fajnie że widzisz to co było naszym celem myśląc o DOMU. W tym roku się zawziąłem:) Tak wygląda w dzień http://img855.imageshack.us/img855/927/choinkah.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 13.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Diabełki chciałam się przywitać i może napiszę krótko pięknie mieszkacie , jest tak jak lubię ciepło , swojsko i przytulnie . Pozdrawiam Kubelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 13.12.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 W dzień też piękna chyba odgapie od Was i pomaluję moje szyszki na biało p.s. przelew dotarł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.12.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ale cuda na kiju Piękna choinka i cała jej aranżacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts