Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze wiejskie zacisze :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drop_in kalendarz zakupiony :)

kami1227jeśli też masz ochotę na kalendarz to jutro rano przed pracą mogę zajechać. żaden problem mam po drodze i z tego co mi się. wydaje to jeszcze dwi sztuki zostały:)

madziamy basz starobru kupiliśmy w Pyrzycach(przy okazji pan bardzo profesjonalny i konkretny że aż miło:):)i wygląda całkiem fajnie ,myśleliśmy o kamieniu lub granicie ale przestaliśmy. marzyć i zeszlismy na ziemię :):)

Miałam na myśli kostki brukowe :D Ale bardzo mocno dziękuję za propozycję :*

Dzieki za odpowiedź:) No niestety my też szybko zeszliśmy na ziemię jako zobaczyliśmy ceny kostki granitowej, jest piękna, mamy wyłożone nią obrzeża przy rabatach i na tym raczej kończy sie nasza przygoda z kostką. A Wy macie nostalit czy starobruk bo ja juz w tych nazwach sie pogubiłam, czy to jest moze to samo bo ja znam pod nazwą nostalit. W szczecinie w Dąbiu jest taka hurtownia i nawet przystępne ceny mają (tak mi sie wydaje) muszę zerknąć na te Przyce bo może taniej bedzie, a ukłądacie sami czy ktos Wam to układa i wymyśla jak to ma wygladać bo u mnie problem z wizualizacja tego:) Jeśli moge prosić o cene za metr tego starobruku to bedę wdzięczna.

Dzieki za odpowiedź:) No niestety my też szybko zeszliśmy na ziemię jako zobaczyliśmy ceny kostki granitowej, jest piękna, mamy wyłożone nią obrzeża przy rabatach i na tym raczej kończy sie nasza przygoda z kostką. A Wy macie nostalit czy starobruk bo ja juz w tych nazwach sie pogubiłam, czy to jest moze to samo bo ja znam pod nazwą nostalit. W szczecinie w Dąbiu jest taka hurtownia i nawet przystępne ceny mają (tak mi sie wydaje) muszę zerknąć na te Przyce bo może taniej bedzie, a ukłądacie sami czy ktos Wam to układa i wymyśla jak to ma wygladać bo u mnie problem z wizualizacja tego:) Jeśli moge prosić o cene za metr tego starobruku to bedę wdzięczna.

Włąśnie weszłąm sobie na kostke w Pyrzycach i widzę ze chyba to ta sama firma co w Szczecinie czy to jest TB Bruk Kostka Brukowa? Jeśli tak to my róniez od nich zamierzamy barć kostke, kupiliśmy już u nich palisady i jesteśmy zadowoleni.

Tak to ta sama firma. Moge tylko polecić, dawno nie spotkałem kogoś tak solidnego. I cenowo tez są ok.

Układa nam to szwagier z tesciem, nazywa Sie nostalit. Chcieliśmy barwy jesieni, ale nie mieli tam, a czekać juz nie moglismy wiec mamy czerwono czarny. Cena 37 netto. Nawet fajnie wygląda. Jak skończą Zrobie foty. Napisze ze bez problemu można układać z nostalita okręgi, bo kostki są jakby w trapez.

Edytowane przez diabel200

Tak to ta sama firma. Moge tylko polecić, dawno nie spotkałem kogoś tak solidnego. I cenowo tez są ok.

Układa nam to szwagier z tesciem, nazywa Sie nostalit. Chcieliśmy barwy jesieni, ale nie mieli tam, a czekać juz nie moglismy wiec mamy czerwono czarny. Cena 37 netto. Nawet fajnie wygląda. Jak skończą Zrobie foty. Napisze ze bez problemu można układać z nostalita okręgi, bo kostki są jakby w trapez.

Super dzięki, jak skończycie to będę bardzo wdzieczna za fotki, mnie interesuje szary , czarny i żłóty. Jak kupowaliśmy u nich palisady to tez facet wydał mi sie bardzo miły, ale niestety chyba smi niedamy rady uło.żyć więc będziemy musieli posiłkowac się jakimś profesjonalistą, troche metró do ułozenia jest.

madzia dużo masz tych metrów? bo mam zaufaną ekpię jak coś. Robią w okolicach szczecina. Musisz poszukać dobrze żeby ktoś ci nie spierdzielił, bo ostatnio słyszałem o sytuacji w której firma położyła 300m2 kostki podobnej do naszej, no i po ułożeniu zamiast samym piaskiem wypełnić szczeliny, to panowie zrobili mieszankę jak na spód czyli suchy beton, tym zasypali, powmiatali, a w nocy przyszedł deszcz i całe 300 m jest szare!

Kasiu dzięki ale już wiesz że moja żona zmienła zdanie:):):, och wy "baby":):):):):)

madzia dużo masz tych metrów? bo mam zaufaną ekpię jak coś. Robią w okolicach szczecina. Musisz poszukać dobrze żeby ktoś ci nie spierdzielił, bo ostatnio słyszałem o sytuacji w której firma położyła 300m2 kostki podobnej do naszej, no i po ułożeniu zamiast samym piaskiem wypełnić szczeliny, to panowie zrobili mieszankę jak na spód czyli suchy beton, tym zasypali, powmiatali, a w nocy przyszedł deszcz i całe 300 m jest szare!

Kasiu dzięki ale już wiesz że moja żona zmienła zdanie:):):, och wy "baby":):):):):)

Czy mam wiele metrów hmm ..., to dobre pytanie, bo ja jak na razie zero koncepcji mam. Nie mam ani płotu z przodu ani kostki, ani posianej trawki ogólnie jeden wielki bałagan od frontu mojego domu. Jak do tej pory inspiracja jeśli chodzi o kostkę przed domem jest dziennik "Mój kawałek ziemi a na nim przytulny". Ci Państwo pięknie mają położoną kostkę przed domem co prada to nie nostalit ale myśle ze było by podobnie. Tylko niestety nie wiem ile tych metró tam jest. Ja myślę ze u mnie jakieś 150 m2 ale potrzebuję kogoś kto by mi pomógł tą koncepcje ułozyć. A do tego muszę juz obmyślić płot bo bez tego układanie kostki nie ma sensu. Ah z tymi domami. Czekam z niecierpliwościa na waszą kostkę i zdjecia .Pozdrawiam Magda.

hejka

dawno nic nie pisalam, choć zaglądam zawsze ;)

bieliźniarka cudowna, nic dziwnego ze zostala w Waszym domu ;)

widze ze temat kostki poruszony....ja mialam 2 lata temu straszne dylematy bo jednak nie bylam w stanie przekonac sie do kostki betonowej.....no i cudem trafilam do skladu budowlanego gdzie mieli granit w dosc malych kostkach i w rewelacyjnej cenie,do tego trafila mi się tania i solidna ekipa i mam jednak granit ktory w tym roku juz pieknie porósł mi mchem ;) u nas polozenie tej granitowej kostki wyszlo mimo wszystko taniej niz betonowej, granit ktory kupilismy byl taki tani bo byl z jednej strony szlifowany ( czyli pewnie przygototywany do czegos innego i potraktowany jako odpad ) panowie fachowcy ukladali kostke tak aby ten szlifowany bok byl schowany wiec nic nie widac ;) - to tak w temacie kostki ,dla tych ktorzy jednak maja problem z tą betonową ;) choc jest tyle fajnych wzorów ze mozna się na cos zdecydowac.....no i niestety przy granicie bardzo dlugo nosi się piach do domu ;/

Madzia piszesz o sobie, a ja się czuję jakbyś pisała o nas i naszym ogrodzeniu:)::):) i bałaganie wszędzie dookoła:).

Widziałem ten ogród o któym piszesz i WOW, jaki porządek i ład. Ja wolę troszkę bałaganu w ogrodzie, obecnie mam go nadmiar, ale może kiedyś to ogarniemy jakoś. Podstawa to jakiś plan, ogrodzenie któego nie mamy, poprowadzenie ścieżek, domek z drewna, porządny warzywniak, wędzarnia i.. i... i.... Matko ile tego jeszcze do zrobienia jest!

Dobrze że chociaż od frontu zaczyna normalnieć, i piachu nie będziemy wnosili do domu, bo do teraz to ciągle piaskownica w sieni:), a dwa diabłowa lubi bardzo szpilki i droga od drzwi do auta to troszkę chodzenie po piachu to jak chodzenie po ruchomych piaskach:):)w takich butach.

Beti udało ci się kurcze z tym granitem. U nas ceny są straszne, a kostka pozostawia wiele do życzenia. Z kolei ściaganie jej z polski generuje spore koszty transportu, a dwa musieliśmy dopasować materiał na podjazd do istniejącej przecież już cegły, dlatego postawiliśmy też na czerwonego nostalita.

Ty no, a czemu piach sie z granitu do domu ci nosił???

No i co przemawia na korzyść granitu to jego żywotność:), bo to nie do zajechania jest raczej.

ja nie wiem ...u mnie chyba chodzilo o to ze jest za duzy wybór kostek i ja nie wiedzialam na co sie zdecydowac....a poza tym takich jakich szukalam nie bylo ( w Holandii maja takie maluskie cegielki - cudowne )wiec stwierdzialam ze dam naturalny kamien i tyle...kazalam zrobic dosc sporo szpary zeby mógl tam rosnąc mech i tak sie zaczyna dziac

jezeli chodzi o ten piach to moze nie jest to dokladnie piach....szpary w granicie byly zasypane taka mączką granitową i ona jeszcze nie weszla we wszystkie szpary...co widac na moich ceglanych schodach wejsciowych ;)

No cicho bo trochę pracy było, ale już finisz widać, tzn. od frontu widac, bo z tyłu domu to pobojowisko jakich mało. ALe i na to przyjdzie czas.

Pogoda trochę dopisała, to i trochę kwiatu nawiało nam przed dom.

Możecie polecić jakieś fajne drzewko , najlepiej coś szczepionego na pniu, coś co mozna formowac, coś co dość wolno rośnie, jest cały rok zielone. Coś co ma max z 100cm do 130 cm wys. Coś co będzie się dobrze czuło od południowej strony.

http://www.occur.pl/images/7339d9fa/1179eaf4/6ee54bd96f.jpg

Tutaj widać już trochę czerwono czarnego nostalita

http://www.occur.pl/images/7339d9fa/1179eaf4/edd13b9809.jpg

Ceglaną sciezkę przy domu odrobinę przedłużylismy, jest już skońcozna, ale fotka będzie jutro dopiero

http://www.occur.pl/images/7339d9fa/1179eaf4/8c6bfbd763.jpg

Teska nie ogladalismy bo jest nostalit. szukałem, szukałem granitu, i poległem. Gdzie to żabowo jest????

Pasiata witaj:):):)