Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze wiejskie zacisze :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Diabełki chciałam tylko dać znać, że do składziku trafiliśmy bez problemu :yes:

Ile tam mają pięknych rzeczy i w jakich atrakcyjnych cenach :o

Koniecznie dawajcie znać jak będziecie tam widzieć jakieś fajne rzeczy bo ode mnie to jednak spory kawałek tam jest i na pewno nie damy rady bywać tam tak często jak Wy :D

Diabełki chciałam tylko dać znać, że do składziku trafiliśmy bez problemu :yes:

Ile tam mają pięknych rzeczy i w jakich atrakcyjnych cenach :o

Koniecznie dawajcie znać jak będziecie tam widzieć jakieś fajne rzeczy bo ode mnie to jednak spory kawałek tam jest i na pewno nie damy rady bywać tam tak często jak Wy :D

Spoko jak będą nowości to będziemy pisali tu o tym, ale tylko o rzeczach fajnych:). Widziałaś te ogrodowe stoły, krzesła itp. na górze tam???

Mnie zaintrygował ten kajak który mają. Tylko nasza pobliska Tywa za mała i za krótka na spływy kajakowe:(.

Joasiah już jest ok:).

Dziś choć było tylko 3 na plusie, to jednak słońce iście wiosenne, ptaszki już pięknie zaczynają przygrywać.

No a skoro pogoda taka fotograficzna, to strzeliłem kilka migawek.

Kurcze zaraz sobie pomyślicie że jacyś walnięci jestesmy, ale te drzwi są cholera ładne, ciągle na nie patrzymy.

http://www.occur.pl/images/0245c46c/69572ebc/6d2a8ea137.jpg

Chciałem zrobić zdjęcie firanek któe uszyła diabelkowa, ale słońce jednak wygrało z moją matrycą w aparacie i moimi umiejętnosciami:):):), nie pokonałem słońca.

http://www.occur.pl/images/0245c46c/69572ebc/f598598e23.jpg

http://img694.imageshack.us/img694/26/drzwiwiejsciowe.jpg

I w końcu możemy pokazać Wam nasze wirtualne "Freundinen", nasz kawałek podłogi którą nam przed swiętami zalało, więc musieliśmy dechy wywalić bo się połódkowały tak mocno że tylko piec:), no prawie tak. W każdym bądź razie nie nadawały się już do użytku w domu, a że to jest akurat miejsce gdzie "znosi" się najwięcej brudu do domu, bo to wejście z garażu, więc i tak w przyszłości miały być tu kafle.

Dla odchamienia się postanowiliśmy że te parę metrów zrobimy w terrakocie, i jest. Ja już wiem że jak będzie kiedyś jakiś remont większy, to w kuchni też zrobimy te kafle.

Struktura, kolorystyka i ich naturalne pory są nie porównywalne z normlanymi kaflami, no i ten naturalny żyrandol taki soute bardzo pasuje do podłogi:):):):)

http://img259.imageshack.us/img259/1213/terakota.jpg

http://img441.imageshack.us/img441/7788/terrakta.jpg

Edytowane przez diabel200

Diabeł, dlaczego dziwni, sama czekam na drzwi od Kasi, w Skandynawii takie odrapańce są bardzo popularne :) a że nie wszyscy widzą w nich piękno i historię - ich sprawa :D.

Płyteczki fajne :yes:.

Wszystkie drzwi macie naturalne ? :D Czy widze tam jakieś białe ? :D

Bardzo jasno u Was :D

Yokasta, wszystkie oprócz wejściowych są jeszcze soute, ale mam nadzieję że w ym roku uda mi się je zrobić na jakoś:):):), bo snycerka czeka już dwa lata na przytwierdzenie do nich.

Też będziesz miała takie drzwi obdrapańce???/ fajnie, pochwalisz się, a Nasza Kasia to chyba jakąs hurtownie takich obdrapańców ma czy co? :):):):):)

Też bym brała takie drzwi od Kasi gdyby jeszcze jakieś były :rotfl:

Świetne są :yes: I w ogóle piękne te Wasze wnętrza :) Super firanki/roletki uszyła Diabełkowa :D Czy możecie napisać na czym są zawieszone? To taki patyczek do zazdrosek czy coś mocniejszego? Bo widzę jakieś fajne zawijaski po bokach :D

Widziałam te krzesła ogrodowe na piętrze :yes: Nawet zrobiłam ich zdjęcia dla mamy, bo czegoś takiego właśnie szuka, a tam ceny mają na to świetne :)

A kajak stał wczoraj ponoć na dole przy drzwiach przy oponach (donosi mój mąż, bo ja nie zauważyłam tam kajaka taka byłam zaabsorbowana meblami :lol2: )

Widziałam też ten fajny pojedynczy słupek od kredensu jaki pokazywaliście :) Gdyby miał ciut mniejszą koronę to zastanowiłabym się nad nim do sypialni a tak niestety za mocno odstawałby mi od ściany, a miałby miejsce tylko w samym rogu.

Może my się nawet tam spotkaliśmy:):):), bo też błem w sobotę ok 13 u nich:), i jak byłem na górze było jakieś małżeństwo, i w jednej chwili sobie o tobie pomyślałem wówczas:):):):) sam nie wiem dlaczego. Kajak czadowy, ale niestety.

Meble fajne, choć miewali już w przeszlości tańsze. Tego mają od groma, bo caly magazyn zawalony. Ciekawe co wyciągną następnym razem, jak będzię ciekawie to napiszę, bo nawet oni nie wiedzą co mają w magazynie. U nich to takie kupowanie kota w worku trochę, niby wiedzą np. że ogrodowe ale nigdy nie wiedzą do końca co to będzie.

No yokasta ty to musisz być teraz zniecieprliwona:):), sami czekaliśy z zaciekawieniem jak to one na żywo wygladają.

Kurcze na parkingu nie zwróciłem uwagi, a może i byliście tam wtedy kiedy ja tam byłem:):), no nic będzie okazja na spotkanie jeszcze kiedyś. Może na kawkę wpadniecie kiedyś do nas:), od składziku to jakieś 2 km jest.

No i pokazuj tu szybko ławę.

A widziałaś na górze taką drewnianą ławę/stolik, dość nietypowa, bo taka wąska, długa i dość wysoka, sosnowa, z 2 szufladkami, stała w ciągu jak się idzie do tych ogrodowych na górze tam, tak po prawicy ona jest. Kurde czaimy się na nią już od jakiegoś czasu, ale 200 zika to trochę dużo za taki mebelek moim zdaniem.

No mada powiem ci że faktycznie mają to coś w sobie takie drzwi. Na początku jakoś sceptycznie byłem nastawiony do pomysłu diabłowej, ale teraz widze że żony trzeba sluchać, nawet jak nam się wydaje żejej pomysł jest chybiony.

Diabeł widziałam tą ławę i nawet mówiłam do męża, że to taka konsola raczej niż ława :yes: Bardzo ładna jest, więc nie dziwię się, że się na nią czaicie :D

Jako stałym klientom powinni Wam ją sprzedać taniej ;)

Zazdroszczę takiej małej odległości do tego przybytku :) Jak będziemy się kiedyś wybierać w Wasze okolice to dam znać :)

Ławę jutro mąż wiezie do rodziców bo tam ją będziemy poddawać renowacji (u nas nie ma gdzie), więc cyknie zdjęcie :yes:

Aha i to oczywista oczywistość, że żony trzeba słuchać :D

pysiaczekmam nadzieje ,ze jestescie zadowoleni z łupów:):)i fajnie że nie wracaliscie na pusto,bo szkoda było by jechac tyle km tylko na wycieczkę:).

A co do moich zazdrosek to są faktycznie z zawijaskami (poprosze mego męż zeby zrobił zdjecie z bliska),kupilam je w tamtym roku w OBI za całe 2euro pakowane po 2szt:)

yokastatrzymam kciuki za Kasine drzwi:):)

hejka

wpadam tylko na chwilę bo czas mi nie pozwala na dłuzej ;/

drzwi macie czadowe.......są piękne !! tez mi się takie marzą ale jak mam dostęp do takich duzych to własnie tych pojedyńczych nigdzie nie mogę namierzyc.......może kiedyś się uda..........jest cudownie !!!!

jezeli chodzi o gołą zarówkę to widajcie w klubie :) u mnie w łazience górnej jest tak samo :) no i w salonie tyż ;) ale nic się nie przejmuję to twierdzę że to najmodniejszy trend ;) większość moich znajomych tez tak ma :) hahah

Becia naga żarówka to podstawa, człowiek ją tak szybko i na długo akceptuje że po czasie nawet nie zwraca na nią uwagi. No i pasują do takich industrialnych wnętrz jak nasze:):):) jak ulał:).

Kasiu dzisiaj zrobię fotkę drugiej strony, oczyściłem tylko z farby, ale nie tak całkiem do surowego drewna:). Są jeszcze resztki farb.

No i jeszcze jedno, piszcie jak możecie w jakich firmach macie ubezpieczone domki, mieskzania, sprzęty itp. , jakie koszty ubezpieczenia.

Jakie macie doświadczenia z ubezpieczalniami? Zastanawia mie to, bo dziś przeczytałem nie miłą przygodę z ubezpieczalnią, w której był ubezpieczony nowy sprzęt, przy zakupie, sprzęt padł, a ubezpieczalnia się wypięła na gościa, bo oczywiście był zapis że akurat ten przypadek się nie kwalifikuje.

Edytowane przez diabel200